راه حل شنی برای بحران نیرو

تولید برق از شن داغ یکی از مدرن‌ترین روش ها در جهان است که تولید انرژی پاک با استفاده از تعدادی آینه های بازتاب دهنده را هدف گذاری کرده است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک
تولید برق از شن داغ در وادی الریاضممکن شده است. اگرچه این طرح در مرحله آزمایشی قرار دارد، اما ایده تولید برق ازشن جدی‌تر از گذشته دنبال می شود. این طرح آزمایشی توسط هانی الانصاری، استاد کالجمهندسی دانشگاه ملک سعود در عربستان ارائه شده که مدعی دریافت پتنت نوآوری خود درآمریکا است.

راه حل شنی برای بحران نیرو!

به گزارش “گروه علم وفناوری” عصرایران، پروژه گرمایش ذرات شن که به نام PHR شناخته می شود انتظارمی رود برای افرادی که در روستاهای دور افتاده ساکن هستند، مفید باشد. این طرح میتواند مصرف دیزل به عنوان سوخت را کاهش داده و از محیط زیست محافظت کند.

تولید برق از شن داغ یکی ازمدرن‌ترین روش ها در جهان است که تولید انرژی پاک با استفاده از تعدادی آینه هایبازتاب دهنده را هدف گذاری کرده است. در این روش شن داغ ژنراتورها را گرما می دهدو فشار هوا برای چرخش توربین ها و تولید برق مورد استفاده قرار می گیرد.

طرحی این چنینی می تواندحدود 10 مگاوات برق تولید کند که برای تامین نیازهای یک روستای کوچک کافی به نظرمی رسد. در طرح PHR، پرتو خورشید روی برج هایی که حاوی شن هستند متمرکز می شود تا دمابه حدود یک هزار درجه سلسیوس افزایش یابد. سپس هوای فشرده از لوله هایی که دراطراف شن های گرم شده قرار دارند، عبور می کند. این فرآیند سرعت و فشاری بزرگایجاد می کند. این جریان هوا سپس به سمت توربین ها حرکت کرده و برق تولید می شود.

طراحی PHR با موفقیت در کالجفناوری جورجیا در آمریکا آزمایش شده است.

استفاده از شن محلی به عنوانماده ذخیره انرژی حرارتی به جای روغن مصنوعی یا نمک هایی که در حال حاضر مورداستفاده قرار می گیرند می تواند در گسترش قابل توجه انرژی خورشیدی نقشی کلیدی ایفاکند زیرا کاهش هزینه ها را به همراه دارد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  +  4  =  8