استفتاء از ۱۴مرجع تقلید درباره سیرک حیوانات

در پی اخبار و تصاویر منتشر شده در روز های اخیر مبنی بر آزار و اذیت حیات وحش در سیرک ها و باغ وحش های کشور و شرایط بد نگهداری حیوانات در این اماکن به ویژه سیرک قشم و باغ وحش بابلسر نظر 14 تن از آیات عظام، مراجع تقلید و اساتید حوزه علمیه در این زمینه گرفته شد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،از مهر در پی اخبار و تصاویر منتشر شده در روز های اخیر مبنی بر آزار و اذیت حیات وحش در سیرک ها و باغ وحش های کشور و شرایط بد نگهداری حیوانات در این اماکن به ویژه سیرک قشم و باغ وحش بابلسر نظر 14 تن از آیات عظام، مراجع تقلید و اساتید حوزه علمیه در این زمینه گرفته شد که همه آنها اعلام کردند از نظر علمای اسلام آزار و اذیت حیوانات حرمت شرعی دارد و باید از فعالیت اماکنی که به آزار واذیت حیوانات می پردازند جلوگیری شود.

با استناد به حقایق پنهان سیرک ها و رفتار های ناجوانمردانه بسیاری از سیرک گردانان با حیات وحش و آزار و اذیت حیوانات و همچنین بر اساس اعتراض ها و واکنش های بسیاری از فعالان و حامیان حیات وحش و واکنش تعداد زیادی از هموطنان در سراسر کشور به توصیه مدیر انجمن دیده بان حقوق حیوانات از 14 تن از آیات عظام، مراجع تقلید و اساتید حوزه علمیه حکم تربیت ناجوانمردانه حیوانات در شرایط آزارانده  و منکر بودن چنین رفتاری مورد پرسش قرار گرفت که پاسخ های دریافتی در پی آمده است:

متن پرسش ارسالی: ضمن تقدیم احترام، تقاضا دارم نظر روشنگر جناب عالی را در رابطه با آزار حیوانات بدانم.

چنانکه مستحضرید، غیر از افرادی که به صورت انفرادی اقسام حیوانات و جانداران را مورد آزار قرار میدهند، گروه هایی نیزتحت عنوان "سیرک” حیوانات را مورد آزار و اذیت قرار داده و آنها را از طبیعتشان دور کرده  و البته با نمایش دادن عمومی موجب گسترش و تبلیغ این اعمال نیز می شوند.

در حال حاضر در بسیاری از کشورهای پیشرفته، سیرک‌های حیوانات ممنوع شده و سیرک‌ها صرفا به نمایش آکروبات انسانها مشغول هستند چرا که گونه های جانوری مورد استفاده در سیرکها غالباً از انواع در خطر انقراض و تحت حمایت سازمانهای تخصصی ملی و بین المللی بوده  و تعدادشان در طبیعت روز به روز کاسته می شود. مبنای آموزش این حیوانات نادر برای انجام حرکات غیر طبیعی در سیرک، تنبیه و تحریکات دردآور است.

حیوانات غالباً برای دریافت غذای مورد نیازشان مجبور به انجام حرکات مخالف با طبیعتشان می شوند تا جایی که گاهاً بر اثر نوع تغذیه و تحریکات شدید عصبی جان می دهند.

مضافاً بیم آن می رود که رفتار نامناسب با حیوانات در نمایشها، موجب  آموزشهای غیر اخلاقی شده و به شیوع این اعمال و صید، نگهداری و آزار حیوانات (مخصوصاً گونه های حمایت شده) منجر شود.

آیا معظم له این امور را مصداق منکر میدانند و مخالفت با آن را نهی از منکر؟
 

آزار

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

43  +    =  48