سالانه ۲۰۰ میلیون دلار خرما صادر می‌شود

معاون وزیر کشاورزی خبر داد

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال گذشته حدود 163 هزار تن خرمای ایران صادر شده است، گفت: ارزش کل تجارت جهانی خرما 900 میلیون دلار است که سهم ایران حدود 200 میلیون دلار می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا در منطقه کویر، محمدعلی طهماسبی در همایش تخصصی خرما در کرمان با بیان اینکه می توان با حضور فعال انجمن ها و تشکل ها، بورس خرما را در کشور راه اندازی کرد، اظهار کرد: زنجیره تولید خرما با تولید و توزیع نهال به شیوه کشت بافت شروع شده و در سایر موارد نیاز است تولیدکنندگان تشکل ها و انجمن ها حضور فعال داشته باشند تا این زنجیره کامل شود.
وی با بیان اینکه حدود 70 هزار هکتار از نخیلات کشور قدیمی و سنتی هستند و نمی‌توان در آنها به صورت مکانیزه کارکرد، افزود: حدود 30 درصد از باغات خرما نیز درجه 2 هستند که در مجموع 230 هزار هکتار از نخیلات نیاز به باز سازی جدی دارند.
طهماسبی با تاکید بر اهمیت تغذیه باغات گفت: بیش از 50 درصد باغات تغذیه نامتعادل دارند که ضرورت دارد باغداران به این مهم توجه کنند.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بایستی در تولید به بازار مصرف توجه کرد گفت: هنگامی که در بازار جهانی خرمای پیارم را قریب به 4.4 دلار، مضافتی را دو دلار و زاهدی را 0.9 دلار می خرند لازم است برای اصلاح و جایگزینی باغات بخش اجرا و باغداران با توجه به تایید ارقام سازگار در هر منطقه به بازار مصرف توجه کنند.
وی افزود: تولید جهانی خرما 7.6 میلیون تن است و درایران این رقم یک میلیون تن است در بحث عملکرد برداشت در هکتار نیز میانگین جهانی 6.8 تن و در ایران 5 تن است.

طهماسبی با بیان اینکه در سال گذشته حدود 163 هزار تن خرمای ایران صادر شده است گفت: ارزش کل تجارت جهانی خرما 900 میلیون دلار که در این ایران ایرن رقم در حدود 200 میلیون دلار است که اگر بتوانیم خرمای فراوری شده داشته باشیم قطعا ارزش افزوده خوبی خواهند داشت.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: اکنون در ایران قریب به 235 هزار واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی وجود دارد که حدود 400 هزار تن فراوری می شود. ضمن آنکه حدود 400 الی 500 هزار تن وجود دارد که قابل فراوری است
وی با بیان اینکه هنوز در میان نخل داران، بیمه، با اقبال عمومی مواجه نشده است، افزود: از 230 هزار هکتار باغات خرما فقط 112 هزار هکتار بیمه شده است آن هم در جاهایی که آسیب پذیری بالاست.
طهماسبی در پایان خاطر نشان کرد: در برنامه ششم توسعه در بحث خرما، توسعه، جایگزینی، اصلاح و بازسازی باغات مد نظر قرار گرفته و صنعت کشت بافت در کشور به سه رقم به خصوص پیارم اختصاص داده شده است و از باغداران هم تقاضا داریم اگر قصد خریداری نهال دارند حتماً با هماهنگی مراکز تحقیقات یا مراکز خدمات نسبت به خرید نهال اقدام ، تا از ورود بیماریها به درون باغات خودداری شود.
انتهای پیام

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

11  −  7  =