توسعه خدمات الکترونیک ونظارت آنلاین در اولویت قوه قضائیه

محسنی اژه ای:

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه توسعه برنامه محور و خدمات الکترونیکی ونظارت آنلاین در اولویت قوه قضائیه در سال آینده خواهد بود گفت : استفاده از فناوریهای جدید را در برنامه داریم.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،از ایرنا سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد :اگرهمه نهادها ودستگاهها به وظایف نظارتی خود و رعایت مقررات و ضوابط عمل کنند مشکل معوقات بانکی هم کمتر ایجاد می شود .

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در ادامه سخنان خود در برنامه شنبه شب نگاه یک شبکه اول سیما درباره اینکه برای ساماندهی معوقات بانکی که به بیش از 100 هزار میلیارد تومان رسیده است چه اقداماتی شده و آیا ورود قوه قضائیه ضروری است؟ گفت : نخستین سوال این است که چرا این معوقات بانکی ایجاد شده و رو به افزایش است و چرا کاهش نمی یابد .

وی افزود : متاسفانه معوقات برخی بانک های خصوصی از بانک های دولتی بیشتر است وباید در اینجا بانک مرکزی و بانکهای دولتی و خصوصی با دقت بیشتری عمل می کردند .

اژه ای گفت : بانک مرکزی مسئولیت نظارتی دارد و باید نظارت کند که معوقات ایجاد نشود که متاسفانه گاهی بیش از سرمایه اصلی بانکهاست.

سخنگوی قوه قضائیه افزود : درباره معوقه های خرد وکوچک خیلی سریع عمل می شود و معمولا هم به نتیجه می رسد اما درباره معوقات بزرگ سه نوع معوقه داریم که در یک مورد کسانی وام را طبق ضوابط گرفته اند و در محل مورد وام هم هزینه شده است اما به دلیل مسائل اقتصادی وبازار و از جمله تحریم ها با مشکلاتی مواجه شده اند و نمی توانند آنها را بازپرداخت کنند که قانون در این موارد تفاوت ها و تسهیلاتی قائل شده است و این موارد را باید خود بانک تشخیص دهد .

وی افزود : بخش دوم شامل مواردی است که وام طبق ضوابط ومقررات پرداخت شده است و بانک وثیقه هم دارد می تواند اقدام کند اما اقدامی نمی کند و در اینجا خود بانک مسوول است و در نوع سوم هم با خود بانک و کارمندان یا مدیران آن تبانی و تخلف شده است و وام بدون رعایت مقررات پرداخت شده و در جایی غیر از محل مورد وام مصرف شده است .

وی افزود : در این موارد دستگاه قضایی وارد می شود که در سال جاری هم چند مورد داشتیم اما نباید در این موارد قوه قضائیه مورد تعرض قرار بگیرد بلکه باید به موقع ساماندهی شود .

محسنی اژه ای گفت: گاهی خلاف مقررات و ضوابط وامی دریافت شده و محل هزینه آن هم بر خلاف مورد وام بوده و بانک هم مدعی نشده است و شکایت و دادخواستی نمی دهد که انتظار داریم دستگاههای اجرایی و همه نهادها به وظایف خود به طور کامل عمل کنند .

محسنی اژه ای افزود : شاید یک علت این باشد که بانکها وثیقه های ارزشمندی دارند و معتقدند ضرر نمی کنند چون ارزش وثیقه بالاست ومی توانند با این وثیقه اصل و سود و جریمه خود را باز پس بگیرند .

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه تصریح کرد : اصلا چه نیازی است که این تعداد بانک و این همه شعب بانکی ایجاد شود و بهترین مکان ها را در بهترین خیابان ها بانک ها در اختیار بگیرند که البته این را باید بانک ها جواب دهند .

وی افزود : در اوایل بهمن سال 1390 یکی از موسسات اعتباری تخلف بزرگی داشت و هیات انتظامی بانک مرکزی بررسی واعلام کرد مجوز این موسسه یا بانک لغو شود ومدیران آن هم مجازات شوند که در آن زمان برخی اعتراض کردند و در شورای پول هم بررسی و قرار شد اصلاحاتی انجام و این بانک در چند موسسه دیگر ادغام شود و اصلاحات ساختاری صورت گیرد تا مردم ضرر نکنند .

آقای اژه ای گفت : البته در آن زمان دو هفته وقت می خواستند که این اقدامات راانجام دهند و با وجود اینکه برخی کارهای جزیی انجام شده اما هنوز بعد از یک ونیم سال اقدام موثری نشده است و نام این بانک در صدر شعب قبلی آن بانک نصب شده و مجوز قبلی لغو نشده و بانک جدید هم مجوز نهایی خود را نگرفته است .

وی این پرسش را مطرح کرد که آیا در همه این موارد باید قوه قضائیه وارد شود ؟ وبانک مرکزی و بانک ها نمی توانند اقدامات جدی انجام دهند ، نباید توقع داشته باشیم که قوه قضائیه در هم موارد وارد شود .

وی افزود : در این مورد در آخرین بار هشدار دادیم که اقدام موثری انجام شود .

** برخورد با ویژه خوارها

سخنگوی قوه قضاییه درباره اظهارات رییس جمهور خطاب به معاون اول خود درباره برخورد با ویژه خوارها و اینکه این امر از سوی دولت به نتیجه رسیده است یا نه؟ گفت: منتظر هستیم دولت در این باره تحقیق کند .

سخنگوی قوه قضائیه با استقبال از دستور رئیس جمهور برای مبارزه با ویژه خواری گفت : ما هم منتظر اقدامات لازم هستیم و اگر خود دستگاههای دولتی ونهادهای اجرایی بررسی کنند بسیاری از مسائل به خوبی ساماندهی می شود اما هنوز گزارشی به دست ما نرسیده است وشاید من اطلاع ندارم .

** فتنه 88

دادستان کل کشور در خصوص اینکه آیا ضابطه ای قانونی برای ورود مرتکبین جرایم فتنه 88 به برخی سمت ها داریم؟ به شرایط خاصی از قبیل انفصال های موقت و دائم از مشاغل و احکام تکمیلی و تتمیمی اشاره کرد و گفت: استعلام در این خصوص از قوه قضاییه صورت نمی گیرد و درباره انتصابات معمولا از وزارت اطلاعات استعلام می شود.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای توضیح داد: در این مورد چند گونه حکم داریم و برخی سمت ها شرایطی دارد که به وضوح در حکم محکومان آمده است و برخی از این احکام آثار تبعی دارد و محکومان نمی توانند برخی از شغل ها را داشته باشند .

وی افزود : گاهی هم حکم انفصال دائم یا موقت از خدمات دولتی مطرح است و باید بررسی شود که آثار تبعی این احکام محکومان فتنه چگونه بوده است .

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در بحث انتخابات از قوه قضائیه استعلام می شود اما برای اشتغال از وزارت اطلاعات این استعلام را انجام می دهند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای افزود: بعد از انتخابات 88 یک عده ظلم بسیار بزرگی انجام دادند و همنوایی کردند با دشمنان کینه توز و به نظام و حیثیت نظام ضربه زدند و دشمن را امیدوار کردند و بعضی از اقدامات دشمنان در آینده به خاطر اقدامات مجرمانه انان در سال 88 صورت گرفت. نظام خیلی با سعه صدر و رحمت با مراتب مختلف آنان برخورد کرد.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در ابتدا احساس می شد اگر برخی افراد احیانا تحت تاثیر فضای روانی قرار گرفته و از اقدامات خود پشیمان شده اند مورد عفو قرار گرفتند و عده ای هم عالمانه و اگانه و عامدانه اقدام کردند که قوه قضائیه هم پرونده های زیادی را رسیدگی کرده است .

وی افزود : درباره چند نفر هم نظام تصمیم گرفته که آن تصمیم تغییری نکرده است وبه آمریکاییها و غربی ها هم هیچ ارتباطی ندارد و هیچ غلطی هم نمی توانند بکنند و اگر حرفی می زنند هیچ ارزشی ندارد .

** انجمن صنفی مطبوعات

محسنی اژه ای درباره سوالی مبنی بر پس گرفتن شکایت وزارت اطلاعات از انجمن صنفی روزنامه نگاران و احتمال از سر گیری فعالیت آن گفت: وزارت اطلاعات در خصوص پرونده انجمن صنفی روزنامه نگاران شاکی نبوده است که شکایت خود را پس بگیرد یا نگیرد.

وی توضیح داد: وزارت اطلاعات در این باره شکایتی مطرح نکرده است که بخواهد آن را پس بگیرد بلکه فقط گزارش دهی کرده است همانطور که در فتنه 88 در خیلی موارد گزارش دهی می کرد و اصلا وزارت اطلاعات شاکی نیست ، بلکه یک گزارش دهنده است همانطور که در بسیاری از موارد امنیتی ، قضایی و اقتصادی گزارش هایی را به نهادهای مربوط ارائه می کند .

اژه ای تصریح کرد: انجمن صنفی روزنامه نگاران تحت نام صنفی کار سیاسی می کرد و در آن مقطع به این دلیل با آن برخورد شد و تعطیل شد و آن تصمیم هنوز به قوت خود باقی است.

وی افزود: اگر این انجمن با همان شکل و با همان ساختار و با همان هدف باشد باز هم اگر بخواهند وارد شوند دادستان وارد می شود مگر اینکه اصلا یک روزی کلا ساختار عوض شود اهداف و نفرات عوض شود آن بحث دیگری است ولی تا زمانی که ان افراد با آن نیت و با آن هدف کار کنند، این شدنی نیست.

** مسایل فرهنگی و مطبوعاتی

محسنی اژه ای همچنین از مسائل فرهنگی و نقش دستگاه قضایی در این باره سخن گفت.

سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: در مسائل فرهنگی دوست داریم آخرین اقدام٬ اقدام قضایی باشد.

محسنی اژه ای گفت : درباره روزنامه آسمان اگر هیات نظارت بر مطبوعات به موقع وارد می شد شاید نیازی احساس نمی شد که قوه قضائیه وارد شود وما انتظار داریم که این هیات به موقع به وظایف خود عمل کند.

وی اضافه کرد : اما اینکه آیا قوه قضائیه می تواند در این موارد وارد شود باید بگویم بله این اختیار را دارد و می تواند در عرض هیات نظارت بر مطبوعات هم اگر احساس کند وارد موضوع شود و برخورد کند و چون در این مورد احساس می کردیم که تاخیر می شود و احساسات مردم مومن و متدین و علما و مراجع و حزب اللهی ها جریحه دار می شود وارد شدیم اما اگر هیات نظارت به موقع در این موارد وارد شود ما هم استقبال می کنیم .

سخنگوی قوه قضاییه افزود: یک جریان دارد حساسیت مردم متدین و حزب اللهی ها و مسئولان ما را را در پشت قضیه تست می کند. در یک نشریه چیزی می نویسند و در سایتی دیگر چیز دیگری. اگر دستگاه های ما وارد شوند ما خواهان این هستیم که قوه قضاییه در آخرین مرحله باشد. قوه قضائیه دارد رصد می کند و اول پیشگیرانه و در نهایت برخورد می کند.

وی گفت : یک مورد هم سخنرانی هتاکانه فردی در همدان بود که به دلیل این اظهارات خود تقریبا مخفی شده بود و ما با کمک شبکه اطلاعاتی وی را بازداشت کردیم .

محسنی اژه ای مدیریت فضای مجازی را بسیار مهم و سخت و با ابعاد پیچیده دانست و گفت : بدون شک باید از این زمینه ها و فرصت ها استفاده کنیم اما در طرف دیگر باید مواظب بهره برداری های دشمنان اعم از بهره برداری امنیتی ، سیاسی ، جاسوسی هم باشیم و نمی توانیم بی تفاوت از کنار آن بگذریم.

سخنگوی قوه قضاییه افزود : باید دستگاهها ونهادهای مسئول این حساسیت را داشته باشند تا ناچار به ورود دستگاه قضایی نباشیم .

وی افزود : رفتار قوه قضائیه در مسائل اخیر اصلا عجولانه نیست .

محسنی اژه ای گفت : یکی از اهداف برخی شبکه های اجتماعی توسعه فساد و فحشاست و باید همه تلاش و از قوه قضائیه در این برخوردها حمایت کنند چون دشمن به شدت از این جریان سوء استفاده می کند که در فتنه 88 هم پشت سر برخی جریانها بود و حتی دستور عملیات نظامی صادر می کرد .

وی از دستگاههای مسئول خواست شبکه های ملی را هر چه سریعتر ایجاد کنندو زیر ساخت های این شبکه های ملی فراهم شود تا مردم بتوانند بدون نیاز به شبکه های اجتماعی خارجی امور خود را انجام دهند .

وی افزود : در کارگروهی تخصصی در این زمینه 23 عضو وجود دارد که یک عضو هم قوه قضائیه است و باید برای ایجاد شبکه ملی مجازی تلاش کنیم و همه دستگاهها این حساسیت را داشته باشند .

** تقویت نظارت در درون قوه قضاییه

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای در مورد برخورد با تخلفات احتمالی در دستگاه قضایی گفت: در دوره جدید یکی از مسائل بسیار مهم تقویت نظارت حتی در درون قوه قضائیه است و در دیوان عالی کشور هم بخشی برای نظارت بر حسن اجرای احکام با نام معاونت نظارت ایجاد شده است .

سخنگوی قوه قضائیه گفت : در زمینه نظارت بر برخورد دادسراها و ارزشیابی قضات و دادگاهها نیز ساختار خوبی داریم و هدف ما این است که سرعت رسیدگی به پرونده ها را افزایش دهیم .

وی با اشاره به فعالیت معاونت های راهبردی و فرهنگی قوه قضائیه گفت: آثار وبرکات آن از جمله افزایش بهره وری در سال آینده نمایان خواهد شد .

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه توسعه برنامه محور و خدمات الکترونیکی ونظارت آن لاین در اولویت قوه قضائیه در سال آینده خواهد بود گفت : استفاده از فناوریهای جدید را در برنامه داریم .

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

47  −    =  41