لزوم شناسایی هویت فرستنده و ماهیت کسب و کار در نقل‌وانتقال برون‌مرزی

بانک مرکزی اعلام کرد

بانک‌ها و موسسات مالی باید در روابط کارگزاری خود به‌ویژه در نقل و انتقالات الکترونیکی برون مرزی با سایر موسسات، هویت کامل فرستنده و ذینفع وجه و نیز ماهیت کسب و کار و هدف آنها از این نقل و انتقال را مشخص نمایند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، به نقل از فارس اطلاعات مورد اشاره در فرآیند نقل و انتقال الکترونیکی برون مرزی وجوه، باید به صورت استاندارد در فرمت‌های سوئیفت درج شده و در تمامی مراحل نقل و انتقال، همراه پیام باشند.

براساس این گزارش شناسایی کافی هویت فرستنده و ذینفع وجوه در پرداخت‌های الکترونیکی در زمره  مقولاتی جای می‌گیرد که در مبادلات برون‌مرزی از اهمیت فراوانی برخوردار بوده و در استانداردهای‌ بین‌المللی‌ ناظر بر مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم نیز بر آن تاکید زیادی شده است.

نظر به اهمیت این موضوع، «کمیته نظارت بانکی بال» به عنوان یکی از مراجع پیشرو در زمینه گسترش مفاهیم نظارت‌ بانکی، در ماه می سال 2009 میلادی اقدام به انتشار سند مهمی در این زمینه با عنوان «شناسایی کافی و شفافیت در پیام‌های پرداخت پوششی در نقل و انتقالات برون مرزی وجوه» نمود که مشتمل بر ارایه تعاریف هریک از مفاهیم مربوط بوده و به شناخت عمیق تری از این پدیده‌ها می‌انجامد. شناختی که همراه با معرفی مجموعه‌ تدابیری است که در مدیریت موثر روابط کارگزاری با سایر بانک‌ها و نظارت کارآمد بر این روابط (از سوی مراجع نظارت بانکی)، به کار می‌آیند.

اهمیت سند مذکور موجب شد تا ترجمه آن در دستور کار اداره مبارزه با پولشویی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد تا در کنار سایر اسنادی که تاکنون در این زمینه و توسط این بانک ترجمه و منتشر شده است؛ مرجع مناسبی را برای همکاران نظام بانکی و کارشناسان، محققان  و دیگر اشخاص علاقه‌مند به مباحث بانکی، نظارتی و مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم فراهم آورد .

علاقه‌مندان می‌توانند برای مطالعه ترجمه برخی از اسناد منتشره در این زمینه، به پایگاه اطلاع رسانی بانک مرکزی ج. ا. ا. به نشانی http://tempuri.org/tempuri.html ، بخش مبارزه با پولشویی، زیرمجموعه ترجمه اسنادی در زمینه مبارزه با پولشویی مراجعه نمایند.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

2  +  6  =