۲ زبانه بودن باعث تاخیر در زوال عقل می شود

نتایج یک تحقیق علمی نشان داد افرادی که به دو زبان تکلم می کنند، دیرتر از سایر افراد در سالخوردگی به برخی از اشکال زوال عقل دچار می شوند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،از واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن؛ این تحقیق که نتایج آن در نشریه علمی نورولوژی منتشر شد نشان می دهد دو زبانه بودن، ابتلای افراد را در سالخوردگی به سه شکل از زوال عقل حدود چهار سال و نیم در مقایسه با افرادی که تنها به یک زبان تکلم می کنند، به تاخیر می اندازد.
 
به گفته محققان موسسه علوم پزشکی «نظام» در حیدرآباد هند، افرادی که به دو زبان تکلم می کنند ولی نمی توانند بخوانند نیز از این مزیت برخوردارند که دیرتر از انسان های تک زبانه، به زوال عقل مبتلا می شوند.
 
این دانشمندان می گویند سخن گفتن به بیش از یک زبان، منطقه ای از مغز را که مسئول تفکر و تعقل است، توسعه می دهد و همین مسئله سبب محافظت از فرد در برابر ابتلا به زوال عقل می شود.
 
زوال عقل، در پزشکی و روان‌پزشکی به اختلال مزمن و گاهی حاد فرایندهای روانی به علت بیماری عضوی مغز، که با تغییر شخصیت و موقعیت ‌ناشناسی و اختلال در حافظه و داوری و اندیشه همراه است گفته می شود. شایع‌ترین نوع این اختلال، زوال عقل سالخوردگی یا آلزایمر است. از دیگر عوامل ایجاد زوال عقل می‌توان به سکته مغزی، استفاده از مواد مخدر و روان‌گردان و بیماری‌های ناشایع ولی معروف مانند جنون گاوی اشاره نمود.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

10  ⁄  1  =