رکوردشکنی‌های بانک ملت در بورس

یک مقام مسوول در مجموعه گروه مالی ملت به تشریح و تحلیل آخرین وضعیت صنعت بانکداری و سهام بانک ملت پرداخت و از بازدهی 112 درصدی بانک در مدت یکسال خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک به نقل از ایسنا، دکتر محمد علیزاده- مدیر ارزشگذاری تامین سرمایه بانک ملت-گفت: بازار سرمایه کشور در سال گذشته با تکیه بر عامل افزایش نرخ ارز، رشد چشمگیری را برای صنایع و شرکت‌هایی که صادرات مناسبی داشتند و قیمت محصولات آن ها به صورت ارزی تعیین می شد، به ارمغان آورد که صنایع پتروشیمی، پالایشگاهی، معدنی و فلزات اساسی از جمله صنایع مذکور بود.

وی افزود: همچنین طی یک ماه گذشته با عنایت به چشم انداز تغییر عوامل بنیادی نظیر نرخ ارز و پیش بینی ثبات برای آن، اقبال بازار متوجه صنایعی نظیر صنعت بانکداری، مواد غذایی و دارویی شد. در این میان، صنعت بانکداری که به دلیل تاثیرات مربوط به تحریم‌های بانک مرکزی و ریسک‌های سیستماتیک صنعت در سال گذشته، روند قیمتی و بازدهی نامساعدی را تجربه کرد،‌ با تکیه بر پیش بینی‌های سرمایه گذاران نسبت به ثبات نرخ ارز، امنیت سرمایه گذاری و احتمال کاهش تحریم های بانکی توانست با اقبال مناسبی مواجه شود.

او بیان این که مهم ترین عاملی که توانست به عنوان نشانه‌ای از آینده مناسب صنعت بانکداری، سیگنال مثبتی را برای سرمایه‌گذاران ایجاد کند، اعلام رای دادگاه عالی انگلیس مبنی بر رفع تحریم اعمال شده علیه بانک ملت بود، تاکید کرد: بانک ملت به عنوان نخستین بانک خصوصی ایران پس از چند سال پیگیری، موفق شد تا تحریم‌های اعمال شده علیه خود در اروپا را لغو کند.

وی اظهار کرد:با این اتفاق بازدهی قیمت سهام بانک از 30 تیر 91 (زمان برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه) تا اردیبهشت ماه سال جاری، رکورد 48 درصدی را کسب کرد که در مقایسه با سایر بانک ها بالاترین سطح بازدهی به شمار می رود.

این مقام مسئول اضافه کرد:همچنین پس از انتشار خبر مهم لغو تحریم ها، قیمت سهام این بانک توانست با جهشی یکباره در طول روزهای گذشته، بازدهی قریب به 100 درصد را از زمان مجمع سال گذشته، نصیب سهامداران خود کند و قیمت سهام آن به ارزش ذاتی خود نزدیک شود.

وی در سه بخش به بررسی عملکرد بانک ملت و مقایسه آن با بانک های مشابه پرداخت و گفت:شاخص‌های انتخاب شده شامل نقدینگی در بانک ملت و سایر بانک‌ها، شاخص‌های بازدهی و شاخص های کارایی عملیاتی بانک است.

علیزاده در ادامه افزود: در مورد قیمت سهام بانک در حال حاضر باید توجه داشت که بر اساس گزارشات کارشناسان رسمی و پتانسیل های بانک، ارزش ذاتی سهام بالاتر از قیمت بازار فعلی است. هم چنین با توجه به اعلام رسمی بانک مرکزی مبنی بر حذف نرخ ارز مرجع و جایگزینی ارز مبادله‌ای، این بانک از جمله بانک‌هایی است که به دلیل منابع ارزی بسیار مناسب و تراز ارزی مثبت می تواند تاثیرات مثبتی را بپذیرد.

این مقام مسئول در بانک ملت درباره وضعیت سپرده های این بانک گفت: بانک ملت در سال 1391 توانسته حدود 715 هزار میلیارد ریال سپرده را در قالب سپرده‌های قرض‌الحسنه، مدت و دیداری جذب کند به طوریکه این میزان نسبت به سال گذشته با رقم 562 هزار میلیارد ریال، از رشد 27 درصدی برخوردار بوده است.

مدیر ارزشگذاری تامین سرمایه بانک ملت خاطرنشان کرد: نگاهی به تاریخچه سپرده های بانک ملت نشان می‌دهد که این بانک با اجرای برنامه کسب و کار و اجرای طرح جامع بانکداری، طی سال‌های گذشته توانسته است به طور متوسط رشد 27 درصدی را در سپرده‌های خود تجربه کند.

وی افزود: بانک ملت توانسته است، از مجموع سپرده‌های سیستم بانکی کشور، سهم بازار 15.55 درصدی را به خود اختصاص دهد. روند سهم بازار بانک طی سال‌های گذشته حاکی از ثبات نسبی همراه با رشد جزئی در سپرد‌ه‌پذیری بانک است به طوریکه علی‌رغم افزایش شدت رقابت در صنعت بانکداری کشور، با برنامه‌ریزی مناسبی توانسته است سهم بازار خود را حفظ کرده و تا حدودی بهبود بخشد.

به گفته علیزاده سهم بازار بانک از مجموع سپرده های سیستم بانکی در مقایسه با سایر بانک های خصوصی و هم ردیف در بازار سرمایه کشور از سهم بالاتری برخوردار است. (صادرات 11.09درصد ، تجارت 10.4 درصد، پارسیان 6.46درصد، پاسارگاد 4.78 درصد‌ و اقتصاد نوین 4.13 درصد).

او درباره وضعیت‌ سودآوری بانک ملت اظهار کرد:نگاهی به روند سودآوری بانک حاکی از میانگین رشد 45 درصدی طی دوره 1391-1387 است. بر اساس صورت‌های مالی بانک در پایان سال 1391، سودآوری آن با رشد 44 درصدی به رقم 11,596 میلیارد ریال رسیده است.

وی اعلام کرد: بهبود کارایی عملیاتی بانک و افزایش درآمدهای مشاع و غیر مشاع، عامل اصلی در روند رو به رشد سودآوری بوده است ضمن اینکه افزایش سرمایه بانک در چند مرحله منجر به بهبود نسبت کفایت سرمایه و افزایش توان تسهیلات دهی و به تبع آن رشد سودآوری در این سال‌ها شده است. از جمله نسبت های بازدهی می توان به نسبت بازده حقوق صاحبان سهام اشاره کرد که در سال 1391 این نسبت برای بانک ملت معادل، 21.8 درصد بوده است که بعد از بانک های پارسیان و پاسارگاد در رتبه سوم قرار دارد. البته باید به این نکته توجه داشت که از جمله دلایل کمتر بودن این نسبت در مقایسه با دیگر بانک ها سرمایه بالاتر بانک ملت نسبت به سایر بانکهاست.

به گفته وی، نگاهی به بازده سهام بانک‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار کشور نشان می دهد که سهام بانک ملت با بازدهی تقریبی 112 درصد در یک ساله منتهی به 15 تیر 92، بیشترین بازده را در میان سایر بانک ها داشته است.

او درباره‌ کارایی عملیاتی بانک گفت:از جمله سیاست های بانک طی سال‌های گذشته علی الخصوص پس از خصوصی سازی در سال 1387،‌ کاهش تعداد شعب و تلاش برای افزایش بهروه‌وری شعبات موجود بوده است، به طوریکه تعداد شعب بانک ملت از 1,868 شعبه در سال 1387 به 1,718 شعبه در سال 1391 رسیده است که حاکی از کاهش 150 شعبه طی یک دوره پنج ساله است.

وی در ادامه گفت: هم چنین بر اساس مصوبه‌ مجمع بانک مرکزی مقرر شده بود که حدود 20 درصد از تعداد شعب بانک‌های دولتی و غیردولتی کم شود و فعالیت بانک نیز در این راستا شکل گرفته است. از سوی دیگر در حال حاضر، با توجه به تغییر مدل کسب و کار بانک از بانکداری تجاری به بانکداری جامع، برخی از شعبات بانک با تغییر کارکرد در جهت اهداف بانکداری شرکتی و اختصاصی فعالیت می کنند.

عیزاده ادامه داد: گرچه تعداد شعب بانک طی پنج سال اخیر، به طور متوسط از کاهش دو درصدی برخوردار بوده است، اما درآمد سرانه هر شعبه به طور متوسط سالانه رشد 36 درصدی داشته است که این مساله حاکی از بهبود کارایی عملیاتی شعبات بانک است.

وی با بیان اینکه هزینه سرانه هر کارمند در سال 1391 معادل 395 میلیون ریال در سال بوده است،تصریح کرد: متوسط نرخ رشد سالیانه برای هزینه‌ سرانه هر کارمند در طی سال های 1391-1387 نیز، 16 درصد در سال بوده است که تقریبا معادل متوسط نرخ تورم طی سالهای گذشته است. از طرفی نسبت درآمد سرانه هر کارمند طی سال‌های اخیر از رشد 29 درصدی برخوردار بوده است. درآمد ایجادشده توسط هر کارمند از 1,473 میلیون ریال در سال 1387 به 6,750 میلیون ریال در پایان سال 1391 رسیده است.

وی در پایان گفت: نسبت کفایت سرمایه بانک که از جمله شاخص های مهم برای سنجش سلامت عملکرد یک بانک است طی سال های گذشته بهبود یافته است و در حال حاضر بر اساس استانداردهای بازل 2 بالغ بر 12 درصد رشد یافته است.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

70  ⁄  10  =