رژیم مدیترانه ای محبوب‌ترین رژیم غذایی

در رژیم غذایی مدیترانه ‌ای خبری از دسر چرب و شیرین نیست. پایه رژیم مدیترانه ای بر گیاهان تازه و انواع ادویه‌ جات بنا شده است . در پایان هر وعده غذایی مقداری پنیر یا میوه‌های تازه خورده می‌شود و چند ساعت بعد از ماست، عسل یا میوه‌های خشک استفاده می شود. غذاهای سالم، ساده و البته خوش‌ طعم سه رکن مهم رژیم مدیترانه ای هستند.

ویژگی های اصلی رژیم مدیترانه ای:

÷ گیاهان و سبزیجات ( مانند میوه ها، انواع سبزیجات، حبوبات و غلات ) به میزان زیاد در رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف می شوند. 

÷ از خوراکی ها تازه و مخصوص همان فصل استفاده می گردد و کمترین فرایند در حین پخت روی آنها صورت می گیرد.

÷ میوه های تازه در این رژیم به عنوان دسر مصرف می شوند. شیرینی های دارای شکر تغلیظ شده یا عسل چند بار در هفته مصرف می شوند.

÷ چربی مورد نیاز بدن در رژیم مدیترانه ای از روغن زیتون تامین می شود.

÷ رژیم مدیترانه ای دارای چربی اشباع کمی است ( کمتر از 7 تا 8 درصد کل انرژی ). در حالیکه چربی 25 تا 35 درصد کل انرژی را در این رژیم تشکیل می دهد،بیشتر چربی مورد نیاز بدن در این رژیم از چربی های غیر اشباع تشکیل می شود.

÷ لبنیات، خصوصاً پنیر و ماست روزانه به میزان کم یا در حد متوسط مصرف می شوند.

÷ ماهی و مرغ به میزان کم یا در حد متوسط مصرف می شوند.

÷ حداکثر تا 4 عدد تخم مرغ در هفته مصرف می شوند.

÷ گوشت های قرمز به میزان کم مصرف می شود.

بر اساس مطالعه ای که در دانشگاه پزشکی شیکاگو انجام شد، رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از سبزیجات، میوه ها، ماهی و روغن زیتون می باشد، سرعت زوال ادراک و شناخت در افراد مسن را کاهش می دهد. نتایج این تحقیق در مجله تغذیه بالینی امریکا به چاپ رسیده است.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

94  −  93  =