دستاوردهای هسته‌ ای توافق ژنو چه بود؟

اگر توفق ژنو ظریف از نگاه منتقدانش توافقی ضعیف است و دستاوردهای هسته ای کشور را محدود می کند، اما رونمایی روز گذشته از سه دستاورد پزشکی به کمک فناوری هسته ای نشان داد بهره برداری از دستاوردهای هسته ای در کشورتعطیل بردار نیست و ادامه دارد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،از خبرآنلاین اگر توفق ژنو ظریف از نگاه منتقدانش توافقی ضعیف است و دستاوردهای هسته ای کشور را محدود می کند، اما رونمایی روز گذشته از سه دستاورد پزشکی به کمک فناوری هسته ای نشان داد بهره برداری از دستاوردهای هسته ای در کشورتعطیل بردار نیست و ادامه دارد.

تلاش دولت برای گسترش فناوری هسته ای ادامه دار است.علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی بعد از حضور مجدد در این سازمان یکی از اولویت های خود را استفاده  مردم از برکات فناوری هسته ای عنوان کرد.

این دستاوردها 3 دی ماه سال قبل با حضور صالحی در بخش پزشکی هسته ای بیمارستان مسیح دانشوری کلید خورد.با  تجهیز این مرکز به دستگاه پِت‌سی‌تی (دستگاهی پیشرفته که به طور هم‌زمان تصاویر کارکردی و کالبدشناختی از بیمار اخذ می‌کند)گامی مهم در این حوزه برداشته شد.

روز گذشته هم در مراسمی رسمی از سه دستاورد پزشکی هسته ای  با حضور رئیس جمهور رونمایی شد.دستاوردهایی که نیاز کشور به محصولات مشابه خارجی را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

یکی از این دستاوردها دستگاه «سانتریفیوژ توبولار»است. سیستم پایش همزمان و نیز کنترل مکانیزه سانتریفیوژ توبولار به مجموعه تجهیزات این نوع سانتریفیوژها افزوده شده است.براساس آنچه صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در سخنرانی اش گفت این دستاورد در تولید  واکسن دامی و  انسانی به کار می رود.« براساس اطلاعات ارائه شده از سوی مدیران وزارت بهداشت، سالانه در کشور 60 میلیارد دوز واکسن دامی و 10میلیون دوز واکسن انسانی مورد نیاز است و به منظور تولید 30 نوع واکسن دامی و 10 نوع واکسن انسانی استفاده بهینه از سانتریفیوژهای توبولار نیاز است.»

 نکته مهم در رونمایی از این سامانه بهینه سازی و افزایش سرعت آن تا 20 هزار دور در دقیقه است.نمونه‌های مشابه این نوع سانتریفیوژ در سطح جهان از سرعتی برابر با 18 هزار دور بر دقیقه برخوردار است.

یکی دیگر از این دستاورد ها بهره‌برداری از« سامانه ملی پرتودهی گاما» چند منظوره در مرکز بناب واقع در استان آذربایجان شرقی بود. دستاوردی که کاربردهای این سامانه که زمینه های آن در سال 90  آغاز شد،در ضدعفونی و استریل کردن محصولات بهداشتی ، تولیدات یکبار مصرف پزشکی، افزایش انبارمانی محصولات باغی و کشاورزی و همچنین دفع آفات و آلودگی‌های مواد غذایی و گیاه‌داروها است.

براساس اظهارات رئیس سازمان انرژی اتمی مفاد تفاهمنامه برای ارائه خدمات درمانی و پزشکی در موارد ذیل نیز بسته شده و در آینده نزدیک توسعه خواهد یافت.
 

عنوان

تاثیر

تولید لیزرهای پزشکی، بهره‌برداری از سامانه پایش پرتوهای فرابنفش uv

کنترل گسترش و شیوع بیماری سرطان پوست

 

طراحی و تولید تجهیزات مانند سانتریفیوژهای توبولار، اولترا سانتریفیوژها و فرمانتورها

ساخت داروهای مرتبط با زیست فناوری از جمله واکسن و دارو و خودکفا کردن کشور در این زمینه

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  +  45  =  54