برای هر ۳ هزار تهرانی یک شعبه بانک

در حالی که جمعیت شهر تهران هم اکنون حدود 11 میلیون و 500 هزار نفر است به طور میانگین به ازای هر 3 هزار و 230 نفر یک شعبه بانک مشغول فعالیت است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،از نامه نیوز، این روزها مردم تهران برای رسیدن به بانک و انجام امور بانکی خود با مشکل فراوانی مواجه نیستند و به دلیل تعدد شعب بانک های مختلف در کمترین زمان ممکن خود را به بانک می رسانند.

اما این تعدد شعب بانک ها در کشور برای اقتصاد کشور یک تهدید به شمار می رود و در حالی سرمایه ها به تاسیس شعب بانک ها اختصاص داده می شود که منتقدان این موضوع معتقد هستند این منابع مالی باید به صورت مستقیم در تولید هزینه شود و نرخ اشتغال در بهره وری در کشور را افزایش دهد.

در حالی تعداد شعب بانکی در کشور رو به افزایش است که بانک مرکزی در خصوص افزایش بی رویه شعب بانک ها نگرانی هایی دارد که از جمله این نگرانی ها می توان به افزایش غیر منطقی دارایی های غیر درآمدزای  بانک باشد که نتیجه آن حبس منابع بانک ،کاهش توانمندی آن برای انجام وظایفش به عنوان واسطه گر مالی ،افزایش هزینه های سربار وکاهش سودآوری وتاثیر پذیری نسبت های سلامت مالی آن از این رهگذر باشد.

حسن بهرامی ارض اقدس از فعالان اقتصادی بخش خصوصی در این زمینه می گوید ما با توسعه بانک ها و تعداد بانک ها خدمات پولی و سرمایه گذاری را توسعه ندادیم و این را تجربه ثابت کرده است. ما فقط حجم پول را بین شعبه های بانک تقسیم کردیم، چون با افتتاح شعب بانک به دلیل رقابتی نبودن فضای پولی و بانکی کشور نمی توانیم بگوییم بانک های جدید ایجاد می شوند و سرویس های بهتری می دهند. هر چه شعبه جدید تاسیس می شود کار بین بانک های موجود تقسیم می شود و این نگاه که به پیمانکار و پرسنل پول بدهیم و بگوییم می توانیم برای خودمان بانک داشته باشیم و بانک را بیاوریم در سیستم خودمان صحیح نیست.

تعدد شعب بانکی در کشور و به خصوص در تهران به نحوی است که ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی می گوید تعداد بانک ها در ایران زیاد است و لاجرم به سمتی خواهیم رفت که بانک ها در هم ادغام خواهند شد.

وی در تشریح ادغام احتمالی بانک ها می گوید فضای رقابتی ایجاب می کند که بانک ها برای فروش ارزان تر خدمات خود به جامعه و بالا بردن کیفیت خدمات از هزینه های مازاد بکاهند که ادغام یکی از بهترین راه حل هاست.

همچنین حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل کشور نیز در این زمینه گفته است ما چه تعداد بانک در کشور نیاز داریم؟ در برخی خیابان های تهران بیش از 10 شعبه بانک وجود دارد، آیا این موضوع لازم است؟ نه، این تعداد شعبه بانک لازم نیست، چون شرکت تعاونی اعتبار در کشور داریم که بر خلاف اساسنامه خود فعالیت می کند.

در شرایطی انتقادها از تعداد شعب بانک ها در ایران مطرح می شود که آمار دیتابیس بانک جهانی در این زمینه نشان می دهد که تعداد شعب بانک ها در ایران نه تنها از استاندارد جهانی بالاتر است که از استاندارد کشورهای با درآمد متوسط به بالا نیز بسیار بیشتر است.

این آمار همچنین نشان می دهد که تعداد شعب در ایران از کشورهای نفت خیزی مانند عربستان یا کشورهای همسایه تجارت محوری مانند امارات نیز بسیار بیشتر و تقریبا در حد و اندازه کشورهای با درآمد بالا قرار دارد.

آمار در حالی از افزایش تاسیس شعب بانکی در کشور خبر می دهد که حداقل سرمایه لازم برای تاسیس یک بانک های غیر دولتی 400 میلیارد تومان و حداقل سرمایه لازم برای تاسیس بانک های قرض الحسنه 50 میلیارد تومان است و متقاضیان تاسیس بانک باید از حسن شهرت مالی و حرفه ای برخوردار بوده و فاقد سابقه محکومیت کیفری باشند. سابقه کار 5 ساله در نظام بانکی از جمله دیگر شرایط اخذ مدیرت بانک های خصوصی است. اشخاص حقوقی که دارای سهام و مشارکت موثر در بانک های دولتی هستند مجاز به مشارکت در تاسیس بانک های خصوصی نخواهند بود.

اما در حال حاضر 29 بانک تجاری دولتی، تخصصی دولتی، غیر دولتی و قرض الحسنه در کشور فعالیت می کنند که در مجموع 22 هزار و 818 شعبه در نقاط مختلف کشور دارند.

همچنین این 29 بانک در تهران 3 هزار و 560 شعبه دارند و این آمار تهران را به یکی از شلوغ ترین شهرهای منطقه از نظر وجود شعب بانکی تبدیل کرده است.

در میان بانک های فعال در نظام بانکداری کشور بانک ملی با 3692 شعبه گسترده ترین و بانک خاورمیانه با داشتن 11 شعبه کوچک ترین بانک در کشور به شمار می روند.

در تهران نیز بانک بانک صادرات با 493 شعبه گسترده ترین و بانک های توسعه صادرات و صنعت و معدن کوچک ترین بانکها به شمار می روند.

در حالی که جمعیت شهر تهران هم اکنون حدود 11 میلیون و 500 هزار نفر است به طور میانگین به ازای هر 3 هزار و 230 نفر یک شعبه بانک مشغول فعالیت است.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ×  1  =  3