کاهش نرخ تورم به معنای ارزانی نیست/ افزایش انتظارات مردم برای کاهش نرخ تورم

مدیرکل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی با اعلام اینکه کاهش نرخ تورم به معنای ارزانی نیست، از یکسان سازی دامنه محاسبه نرخ تورم توسط مرکز آمار و بانک مرکزی خبرداد و گفت: انتظارات مردم برای کاهش نرخ تورم در جامعه بیشتر شده است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، علیرضا مقتدایی در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر اینکه نرخ تورم توسط بانک مرکزی دائما کاهشی اعلام می شود، این در حالی است که قیمت‌ها در جامعه در حال افزایش است و ارزانی توسط مردم لمس نمی شود، گفت: زمانی نرخ تورم 34.7 درصد بود که هم اکنون به 25.3 درصد رسیده است. نرخ تورم 25.3 درصد به این معنا است که قیمت اقلام سبد مصرفی خانوار که برای محاسبه در یک دوره 12 ماهه نسبت به دوره مشابه سال قبل در نظر گرفته می شود، 25.3 درصد افزایش یافته است.

مدیرکل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه نرخ تورم نقطه به نقطه 14 درصد هم همین معنا را دارد، افزود: این نرخ به این معنا است که نرخ تورم 14 درصد رشد داشته است و یعنی نرخ تورم این دوره( ماه) نسبت به دوره مشابه سال قبل 14 درصد رشد داشته است و این به معنای ارزان شدن نیست.

این مقام مسئول در بانک مرکزی اضافه کرد: اما رشد 25 درصدی افزایش قیمت کمتر از رشد 34 درصد است و یا 14 درصد اختلاف سطح در شاخص بسیار کمتر از اختلاف سطح در 45 درصد ( تورم نقطه به نقطه) است.  اتفاقی که افتاده این است که تورم نقطه به نقطه 45 درصد به 14 درصد رسیده ولی این رقم باز هم رشد قمت است یا نرخ 25 درصد باز هم رشد قیمت محسوب می شود که نباید این موضوع را با ارزانی اشتباه گرفت.

وی از یکسان شدن دامنه محاسبه نرخ تورم توسط مرکز آمار و بانک مرکزی خبرداد و در پاسخ به سئوال مهر درباره اینکه آیا قرار است تغییری در مرجع اعلام نرخ تورم حاصل شود، یا خیر، گفت: بانک مرکزی و مرکز آمار هر دو نرخ تورم را اعلام می کنند، این در حالی است که بانک مرکزی زمان اعلام این نرخ را زودتر از روز دهم هر ماه اعلام خواهد کرد.

مقتدایی در مورد نرخ تورم هدف گذاری بانک مرکزی در بسته خروج از رکود عنوان کرد: نرخ تورم قابل پیش بینی نیست، محاسبات برساس دریافت اطلاعات انجام می شود. به هر حال با توجه به کاهش نرخ تورم، انتظارات برای کاهش نرخ تورم در جامعه بیشتر شده است.

علیرضا مقتدایی در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره محاسبه بانک مرکزی از تورم بسته خروج از رکود تورمی،اظهار داشت: پیش بینی هایی دراین خصوص انجام شده اما این پیش بینی ها با محاسبات حوزه آمار های اقتصادی بانک مرکزی متفاوت است زیرا این بخش آمار را پس از وقوع و دریافت اطلاعات محاسبه می کند.

مدیرکل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی  با بیان اینکه تورم هم اکنون به 25.3 درصد رسیده است، تصریح کرد: با توجه به کاهش انتظارات تورمی انتظار تنزل تورم نیز وجود دارد.

وی با بیان اینکه نرخ تورم قابل پیش بینی نیست، گفت: حتماً باید تورم محاسبه شود و بعد از آن پیش‌بینی ها را در این خصوص اعلام کرد. به هر حال با توجه به کاهش نرخ تورم، انتظارات برای کاهش نرخ تورم در جامعه بیشتر شده است.

این مقام مسئول در ادامه همچنین درپاسخ به این پرسش که چرا با وجود اعلام کاهش نرخ تورم از سوی بانک مرکزی جامعه باز هم رشد قیمت را لمس می کند، اظهار داشت: نرخ تورم در گذشته 34.7 درصد بوده که هم اکنون این رقم به 25.3 درصد کاهش یافته اما نرخ تورم 25.3 درصدی به معنای آن است که اقلام سبد مصرفی خانوار نسبت به دوره مشابه 12 ماهه گذشته 25.3 درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه رشد 15 درصدی نرخ تورم نقطه به نقطه نیز به معنای رشد قیمت ها در دوره و ماه مذکور نسبت به ماه مشابه سال قبل است، ادامه داد: بنابراین قیمت ها 25 درصد رشد کرده و قیمت ها ارزان نشده اما رشد قیمتی 25 درصد کمتر از رشد 34 درصدی است.

مدیر کل آمار های اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: اتفاقی که در اقتصاد کشور افتاده این است که تورم نقطه به نقطه 45 درصدی به 15 درصد کاهش یافته است اما باز هم 15 درصد رشد قیمت داشته ایم.

مقتدایی همچنین درباره کاهش اختلاف نرخ تورمی اعلامی توسط مرکز آمار و بانک مرکزی گفت: دامنه اختلاف نرخ تورم بانک مرکزی و مرکز آمار کاهش یافته زیرا سال پایه در هر دو نهاد یکسان شده است.

وی درباره مرجع اعلام نرخ تورم نیز اذعان داشت: هم بانک مرکزی وهم مرکز آمار این نرخ تورم را اعلام می کند.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

53  +    =  58