بدشانس‌ترین رییس‌جمهور ایران کیست؟

حسن روحانی شاید بدشانس‌ترین رییس‌جمهور ایران از حیث تنوع در مخالفان باشد. اگر روسای جمهور قبلی تنها با یک طیف مخالف روبه‌رو بودند حالا روحانی با طیف‌های مختلفی روبه‌رو است که برخی‌ از آنها برای ماندن در دولت اصرار می‌کنند. خبر نفوذی‌های بدنه دولت را روز گذشته یک نماینده مجلس داد

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،خبر نفوذی‌های بدنه دولت را روز گذشته یک نماینده مجلس داد و در همین مورد به« تدبیر »گفت و در مورد تخریب‌چی‌های دولت اعلام کرد که «این گروه تخریب‌چی که هم در مجلس هستند و هم در بیرون از مجلس و هم رسانه و تریبون دارند دنبال این هستند که دولت را ناکارآمد و شکست‌خورده نشان دهند.

«نفوذی»ها سناریو می‌چینند. در کنار اتاق عملیاتی‌شان این‌بار خبر از نفوذ عده‌یی نفوذی در بدنه دولت آمده است که با سردسته مخالفان دولت یعنی «جبهه پایداری» مشغول همکاری هستند. نفوذی‌هایی که این‌بار بخشی از نمایندگان مجلس نسبت به حضور آنان در دولت هشدار داده‌اند و حتی می‌خواهند در جهت روشنگری، لیست این نفوذی‌ها را به روحانی بدهند.

این نفوذی‌ها اما یکی از هزاران یادگاری دولت سابق هستند. همان‌ها که عده‌یی نیروهای «مشایی» در دولت می‌خوانندشان و دولت هم هنوز فرصت تغییرشان را پیدا نکرده است. حرف‌های چند روز پیش حسن روحانی حالا دارد شکل ملموس‌تری به خود می‌گیرد و شاید این نفوذی‌ها که حتی در بدنه دولت هم وجود دارند همان تخریب‌گرانی باشند که رییس‌جمهور گفته بود قصد سکوت در برابر آنها را ندارد. وضعیت در استان‌ها و شهرستان‌های کوچک بدتر است. عدم?تغییر برخی مدیران استانی موجب شده است که به گفته برخی، در شهرستان‌ها در خود دولت پایگاه علیه حسن روحانی ایجاد شود.

حالا دولت نه تنها با بخشی از مخالفان در مجلس شورای اسلامی و بیرون از آن مواجه است بلکه مخالفان در میان خودشان هم نفوذ پیدا کرده‌اند و با تندروترین مخالفان دولت هم در ارتباط هستند و شاید با آنان همفکری کنند. حسن روحانی شاید بدشانس‌ترین رییس‌جمهور ایران از حیث تنوع در مخالفان باشد. اگر روسای جمهور قبلی تنها با یک طیف مخالف روبه‌رو بودند حالا روحانی با طیف‌های مختلفی روبه‌رو است که برخی‌ از آنها برای ماندن در دولت اصرار می‌کنند. خبر نفوذی‌های بدنه دولت را روز گذشته یک نماینده مجلس داد و در همین مورد به« تدبیر »گفت و در مورد تخریب‌چی‌های دولت اعلام کرد که «این گروه تخریب‌چی که هم در مجلس هستند و هم در بیرون از مجلس و هم رسانه و تریبون دارند دنبال این هستند که دولت را ناکارآمد و شکست‌خورده نشان دهند. در حال حاضر همه مشکلات را روحانی یک تنه به دوش می‌کشد در حالی که تیمی که کنار روحانی است باید کمک کنند تا فشار را از شخص رییس‌جمهوری بردارند. » او تاکید می‌کند: «تریبون نمایندگان در مجلس از هشت صبح تا 12 ظهر باز است. تلویزیون هم به آنان تریبون می‌دهد. در مقابل، تیم رسانه‌یی دفتر رییس‌جمهوری انگار در خواب است. » این نماینده مجلس اما انتقاداتی هم به تیم رسانه‌یی رییس‌جمهور دارد و می‌گوید: «رییس‌جمهوری مملکت حرف زده و به مردم گفته برخی دنبال منزوی نگه داشتن ایران در دنیا هستند؛ جریان مقابل طوری رفتار می‌کند که انگار یک خارجی آن اظهارها را مطرح کرده است. تیم رسانه‌یی دفتر رییس‌جمهوری چه کرده است؟ به جرات می‌شود گفت هیچ. آیا محدود کردن رییس‌جمهوری و اجازه ندادن به او برای حرف زدن امکان‌پذیر و منطقی است؟مشخص است که پاسخ این سوال منفی است اما آیا باید فقط شخص رییس‌جمهوری بار را به دوش بکشد. پس این همه مشاور رسانه‌یی و مدیر روابط عمومی در نهاد ریاست‌جمهوری چه می‌کنند؟» او اما از موضوعی خبر می‌دهد که پیش از این نیز بسیاری در مورد آن هشدار دادند اما کسی توجهی نکرده است.

لزوم تجدید نظر روحانی در چینش نیروها
این نماینده نزدیک به اصلاح‌طلبان در مجلس نهم تاکید می‌کند: «روحانی باید یک تجدید نظر جدی در برخی اعضای میانی دولتش بکند. در حال حاضر بدنه دولت حسن روحانی دلسوزان کمی دارد. به عنوان نمونه هنوز نزدیک‌ترین یاران مشایی در استانداری ایلام هستند، بنابراین چه انتظاری دارید که دولت تخریب نشود.» شوهانی می‌گوید: «من به شما خبر می‌دهم که تخریب‌ها علیه دولت سازماندهی شده است. تخریب‌چیان اطلاعات را از نیروهای نفوذی در استانداری‌ها و برخی افراد در بدنه دولت می‌گیرند بعد در اختیار تریبون‌هایشان می‌گذارند. ما خبر داریم که نفوذی‌های بدنه دولت با جبهه پایداری همکاری می‌کنند. درواقع دولت قبل هنوز در بدنه سیاسی کشور پایگاه دارد و اخبار را به آقایان در مجلس و جاهای دیگر منتقل می‌کنند. اما آیا دولت قبل این‌گونه با مسوولان دولت آقای خاتمی برخورد کرد؟»عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا تا به حال وجود این نفوذی‌ها در استانداری‌ها را با وزیر کشور درمیان گذاشته‌اید، می‌گوید: «نمی‌گویم چون تاثیر ندارد. شما ببینید کنار بعضی وزراء چه کسانی جا باز کردند، تندترین افراد مخالف دولت روحانی الان آنجا هستند و پایگاه درست کردند. من شخصا بارها این موضوع را به نزدیک‌ترین فرد به آقای روحانی یعنی برادرش منتقل کردم، او گفت این مشکلات را حل می‌کنم اما برخی در بدنه دولت تمکین نمی‌کند. شما تصور کنید که فقط کافی‌ است چند استاندار این‌گونه عمل کنند، آن وقت تمام دولت به هم می‌ریزد.»

هزارتوی نیروهای ناهماهنگ روحانی
پروژه روحانی و نیروهای ناهماهنگ دولتش دیگر تبدیل به یک هزارتو شده است، هزارتویی که همه دولتی‌ها در آن گیر کرده‌اند. عده‌یی تاییدش و عده‌یی تکذیبش می‌کنند. چندی پیش بود که خبر عدم تغییر بیش از 80 درصد فرمانداران دولت قبل رسانه‌یی شد و وزارت کشور آن را تکذیب کرد با این وجود حالا روحانی با مشکلی مواجه است که شاید عملیات روانی منتقدان بیرون از مجلس آنان را از تغییر نیروهای ناهماهنگ داخل دولت غافل کرده است. تغییر این مدیران میانی هم از سوی دیگر مخالفت برخی از مخالفان بیرونی همفکر آنان را فراهم می‌کند. در همین راستا است که دولت روحانی با معضل« نیروهای ناهماهنگ» روبه‌رو شده است.

دولت یکدست نیست
عماد افروغ، نماینده مجلس هفتم هم در همین مورد با بیان اینکه دولت فعلی، دولت یکدستی نیست، گفت: من وقتی می‌خواهم این دولت را داوری کنم نمی‌توانم یکدست داوری کنم برخلاف دولت گذشته که من یکدست می‌توانستم داوری کنم چون اصلا دولتی نبود، یک شخص بود. اینجا نه، وزارتخانه‌ها باهم فرق می‌کنند. وی ادامه داد: چون شعار اعتدال داده شده است و شعار اعتدال هم تا روش‌مند و ضابطه‌مند بشود نیاز به زمان دارد. یک تعبیر از اعتدال این بوده که از گروه‌ها و جناح‌های مختلف بیاوریم. من درباره اعتدال زیاد صحبت کردم که به لحاظ نظری چه مشکلات و چه قوت‌ها و قابلیت‌هایی دارد برای همین نمی‌توانم داوری صفر و یکی بکنم؛ یک جاهایی خوب عمل شده، یک جاهایی در شرف خوب عمل شدن است، یک جاهایی هنوز به نتیجه نرسیده است، یک جاهایی می‌توانست بهتر عمل بکند. این دولت به مراتب به نسبت دولت گذشته مشورت‌پذیرتر است. دست نیاز دراز می‌کند و ما به کرات این را دیدیم.» به هر حال باید منتظر ماند و دید که حسن روحانی بالاخره با دردسرهای نیروهای غیرهماهنگش که حالا عزم همنوایی با مخالفان درجه یک دولت دارند چه می‌کند؟

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ⁄  2  =  2