تکذیب همکاری ایران با آمریکا در بمباران داعش

علی لاریجانی در توصیف اهمیت روابط جمهوری اسلامی ایران و پاکستان گفت: رهبر معظم انقلاب همواره نگاه عمیقی به این روابط داشته اند و گسترش مناسبات دوستانه و برادرانه دو کشور همسایه را همواره مورد تاکید قرار داده اند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،'علی لاریجانی' این مطلب را در کنفرانس مطبوعاتی در اسلام آباد مطرح کرد و افزود: معنای تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر روابط دو کشور همسایه این است که ایران و پاکستان در همه شرایط باید در کنار هم باشند چون دو کشور 'هم سرنوشت' هستند.

وی افزود: ایران و پاکستان باید در مسیری حرکت کنند تا در آینده بیش از پیش از همکاری های دوجانبه بهره ببرند و ظریفت های بسیار خوبی در دو کشور وجود دارد که می تواند به توسعه همکاری ها در همه زمینه ها کمک کند.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: در سفر جاری به اسلام آباد و به ویژه در دیدار با ممنون حسین رییس جمهوری پاکستان به زمینه های فراوانی برای همکاری میان دو کشور برخوردیم که پاکستان نیز نسبت به آن بسیار علاقمند است.

لاریجانی با اشاره به تماس ها و دیدارهای مستمر میان مسوولان اجرایی ایران و پاکستان گفت: که این موضوعات در آینده از سوی مسوولان و دستگاههای اجرایی دو کشور دنبال خواهد شد.

ایران بمبارانی علیه داعش انجام نداده است

لاریجانی در بخشی دیگر از این کنفرانس خبری در پاسخ به سوال شبکه خبری 'حیو نیوز' مبنی بر اینکه برخی گزارش های حاکی از همکاری آمریکا و ایران برای انجام حملات هوایی علیه گروه تروریستی داعش است، این موضوع را تکذیب کرد و گفت: ایران هیچ گونه بمبارانی چه مستقیم و چه با مشارکت دیگران (علیه داعش) انجام نداده است چون این راه را غلط می داند. مبارزه با تروریسم با بمباران هوایی امکان پذیر نیست.

لاریجانی افزود: با آمریکایی ها هیچ نقطه مشترکی در مبارزه با تروریسم نداریم. ما در مورد تاسیس جریان های تروریستی نظیر داعش و نوع دست داشتن سرویس های اطلاعاتی آمریکا در بوجود آوردن این جریان ها کاملا مسئله داریم.

وی گفت با طرح این سوال که چه کشورهایی در سالهای اخیر به داعش کمک مالی و تسلیحاتی کرده اند، گفت: تا چند ماه پیش آمریکایی ها یک تابلو با عنوان 'معارضه' بالای سر داعش گذاشته بودند و تحت عنوان کمک به معارضه، پول و سلاح زیادی به آنها دادند . آن زمان به غربی ها هشدار می دادیم که کمک های مالی و تسلیحاتی به این گروه ها باعث خواهد شد گروه های تروریستی جدید ایجاد شود، باور نمی کردند.

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین با انتقاد از ائتلاف آمریکایی تشکیل شده علیه داعش گفت: ائتلافی هم که تحت رهبری آمریکا برای مبارزه با داعش تشکیل شده است، یک اقدام تبلیغاتی است و بیشتر از آنکه عملیات انجام دهد، تبلیغات می کند.

وی با بیان اینکه نمی توان گروه های چریکی و پراکنده را با بمباران از بین برد، گفت: آنها فقط به دنبال تبلیغات هستند و شاید بسیاری از دولت هایی که در این ائتلاف هستند، در گذشته به نوعی به داعش کمک کرده اند و نمی توانند اقدام عملی علیه آن انجام دهند.

لاریجانی گفت: ما دنبال تبلیغات نیستیم و ابتدای کار که این گروه در سوریه فاجعه ایجاد می کرد با آن مخالف بودیم و الان هم مخالفیم.

نقاط اختلاف ایران و 5+1 قابل حل است

خبرنگار شبکه خبری 'آج نیوز' پاکستان از لاریجانی در باره احتمال توافق میان ایران و گروه 1+5 و موانع پیش روی این توافق سوال کرد. وی در پاسخ تاکید کرد که احتمال این توافق دور از ذهن نیست. پیشرفت هایی در مذاکرات حاصل شده است و نقاط اختلاف موجود قابل حل است.

وی درباره طولانی شدن روند مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 گفت: طرف های غربی سر وصدای زیادی راه انداختند مبنی بر اینکه ایران دنبال سلاح هسته ای است و بعد هم ایران را تحریم کردند و حالا فهمیده اند که ایران سلاحی تولید نکرده است و حالا اگر بخواهند زود با ایران توافق کنند، در برابر این سوال از سوی افکار عمومی جهان قرار خواهند گرفت که چرا ایران را تحریم کردند و بنابراین مجبورند مذاکرات را طولانی کنند و مذاکرات را پیچیده جلوه دهند.

امکان صادرات گاز ایران به کشورهای دیگر هم وجود دارد

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا یک جدول زمان بندی مشخص برای اجرای خط لوله گاز ایران – پاکستان وجود دارد گفت: این طرح، طرح بسیار مهمی است که سود بیشتر آن مربوط به مردم پاکستان است و باعث می شود مردم پاکستان آینده تضمین شده ای از نظر انرژی داشته باشند.

وی تصریح کرد: علاقمند صدور گاز به پاکستان هستیم وگرنه برای ایران، امکان صدور گاز به کشورهای دیگر هم هست.

وی با بیان اینکه مطابق قرارداد اصلی ایران و پاکستان، کار می توانست زودتر پیش برود اما از توضیحات مسوولان پاکستان روشن شد که این طرح در آینده به جریان خواهد افتاد.

هنوز رفتار خوبی از سوی آمریکا ندیده ایم

در ادامه خبرنگار شبکه 'اکسپرس تی وی' پاکستان از لاریجانی پرسید که با توجه به تحولات جدید در منطقه، آیا دوستی بین ایران و آمریکا امکان پذیر است؟ وی در پاسخ گفت: ابتدا باید دید که تحولات منطقه آیا منجر به دوستی یا تعمیق مشکلات بین دو کشور می شود.

وی گفت: ما خیلی نیازمند شنیدن حرف های زیبا نیستم بلکه به اعمال نیکو توجه می کنیم. ما هنوز رفتار متفاوتی از سوی آمریکا در منطقه ندیده ایم.

لاریجانی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه 'داون' پاکستان درخصوص نظر ایران درباره گروه ترویستی داعش گفت: اینگونه گروه ها هدفی جز ضربه زدن به امت اسلامی و جهان اسلام ندارند.

وی اینگونه جریانات را 'دست ساز' دانست که هدف تفرقه میان مسلمان را دنبال می کنند و نفع آن فقط به آمریکا و رژیم صهیونیستی می رسد.

رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به شدت مخالف حضور چنین گروه هایی هستیم و آن را برای امت اسلامی مضر می دانیم.

در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی، خبرنگاری درباره اقدامات عملی ایران و پاکستان برای خنثی کردن تلاش برخی گروهک های تروریستی تحت حمایت دولت های استکباری برای ایجاد چالش های مرزی میان دو کشور پرسید و لاریجانی در پاسخ گفت: بعید می دانم اینگونه حرکات موذیانه بتواند روابط دوستانه دو کشور همسایه را تحت تاثیر قرار دهد.

وی گفت: هرچه دوستی دو ملت بیشتر باشد، دولت های دو طرف باید مراقبت های بیشتری کنند تا کسی نتواند به این دوستی ها ضربه بزند.

لاریجانی اظهار داشت که دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی پاکستان وایران از توانمندی بالایی برخوردارند و اگر همکاری های خوبی داشته باشند، می توانند به راحتی این مسایل را رفع کنند.

ایران قربانی تروریسم است

لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه 'نیوز' پاکستان مبنی بر اینکه ادعاهای شنیده می شود منبی بر اینکه ایران و عربستان سعودی پشت حرکت های تروریستی دست دارند، گفت: احتمالا این موضوع تازه نازل شده است و در گذشته هرگز چنین چیزی مطرح نبوده است.

وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بسیاری از مقامات ایران و در سال های اخیر نیز تعدادی از دانشمندان هسته ای ایران از سوی تروریست ها به شهادت رسیدند و ایران خود قربانی تروریسم است.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: در منطقه، هرجایی که از سوی آمریکا اشغال شده، مثل افغانستان و عراق، این کشورها بعد از حضور اشغالگرانه آمریکایی ها صحنه حملات تروریستی و ناآرامی شده است.

لاریجانی در ادامه گفت: البته ممکن است که برخی کشورهای منطقه در این زمینه اشتباهات تاکتیکی مرتکب شده باشند.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  +  16  =  23