شباهت واکنش‌ یک نماینده کنگره آمریکا با نماینده ای از مجلس در ایران به توافق

منندز در بیانیه‌ای کتبی اعلام کرد: «اگر دیپلمات‌ها می‌توانند، دو سال در مورد این موضوع مذاکره کنند، کنگره هم قطعا این استحقاق را دارد که مدتی برای بررسی توافق در اختیار داشته باشد؛ توافقی که روابط ما با ایران و تحریم‌های کنگره را به طور اساسی تغییر می‌دهد. »./ احمد توکلی نماینده مجلس در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور با اشاره به مذاکرات هسته‌ای لوزان می‌گوید هر نوشته‌ای که برای دولت الزام‌آور باشد نیازمند تصویب مجلس است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،چهارچوب توافق هسته‌ای با ایران که روز پنجشنبه پس از چند روز مذاکرات فشرده اعلام شد، با واکنش‌های متفاوتی در کنگره آمریکا روبه رو گشت. جمهوری خواهان در مورد این توافق ابراز تردید و قانونگذاران هر دو حزب آمریکا بر این خواست خود تاکید کرده‌اند که نظر کنگره در این باره باید مورد توجه قرار بگیرد، ولی دموکرات‌ها واکنش خوش بینانه تری به تفاهم سیاسی هسته‌ای نشان داده‌اند.

در همین حال احمد توکلی نماینده مجلس در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور با اشاره به مذاکرات هسته‌ای لوزان می‌گوید هر نوشته‌ای که برای دولت الزام‌آور باشد نیازمند تصویب مجلس است.

به گزارش «تابناک»، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا که این چهارچوب توافق را «تاریخی» نامید، گفت با رؤسای سنا و مجلس نمایندگان در این باره صحبت خواهد کرد. فاکس نیوز اما اعلام نموده که اوباما قبلا صحبتی کوتاه با جان بونر، رئیس مجلس نمایندگان داشته است. اوباما گفت: این موضوع فرا‌تر از مسأله‌ای سیاسی است و هشدار داد اگر کنگره بدون جایگزینی منطقی این توافق را بر هم بزند، آمریکا در مورد شکست دیپلماسی مقصر دانسته خواهد شد. اوباما این توافق را توافقی خوب خواند.

در عین حال، بونر چند ساعت پس از اعلام خبر این توافق هشدار داد، معیارهای آن «خروجی نگران کننده» از اهداف اولیه آمریکاست. بونر به بندی از توافق اشاره کرد که بنا بر آن، زمانی که بازرسان پیشرفت ایران را در مورد اقدامات هسته‌ای توافق تأیید کنند، تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا لغو می‌شود. این قانونگذار آمریکایی گفت: «نگرانی فوری من این است که دولت آمریکا اعلام کرده، تحریم‌ها را در کوتاه مدت لغو می‌کند. کنگره باید این امکان را داشته باشد جزئیات هر گونه توافقی را پیش از لغو تحریم‌ها به طور کامل بررسی کند».

هشدار اوباما در مورد واکنش زود هنگام کنگره و جمهوری خواهان، به چند هفته پر تنش پیش رو اشاره می‌کند که قانونگذاران در مورد طرحی بررسی خواهند کرد که خواستار بررسی توافق هسته‌ای در کنگره و احتمالا طرحی دیگر در مورد تحریم‌ها خواهند شد. سناتور جمهوریخواه باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت، مشاهده جزئیات مشخص خبر روز پنجشنبه مهم است و اینکه واشنگتن در مورد ایران باید با «چشمانی باز» عمل کند.

بونر در بیانیه‌ای مکتوب اعلام کرد: «در صورت دستیابی به توافق نهایی، مردم آمریکا باید از طریق نمایندگان منتخب خود این فرصت را داشته باشند در مورد آن بررسی کنند تا اطمینان حاصل شود، این توافق واقعا تهدید برنامه هسته‌ای ایران را برطرف می‌کند و رژیم ایران را پاسخگو نگه می‌دارد».

کورکر و سناتور باب منندز تدوین کننده طرحی هستند که این امکان را به کنگره می‌دهد در مورد توافق با ایران بررسی کنند. پیش از آنکه قانونگذاران بتوانند اقدامی کنند، 60 رأی مورد نیاز است. به گفته کورکر، کمیته‌ای که وی ریاست آن را به عهده دارد، چهاردهم آوریل درباره این طرح بررسی می‌کند. کورکر ابراز امیدواری کرد این طرح، رأی بالایی به دست خواهد آورد.

مقامات ارشد دولت آمریکا در کنفرانسی تلفنی ابراز نگرانی کردند، طرح نمایندگان موجب منحرف شدن توافق با ایران شود. در عین حال این مقامات گفتند، آماده‌اند با کنگره در مورد نقش نظارتی که نمایندگان می‌توانند به عهده بگیرند گفت‌و‌گو کنند. یک مقام آمریکایی گفت: کنگره در ‌‌‌نهایت در این باره که آیا تحریم‌ها باید لغو شود، رأی خواهد داد.

منندز نماینده دموکرات که آشکارا از دولت اوباما در مورد نحوه برخورد با ایران انتقاد نموده است، پیشنهاد کرد، کاخ سفید پیش از موافقت با هر موضوعی، به دقت در مورد آن بررسی کند. در حالی که توافق اولیه روز پنجشنبه اعلام شد، مذاکره کنندگان اکنون تلاش خواهند کرد تا مهلت سی ژوئن در مورد توافق نهایی و جامع گفت‌و‌گو کنند.

منندز در بیانیه‌ای کتبی اعلام کرد: «اگر دیپلمات‌ها می‌توانند، دو سال در مورد این موضوع مذاکره کنند، کنگره هم قطعا این استحقاق را دارد که مدتی برای بررسی توافق در اختیار داشته باشد؛ توافقی که روابط ما با ایران و تحریم‌های کنگره را به طور اساسی تغییر می‌دهد. بهترین نتیجه توافقی خوب است که به برنامه غیر قانونی سلاح‌های هسته‌ای ایران پایان دهد. این وضع، مستلزم رویکردی قاطع، واحد و دو حزبی از جانب دولت و کنگره است».

 

نامه احمد توکلی به روحانی

در همین حال احمد توکلی نماینده مجلس در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور با اشاره به مذاکرات هسته‌ای لوزان می‌گوید هر نوشته‌ای که برای دولت الزام‌آور باشد نیازمند تصویب مجلس است.

به گزارش تسنیم، نماینده مجلس در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور با اشاره به مذاکرات هسته‌ای لوزان می‌گوید هر نوشته‌ای که برای دولت الزام‌آور باشد نیازمند تصویب مجلس است.

احمد توکلی، نمانیده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای سرگشاده به حسن روحانی، رئیس ‌جمهور کشورمان متذکر گشت که هر گونه نوشته‌ای که در سطح بین‌الملل برای دولت الزام‌آور باشد بر اساس قانون محتاج تصویب مجلس شورای اسلامی خواهد بود.
متن این نامه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
برادر ارجمند جناب آقای دکتر روحانی
رئیس جمهور محترم
با سلام و احترام
زحمات طاقت فرسای تیم فرزندان انقلاب از دولت جنابعالی، پس از ماه‌ها مذاکره سخت همراه با دقت و مقاومت برای تامین حقوق ملت ایران دارد به پایان نزدیک میشود. تا همین جا عزتمندی ایران اسلامی آشکار است که گروهی 5-6 نفره از ایران در مقابل 30-40 نفر که عموما از نظر سبقت در دیپلماسی از تیم ما پیش‌اند، حدود یک سال و نیم در حال مذاکره‌اند و بدون آنکه تسلیم شوند قدرت ادامه چانه‌زنی دیپلماتیک خویش را نشان داده‌اند. برای این نعمت باید سجده شکر به درگاه الهی سایید و قدردان پشتگرمی‌ها و هدایت‌های رهبری، حمایت و برنامه‌ریزی شما و زیرکی و تلاش وزیر امور خارجه و همکارانش بود و سپاسگزار ملت که پشتیبانی‌اش بسترساز آن همه بوده است.
در این موقعیت خطیر تذکر دو نکته را بسیار حیاتی می‌دانم گرچه علی القاعده مورد توجه دوستان هست.
1) بیانیه یا هر عنوان دیگری که به نتیجه مذاکرات داده شود، اگر برای ایران الزامی آور باشد بعدا از قبول و اجرای آن گزیری نیست. این معنا در حقوق بین المللی امری پذیرفته شده است. به عنوان نمونه می‌توان آن را در پیمان وین ملاحظه کرد.[1] بنابراین مراقبت جدی در این باره حیاتی است، تا خدای ناخواسته از مکر دشمن آسیبی به ایران عزیز نرسد.
2) اصل هفتادوهفتم قانون اساسی مقرر میدارد:"عهدنامه‏‌ها، مقاوله‌نامه‏‌ها، قراردادها و موافقت‏ نامه‏‌های‏ بین‏‌المللی‏ باید به‏ تصویب‏ مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ برسد"
شورای محترم نگهبان در تفسیر این اصل، ظاهرا همان نظر حقوق بین‌الملل را درست دانسته و عنوان را در ضرورت تصویب مجلس دخیل ندانسته و صرف نظر از عنوان، هر نوشته‌ای را که برای دولت الزام‌آور باشد محتاج تصویب‌ مجلس شمرده است.[2] که طبق نظریه تفسیری شماره 9781 مورخ 3/9/1362 تصویب مجلس پس از اقدام دولت در پذیرش هر مکتوب الزام‌آوری تحت هر عنوان می‌تواند صورت بگیرد یا نگیرد. تذکر علنی و رسمی این امر مبتنی بر قانون اساسی ایران که قابل تخطی از طرف هیچ یک از دولتمردان نیست، ضروری است.
برای توفیق جنابعالی و فرزندان انقلابی این ملت در مصاف سخت سیاسی جاری، در درگاه ایزد منان دعا می‌کنم.
احمد توکلی
ساعت 23:53 دقیقه شامگاه 12 فروردین 1394
نماینده مجلس شورای اسلامی

نماینده دیگر کنگره
از سوی دیگر، به نظر می‌رسد، بزرگ‌ترین متحدان اوباما در پی خبرهای روز پنجشنبه، به گروه دیپلماتیک وی فرصتی داده‌اند. سناتور دموکرات باربارا باکسر از ایالت کالیفرنیا، محتاطانه ابراز خوش بینی کرد و گفت: «ما هنوز از جزئیات توافق نهایی اطلاع نداریم؛ اما گزارش‌های اولیه، امیدوار کننده است. اگر آمریکا در گذشته پیش از موقع به مذاکرات در مورد موضوعات هسته‌ای پایان داده بود، ما هرگز به توافق نامه‌های مهم و تاریخی بین المللی مانند معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و معاهده استارت جدید دست پیدا نمی‌کردیم».

باکسر همچنین از رئیس جمهور و دولت وی به سبب فعالیت خستگی ناپذیر برای دستیابی به این توافق تمجید کرد. باکسر قول داد، برای اطمینان در این باره که کنگره برای حمایت از این تلاش دیپلماتیک شکیبایی نشان می‌دهد تلاش کند زیرا خطرات کنار رفتن از میز مذاکره بسیار است.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
بدون نظر
  1. برديا ايراني می گوید

    به نام خدا – پاسخ من خطاب به جناب آقاي توكلي است
    حتما جنابعالي كه از خطه سرسبز مازندران هستيد اطلاع داريد كه جز جز مذاكرات زير نظر مقام عظماي ولايت وفرماندهي كل قوا هدايت مي شود. بنابراين باتوجه به اينكه نظارت رهبري دايره بزرگتري نسبت به مجلس دارد اينجا اظهار نظر حضراتي مثل جنابعالي كه فقط دنبال ايرادگرفتن هستيد مناسبت و موضوعيتي ندارد. شما خيلي قبل تر بايد نظر مي داديد نه الان
    ضمنا شما كه ظاهرا تحصيلكرده علوم انساني هستيد و دولت و كاركردهاي آنرا ظاهرا مي شناسيد حتما واقفيد كه حكومت داري خوب در حوزه مجلس پرداختن به موضوعات كلان است نه جزييات و مسايل فني.
    اگر واقعا شماها پايبند به حقوق دولت و مجلس بوديد ماجراي تغيير ساعت و لجبازي با آقاي احمدي نژاد را پيش نمي كشيديد. شماها خودتان مطلعيد كه مجلس نبايد آنقدر بيكار باشد كه در كار اداري و مسايل ساعات اداري دخالت كند كه بدون ترديد اين حوزه مربوط به دولت است نه مجلس. اين موضوع و دخالت در كار احمدي نژاد نشان داد كه شماها متاسفانه بجاي پرداختن به دردهاي كلان مملكت دنبال پركردن اوقات بيكاري خود مي باشيد وگرنه چه لزومي داشت مسايل تغيير ساعت اداري دكتر احمدي نژاد را دوباره مطرح مي كرديد
    به هرحال اميدوارم نسل پوسيده و ناآگاه مجلس تغيير كند وجاي خودرا به آگاهان وجوانان و متعهدان واقعي انقلاب بدهد به دور از هرگونه گرايش سياسي.
    چون متاسفانه اين گرايشهاي سياسي هم فقط در جهت منفعت طلبي عده اي ايجاد كرده اند.

  2. عرب اسدی می گوید

    حرف حق رو گفته نگاه کن چه میگوید نگاه نکن که میگوید
    نظر من اینه این موضوع اگه فوق تخصصی نبود باید به رفراندم گذاشته میشد.

ارسال یک پاسخ

  ×  8  =  32