چالش های اجتماعی دولت دکتر روحانی

در 10 روز گذشته سه تذکر جداگانه در حوزه های فرهنگی و اجتماعی از سوی نمایندگان مجلس به دولت داده شده است. درباره اکران یک فیلم سینمایی، مرخصی زایمان زنان و بحث قلیان. این طلیعه یک دوره کشاکش مدنی میان قوه مقننه با دولت است که شاید در عرصه موسیقی و شبکه های اجتماعی نیز شاهد آن باشیم.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،چالش های فرهنگی و اجتماعی حالا کم کم پیش روی دولت گسترده می شوند. کم تجربگی برخی از چهره های منصوب به طیف دولت در مصاحبه ها و کامنت گذاری ها فضا را به شکل غیرمنصفانه ای پرتنش کرده است. در این میان و با رادیکال شدن فضا حالا چالش های دیگری میان دولت و بخش هایی متنفذ از جامعه شکل می گیرد. چالش هایی در ظاهر کم اهمیت اما در اصل حاوی دو نوع نگاه به جامعه، حقوق شهروندی و نقش حکومت در کنترل آفت های اجتماعی.

اینجا هفت حوزه را برایتان انتخاب کرده ایم و با هم مرور می کنیم چالش های غیرقابل اجتناب پیش رو را. چالش هایی که شاید برخی از آنها با رویه معتدل حسن روحانی کمرنگ بشوند اما در هر حال حضور خواهند داشت. در هر حوزه نیز یکی از اعضای دولت نقش لیدر را ایفا می کند و در کانون توجه رسانه ها قرار دارد.

وقتی بحث فیس بوک و رفع فیلتر آن می شود همه یاد محمد جواد ظریف و خط شکنی او به خاطر فعال بودنش در این شبکه اجتماعی می افتند. در بحث ممیزی کتاب علی جنتی وزیر ارشاد میانه رو به میدان آمده و سیاستمدارانه برای رفع محدودیت ها تلاش می کند. در حوزه گشت ارشاد و لزوم تعدیل برخی از مقابله های گشت امنیت اخلاقی رئیس جمهور شخصا به میدان آمده. او سیاستمدارانه به طیف های مذهبی جامعه اطمینان لازم را داده است اما به نرمی از پلیس خواسته است که مواجهه انتظامی در حوزه پوشش بانوان در اولویت آخر باشد.

مسئله ای که با توجه به وقایع دو، سه هفته گذشته به نظر می رسد مورد توجه و عنایت سردار احمدی مقدم قرار گرفته است. البته فعلا …! اظهارات اخیر محمد علی نجفی دوباره بحث درباره قلیان را داغ کرده. مسئله ای به ظاهر کم اهمیت که به یک زورآزمایی بین طیف های مختلف سیاسی بدل شده است: آیا دولت و حاکمیت حق دارند قلیان را محدود کنند؟

حوزه تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها نیز از حوزه های ملتهب دو سه سال گذشته بود. وزیر علوم پیشین بالاخره از سال 90 مقدمات تفکیک جنسیتی در برخی از دانشگاه ها را فراهم آورد و مسئله سهمیه بندی جنسیتی برای دانشجویان را نیز وسط کشید. طرحی که با پشتیبانی مراجع و بخش بزرگی از روحانیت روبرو شد اما حالا مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور بحث تفکیک جنسیتی را با صراحت به زیان جامعه عنوان می کند.

دیدگاه خانم معاون درباره عدم لزوم افزایش مرخصی زایمان از 6 ماه به 9 ماه آن هم به علت اینکه مرخصی بیشتر موجب تهدید جایگاه شغلی آنهاست هم با واکنش منفی نمایندگان زن مجلس روبرو شد. تفاوت دیدگاه های مجلس و دولت البته پیش از این در حوزه فرهنگی هم ظهور پیدا کرده بودو بحث ها در موردمعرفی فیلم گذشته به آکادمی اسکار و اکران فیلم هایی نظیر پل چوبی هم داغ شده بود. وقتی رییس کمیسیون فرهنگی مجلس از انتخاب گذشته انتقاد و اکران پل چوبی را مستوجب بازخواست از مسئولان دانست.

در آخرین اتفاق در این حوزه علی جنتی، وزیر ارشاد درباره تک خوانی خانم ها گفت: «هر کس در اظهار نظر شخصی خود در این باره آزاد است اما نظر واحدی حتی بین مراجعه تقلید هم در این زمینه وجود ندارد. بعضی از مراجع تقلید گفته اند تک خوانی خانم ها اگ رموجب مفسده نباشد ایرادی ندارد و الان هم بین مراجع هم نظر واحدی در بین تک خوانی خانم ها وجود ندارد.»

در پرونده هفت صبح نگاهی داریم به این شش چالش و بحث جمع آوری ماهواره ها که هنوز اظهارنظر رسمی درباره آن صورت نگرفته است.

فیس بوک

درست از روزی که دولت یازدهم سکان اجرایی کشور را در دست گرفت بحث رفع فیلتر فیس بوک هم داغ شد. حضور فعال برخی اعضای کابینه در این شبکه اجتماعی احتمال رفع فیلتر آن را تقویت کردو محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم از تشکیل کمیته ای برای بررسی حضور اعضای دولت در فیس بوک خبر داد.
 

1+6
 

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

1  ×    =  8