سخنان سید محمد خاتمی در آغاز ۷۲ سالگی

بزرگداشت آغاز هفتاد و دومین سال تولد سیدمحمد خاتمی به رسم هر ساله، توسط حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی، مدیر مسوول روزنامه اطلاعات با حضور جمعی از چهره‌های فرهنگی کشور در دفتر وی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، در بزرگداشت آغاز هفتاد و دومین سال تولد سیدمحمد خاتمی که در فضایی صمیمی برگزار شد، حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی، کیک و سبدگلی با 72 شاخه گل سرخ را به همراه هدایایی از جمله کتاب خطبه حضرت زهرا(س) و ضامن آهوی استاد فرشچیان را تقدیم خاتمی کرد و برخی حاضران نیز آثار هنری خود را تقدیم وی کردند.

سیدمحمد خاتمی با تشکر از حاضران بیان کرد: من چون خودم را انسان کوچکی می‌دانم و معتقد نیستم که عمر با برکتی در بندگی خدا و خدمت به خلق خدا داشتم، خیلی ارزش برای عمر خود قایل نیستم و امیدوارم خداوند نظر لطف خود را شامل حال من کند. وی با بیان اینکه سالروز بزرگداشت تولد را برای خودم مناسب نمی‌دانم، گفت: ولی عنایت ویژه جناب آقای دعایی این فرصت را ایجاد می‌کند که در خدمت دوستان و عزیزانی که محبت و عنایت دارند و انسان‌های شایسته‌یی هستند، باشیم و این خیلی لذت‌بخش است.

خاتمی با تشکر ویژه از حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی، عید سعید غدیر را تبریک گفت و یادآور شد: این عید سعید غدیر را باید مبنای همدلی، همراهی، پایبندی به اخلاق و عدالت قرار دهیم و در شرایطی که اختلافات نظری و عملی در جامعه ما وجود دارد به ویژه در دورانی که چهره زشتی از اسلام در منطقه نشان داده می‌شود، این عید را منشا زیبایی، همدلی، همراهی، انسان دوستی و احترام به حق و حرمت انسان قرار دهیم.

وی تاکید کرد: در کشوری که دین‌ها و مذاهب مختلف وجود دارند، ما نیازمندیم که علی ابن‌ابیطالب را مبنا و معیار قرار دهیم و دل‌هایمان را به هم نزدیک کنیم و از کین‌توزی، خشم، تعصب نابجا و ظاهرگرایی‌ها و خشونت‌ورزی که اوجش در داعش تجلی می‌کند، پرهیز کنیم. خاتمی با تاکید بر ضرورت رعایت اخلاق، گفت: باید اخلاق را در زمینه رفتار فردی، روابط با یکدیگر و به ویژه در شکل دادن نظام خود، مورد توجه قرار دهیم که از برجسته‌ترین ویژگی‌های امام علی(ع) نیز همین رعایت اخلاق بود با موافق و مخالف. رییس بنیاد باران در ادامه به ویژگی‌های امام علی(ع) در رفتار با مخالف اشاره کرد و با اشاره به شعر شهریار که نشان‌دهنده رفتار مهربانانه امام علی (ع) است، گفت: در جنگ صفین به امام علی(ع) پیشنهاد دادند که آب را به روی دشمن ببندد اما امام علی(ع) نپذیرفت که شهریار در شعر خود، اخلاق مداری، انسان دوستی و رفتار با مخالفان به ویژه در جنگ را به زیبایی نشان می‌دهد.

خاتمی در پایان شعر شهریار را قرائت کرد:

شنیدم آب به جنگ اندرون معاویه بست/ بروی شاه ولایت، چرا که بود خسی

علی به حمله گرفت آب و باز کرد سبیل/ چرا که او کس هر بی‌کس است و دادرسی

سه بار دست به دست آمد آب و در هر بار/ علی چنین هنری کرد و او چنین هوسی

فضول گفت که ارفاق تا بدین حد بس/ که بی‌حیایی دشمن ز حد گذشت بسی

جواب داد که ما جنگ بهر آن داریم/ که نان و آب نبندد کسی به روی کسی

در این جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی نیز بیان کرد: در سوره مبارکه مائده می‌بینیم، پیامبر رحمتی که 23 سال همه رنج‌ها و مرارت‌ها را بر خود هموار کرده است و مردمی را که بر لبه پرتگاه دوزخ بوده‌اند، به بهشت برین رهنمون شده و آن‌همه دشمنی و عداوت را به دوستی و برادری تبدیل کرده است و افراد پراکنده‌یی را که از هرگونه نظم اجتماعی و انتظام سیاسی و ملی بی‌بهره بوده‌اند، به امتی واحده با بهترین شریعت و آیین تبدیل کرده است، آری همین پیامبر، به رساندن پیغامی ملزم می‌شود که به پایان بردن وظیفه سنگین رسالت الهی، درگروی ابلاغ آن است: «یا ایها الرسول بلغ ما اُنزل الیک من ربک و ان لم تفعل، فما بلغت رسالته». اینجاست که پیامبر(ص) پس از انجام آخرین حج (حجه‌الوداع)، در صحرایی کنار برکه یا همان غدیر خم، انبوه مسلمانان را جمع می‌کند و در ضمن خطبه‌یی مفصل می‌فرماید: «من کنتُ مولاه، فعلیٌ مولاه.»

وی ادامه داد: شادباش و گرامیداشت این روز پرشکوه تاریخی، تنها به معنای بزرگداشت شخص امیرمومنان علی (ع) با همه شایستگی‌‌ها و عظمت‌های خیره‌کننده‌اش نیست، بلکه به اصل اساسی‌تری رجوع پیدا می‌کند که بزرگداشت تعیین و تشخیص سرمشق و نمونه کاملی برای پیشوایی و امامت است، تا مردم در طول زندگی خود به او اقتدا کنند و از این طریق در پرتوی تربیت صحیح و پرورش مطلوب، حقایق دین و باطن احکام را دریابند و جنبه‌های گوناگون عبادی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اسلام را به‌درستی بشناسند و آن را عملی سازند و استعدادهای نهفته خود را شکوفا کنند و البته کدام اسوه بهتر از امام علی (ع) که سرچشمه فضایل بود و دست‌پرورده پیامبر (ص) و آموزگار مفسران و فقیهان، زیور عابدان، در راس زاهدان و پرهیزگاران، طلایه‌دار سلحشوران، ‌پیشوای جوانمردان، قطب عارفان و سرحلقه رندان و به فرموده پیغمبر اکرم (چنان‌که در متون و منابع برادران اهل سنت هم آمده است): «خزانه دانش پیامبر» و «دروازه شهر علم و حکمت»، که «همواره با حق است و حق با اوست»، «با قرآن است و قرآن با اوست»، «از پیامبر است و پیامبر از اوست»، «پیراسته از هرگونه آلودگی است»، «بنده خداست و خدا دوستدار او و دوستان اوست»، «نسبت به پیامبر، جایگاه هارون به موسی را دارد»، و «برادر او در دنیا و آخرت است»، «پیشوای نکوکاران و دشمن تبهکاران»، که «بر سر تاویل قرآن جنگید، همچنان که بر سر تنزیلش‌» و «یادکردن و نگریستن به او عبادت است» و «بهشت مشتاق اوست» و «سرلوحه کارنامه مومن، محبت به اوست: عنوان صحیفه المومن، حب علی بن‌ابی‌طالب.»

مدیرمسوول روزنامه اطلاعات بیان کرد: ما امروز اینجا آمده‌ایم تا نخست، غدیر دیانت‌مان و آنگاه، مهرگان ملیت‌مان را جشن بگیریم و پس از آن، تولد مردی را نیز که فرزند جسمانی و روحانی پیامبر (ص) و علی (ع) است، شادباش بگوییم؛ سیدمردی که با تاسی به اجداد طاهرینش و با لبیک‌گفتن به ندای حضرت امام رضوان‌الله علیه و مقام معظم رهبری حفظه‌الله تعالی به سهم خود، تلاش کرد تا غبار زمان را از چهره تابناک اسلام بزداید و کژفهمی‌‌ها و بداندیشی‌‌ها را کنار زده و نماد وجه رحمانی دین رحمت و عدالت باشد.

 تو خاتمی عزیز، از آغاز انقلاب تا امروز، در جهت برپایی حکومت مردمسالاری دینی، بازوی ولایت و یاور رهبری شده‌ای و همواره بر عهدت با امام و رهبری پس از امام و همه آنان که نظام مردمسالاری دینی را پذیرفته‌اند، استوار و وفادار مانده‌یی و دغدغه و اندوه مردم و امام و رهبرشان، غم و دغدغه تو نیز بوده است. در بیماری‌شان رنجور شدی و در تندرستی و سلامت‌شان شاکر و شادمان و امیدوار گشتی. تو با تاسی به آنان، نمونه‌یی از وداد و مردمداری نبوی و صبر و شکیبایی علوی و حلم و بردباری حسنی و حسینی را برای ما ترسیم کردی.

تو نشان دادی که می‌شود مسلمان بود و ایران را دوست داشت؛ نواندیش و پویا بود و سنت را گرامی داشت؛ سیاست ورزید و پاک و راستگو بود. می‌توان بر مسند قدرت نشست و خدمتگزاری فروتن بود. می‌توان از مردم بود و با مردم ماند. می‌توان با مخالف خود مهر ورزید. وی گفت: کاکای عزیز، تو را دوست داریم و حرمت می‌نهیم، زیرا علم و تعهد را ارج می‌نهی و با چراغ دانش و احساس مسوولیت به پیش می‌روی و با وجود بی‌اخلاقی‌ها و تهمت‌ها از راه روشن اجداد طاهرینت که استواری بر جاده اخلاق و فتوت و مروت و مردانگی است، بازنمی‌گردی. تو را دوست داریم، چون قدرت دولت، تو را نیاراست، بلکه تو زیور و پیرایه دولت شدی. تو مسوولیت را طعمه نینگاشتی، بلکه امانتی دانستی که بر دوش باید‌کشید و ادای وظیفه کرد. تو با تاسی به سنت پیامبر(ص) و علی(ع) و با وفاداری به امام و رهبر انقلاب، هیچگاه نخواستی آن‌گونه که با جباران و ستمگران سخن می‌گویند، با تو سخن گویند و برتر از آنت پندارند که ممکن است خطا ‌کنی و گمان کنند که اگر حقی به تو گفته شود، تو را سنگین و درشت می‌نماید. تو در آبادی ایران کوشیدی؛ همچنان که در گسترش آزادی و سرفرازی مردم تلاش کردی. ما تو را همان‌گونه یافتیم که جد بزرگوارت در توصیف اهل تقوی فرمود: «در دینداری، نیرومند و در عین نرمی، ‌هوشمند و در کنار بردباری، دانشمند. در سختی، شکیبا و در راه رستگاری، پویا». عمرت دراز باد و سرت سبز و تنت درست و دلت شاد.

در این جلسه یکی از هنرمندان تابلوی فرش چهره سیدمحمد خاتمی را تقدیم وی کرد و برخی عکاسان تصاویری که از وی به چاپ رسانده بودند، هدیه دادند و هادی حیدری، کارتونیست نیز کاریکاتور سیدمحمدخاتمی با عنوان دیالوگ را تقدیم وی کرد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  −  2  =  6