آقای قالیباف! نمی‌خواهید پاسخگو باشید؟

یک عکاس تئاتر با گله از تعطیلی نمایشگاه پوستر و عکس تئاتر فجر در زیرگذر ولیعصر (عج)، گفت: پس از این اتفاق و بازتاب‌های رسانه‌ای، آیا شهردار تهران و مدیران مربوطه خود را موظف به پاسخگویی به مردم و هنرمندان نمی‌دانند؟

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،مهدی آشنا در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با اینکه من در این نمایشگاه اثری نداشتم اما دلیل نمی‌شود که نسبت به جمع شدن آن، موضع نداشته باشم. تا کی باید نگاه بد مدیران میانی این سرزمین به هنر را تحمل کنیم؟ وقتی آقای حسینی، دبیر این نمایشگاه به من گفتند که نمایشگاه در زیرگذر ولیعصر (عج) برگزار خواهد شد، من به عنوان یک عکاس و عضوی از جامعه هنری ایران از این اتفاق بسیار خوشحال شدم. اگرچه زیرگذر ولیعصر (عج) از نظر حقوقی ممکن است بخشی از تئاتر شهر نباشد، اما الحاق آن به این قسمت از شهر، نقطه مثبتی در روند ارتباط مردم با هنرهای تجسمی است و چه بهتر که آثار گرافیکی، عکاسی و تجسمی هنرمندان در ایام دهه فجر در این محل به نمایش گذاشته شود.

او افزود: استقبال مردم در روز افتتاحیه باعث شد به این نتیجه برسیم که برپایی این نمایشگاه چقدر از لحاظ بصری می‌تواند موثر باشد. نمی‌توانم درک کنم که چرا شهرداری آثار تجسمی این نمایشگاه را که در مقدمه جشن بزرگ انقلاب اسلامی به نمایش گذاشته شده بود، بدون هیچ دلیل تعطیل کرد. به نظر من این اتفاق دهن‌کجی به هنرمندان و مردم است. نمی‌دانم چه اتفاقی برای مدیران مملکت من افتاده که این اندازه هنر بی‌تفاوت هستند.

آشنا همچنین عنوان کرد: حتی مقام معظم رهبری هم در صحبت‌های‌شان بر امید و احترام در رفتار مسئولان با هنرمندان تأکید داشتند. مگر نه اینکه آقای رئیس جمهور فصل‌الخطاب همه صحبت‌هایشان ارج نهادن به هنر و هنرمندان بوده است؟ پس این اتفاق چه توجیهی می‌تواند داشته باشد؟ حتی پس از واکنش مدیرانی چون قادر آشنا و حسین طاهری و معاون وزیر، شهرداری هنوز خود را موظف به پاسخگویی نمی‌داند. به یاد دارم که وقتی یک هنرمند آلمانی در تئاتر شهر نمایشی را اجرا کرد، شهردار شهری که او در آن زندگی می‌کرد در نامه‌ای از تئاتر شهر به دلیل نمایش آن تئاتر تشکر کرد. برای من خیلی بد است که شهردار شهرم به نمایشگاهی که برگرفته از انقلاب است و در دهه فجر برگزار شده، بی‌توجه باشد و خود را ملزم به واکنش و دادن جوابیه نداند. من خیلی صبر کردم که شاید اتفاق جدیدی بیافتد و شهرداری جوابی برای هنرمندان داشته باشد، اما کار از این حرف‌ها گذشته است.

این عکاس با اشاره به اینکه آثار این نمایشگاه مشکلی نداشتند اظهار کرد: عکس‌هایی که در این نمایشگاه روی دیوار رفته بودند از تئاترهایی بودند که در همین مملکت اجازه نمایش پیدا کرده و اجرا شده بودند؛ یعنی همه آنچه که در این تئاترها گذشت از صحنه و لباس گرفته تا بازی با خط مشی دوستان همسو بوده و از تمام فیلترها گذشته بود. بنابراین چرا باید عکس‌هایی که از همین تئاترها گرفته شده جمع‌آوری شود؟ این عکس‌ها که برای کشور بیگانه نبوده و کسانی آن‌ها را گرفته‌اند در دامان همین انقلاب ریشه دوانده و رشد کرده‌اند.

او ادامه داد: دهن‌کجی برخی از مسئولان به مردم آن هم بی‌دلیل، چه دلیل و توجیهی می‌تواند داشته باشد؟ من به عنوان یک عکاس از حوزه هنرهای تجسمی حق دارم بدانم چرا آثار دوستانم را از سالن اصلی زیرگذر تئاتر شهر پایین‌ کشیده‌اند یا نه؟

مردم هنر ما را خوب می‌فهمند. احتمالا این مسئولان هستند که نمی‌خواهند هنر تجسمی با مردم ارتباط بگیرد. حالا اگر سالن را پس از خالی کردن از آثار نمایشگاه با آثار دیگری پر می‌کردند، حرفی نبود اما از همان روزی که نمایشگاه تعطیل شد، سالن خالی مانده است.

آشنا درباره‌ی با تاکید بر لزوم پاسخگویی شهرداری به مردم و هنرمندان گفت: چرا باید صحبت‌های شهردار فقط مربوط به دوران انتخابات باشد؟ من همه صحبت‌های ایشان در آن روزها را گوش کرده‌ام. ایشان در حرف‌هایشان از هنر و هنرمند صحبت کرده بودند. حالا که آقای روحانی رئیس جمهور شده و آقای قالیباف به عنوان شهردار خدمت می‌کند، آیا نگاه آقای قالیباف به هنر و هنرمند تغییر کرده است؟ اگر این‌طور نیست چرا دستور پیگیری به مدیران زیردست را نمی‌دهد و اگر داده است چرا هنوز اتفاقی نیافتاده است؟

او همچنین اظهار کرد: شهرداری باید از خدایش باشد که آثار تجسمی هنرمندان در سالن زیرگذر ولیعصر (عج) روی دیوار برود و مردم آن‌ها را تماشا کنند. نمی‌دانم شاید همین استقبال و شلوغی روز افتتاحیه باعث شد نمایشگاه جمع شود! هیچ کدام از کارها نه منافی اخلاق جامعه بود و نه مورد خاصی داشت. سعی هنرمندان همیشه این است که جشنواره به بهترین شکل ممکن اجرا شود و هر کس در این زمینه سهل‌انگاری کند به بدنه هنر ضربه زده است. آن‌ها باید پاسخگوی این ضربه به هنر مملکت باشند نه اینکه بگذارند زمان سپری و حساسیت‌ها کمرنگ شود.

این عکاس تئاتر در ادامه گفت: من از آقای قالیباف سوال می‌کنم که نه من که سال‌ها در حوزه هنر فعالیت کرده‌ام بلکه مردم ارزش پاسخگویی ندارند؟ حق مردم نیست که بدانند چرا نمایشگاه یک روز پس از برپایی باید تعطیل شود. اگر کارها مشکل داشته صریحا اعلام کنند و یا اگر شهرداری می‌خواهد خودش راکنار بکشد، بگویند تا هنرمندان توقع بیجا از آن‌ها نداشته باشند. اگر کارها با ضوابط جمهوری اسلامی مشکل داشته، بگویند تا هنرمندان ایراد کار خود را بدانند.شهرداری حتی نتوانست 10 روز نمایش این آثار را تحمل کند و بعد از تعطیل کردن آن هم موضع انفعالی گرفت. آیا این وظایف شهرداری نیست که در قبال کاری که می‌کند مسئول و پاسخگو باشد؟

او افزود: به قول رهبری بعضی از مسئولان از مردم عقب می‌مانند ولی بعضی مواقع این عقب‌ماندگی واقعا توی ذوق می‌زند. من غیر از خجالت و تأسف چه موضع دیگری می‌توانم در قبال این اتفاق داشته باشم؟ در چند روزی که در رسانه‌های مختلف گفته شد و چند روزی بمباران خبری داشتیم چرا هنوز شهردار و مدیران میانی خود را موظف به جوابگویی نمی‌دانند؟

آشنا در پایان خاطر نشان کرد: به هر حال تعطیل شدن این نمایشگاه و پایین کشیدن آثار تجسمی از ارزش آن‌ها کم نمی‌کند و من اگر حرفی می‌زنم به خاطر تمام کسانی است که کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و احترام به یکدیگر را جزو اصول زندگی خود می‌دانند. من موضع خاصی به شخص خاصی ندارم اما به تنهایی نمی‌توانم جوابگوی دوستان و همکارانم باشم. این صحبت‌ها هم به این معنی نیست که من امیدی به بازگشایی این نمایشگاه داشته باشم. فقط احساس می‌کنم که تکلیف من است از دوستان شهرداری بابت این اتفاق جواب بخواهم.

به گزارش ایسنا، نمایشگاه پوستر و عکس جشنواره تئاتر فجر که روز 28 دی ماه در زیرگذر ولیعصر برپا شده بود و قرار بود تا 12 بهمن ادامه داشته باشد، یک روز پس از برپایی به بهانه استفاده یک نهاد نظامی از این سالن تعطیل شد و به تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر منتقل شد. با این حال و پس از گذشت یک هفته از تعطیلی نمایشگاه هنوز در این سالن برنامه‌ای اجرا نشده و همچنان خالی است.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  −  3  =  5