آمارهای نگران‌کننده ازسلامت ایرانیان

اعلام آماری نگران کننده از سوی معاون وزیر بهداشت در هفتاد و هشتمین اجلاس روسای دانشگاه علوم پزشکی کشور حتی بیشتر از اظهارات خودوزیر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،دکترعلی اکبر سیاری در این اجلاس با اعلام اینکه 47میلیون نفر در کشور غذای نامناسب مصرف می‌کنند، گفت: 19میلیون نفر در کشور بی‌تحرکند، 5میلیون نفر سیگار می‌کشند، 7میلیون نفر قندخون بالا دارند و 15میلیون نفر نیز به کلسترول بالا مبتلا هستند.وی افزود: هم‌اکنون 19میلیون نفر در کشور فشار خون دارند و سالانه 83هزار مرگ مرتبط با فشارخون رخ می‌دهد.

معاون وزیر بهداشت با اعلام اینکه کمبود شیوع ویتامین د از سال80 تا 91، 6 برابر شده، گفت: این میزان کمبود در زنان باردار در برخی استان‌ها به 91درصد رسیده است. کمبود ویتامین در نوجوانان نیز 76درصد است و بر این اساس توزیع یک مکمل جدید را در دستور کار قرار داده‌ایم.این درحالی است که پیش از این وزیر بهداشت مهم‌ترین دغدغه خود را سبک غلط زندگی مردم اعلام کرده و گفته بود این سبک زندگی باعث به خطرافتادن سلامت ایرانیان شده است.

آغاز مرحله دوم طرح تحول سلامت

وزیر بهداشت نیز در این اجلاس با اعلام آغاز مرحله دوم طرح تحول سلامت، خبرهای خوبی برای حوزه سلامت داشت. اجرای پزشک خانواده در شهرهای زیر 20هزار نفر، تأمین و نوسازی 2هزار خانه بهداشت، اجرای طرح مکمل‌هایی غذایی به زنان باردار و کودکان شیرخوار، تأمین و نوسازی 2هزار خانه بهداشت، توزیع واکسن‌های جدید به سیستم بهداشتی کشور از آبا‌ن‌ماه و اضافه‌شدن واکسن‌های جدید به برنامه واکسیناسیون ملی از مهم‌ترین برنامه‌های طرح تحول بهداشت هستند. وزیر بهداشت جذب 4هزار پزشک عمومی جدید، تحت پوشش قرار گرفتن 10میلیون نفر از حاشیه‌نشین‌ها در شبکه بهداشتی کشور، اجرای برنامه خودمراقبتی و توانمندکردن مردم در مراقبت از خود و همچنین ادغام تدریجی برنامه‌های بهداشت روان و آسیب‌های اجتماعی را از دیگر برنامه‌های طرح تحول بهداشت اعلام کرد.

دکتر هاشمی همچنین همزمان با کلیدخوردن طرح تحول بهداشت از برطرف‌شدن اشکالات پزشک خانواده در شهرهای زیر 20هزار نفر و آغاز اقدامات لازم برای رفع کمبودهای خانه‌های بهداشت خبر داد و گفت: براساس نتایج به‌دست آمده از طرح تحول سلامت حدود 70درصد مردم از اقدامات انجام شده رضایت نسبی و قطعی داشته و حدود 32درصد نیز خیلی راضی بوده‌اند. البته عده‌ای هم شکایت داشته‌اند. به همین دلیل باید اصلاحات همچنان انجام شود. البته از روز اول هم گفته‌ام که تا پایان سال به ما اجازه دهید و سپس طرح‌ها را به قضاوت بنشینید. مردم صبوری کنند تا نتایج طرح به‌تدریج مشخص شود و خدمات ارتقا یابد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه وزارت بهداشت تنها دستگاهی است که مورد محبت و قدرشناسی رهبر معظم انقلاب، رئیس‌جمهوری، هیأت وزیران، نمایندگان مجلس و ائمه جمعه قرار گرفته، افزود: این مسئله وظیفه وزارت بهداشت را سنگین‌تر و بازبینی در اقدامات یک سال گذشته را روشن‌تر می‌کند.

خبرهایی از پزشک خانواده

وی درباره زمانبندی برای اجرای برنامه پزشک خانواده ‌گفت: پیش‌بینی می‌کنیم که همان 10تا 15سالی که قبلاً اعلام کردند اجرای پزشک خانواده زمان ببرد. همان میزان زمان لازم است البته باید ببینیم که جامعه پزشکی از این برنامه چگونه استقبال می‌کند و آیا حرکت ژله‌ای دارند؛ یعنی از منطقه‌ای به منطقه دیگر می‌روند یا خیر؟ در هر صورت اگر بتوانیم نیروها را به‌صورت کافی جذب کنیم و آموزش‌های لازم داده شود نظام سلامت کارآمد و نظام اجرای واقعی خواهیم داشت.

هاشمی همچنین در توضیح ایجاد شبکه بهداشتی در سراسر کشور گفت: این شبکه در حاشیه شهرها مستقر می‌شود چرا که طبق آخرین سرشماری که در 2‌ماه گذشته انجام شد، 10میلیون نفر در حاشیه شهرها زندگی می‌کنند که فاقد خدمات بهداشتی مناسب هستند.

وزیر بهداشت درباره همکاری بیمه‌ها در نظام سلامت نیز چنین توضیح داد: در اجرای برنامه نظام سلامت بیمه‌ها به خوبی همکاری کردند، البته بیمه پایه بهتر عمل کرده و انتظار داریم بیمه‌های تکمیلی نیز همکاری‌های خود را بیشتر کرده و خدمات خود را کاهش ندهند. بیمه‌های تکمیلی تخلفاتی داشته‌اند که انتظار داریم در بخشی از خدماتی که دولت از منابع خود به سلامت اختصاص می‌دهد، همکاری بیشتری داشته و سطح خدمات خود را از سال گذشته کاهش ندهند.

درباره طرح تحول نظام سلامت

مرحله اول طرح تحول نظام سلامت از 15اردیبهشت93 در بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی آغاز شد. بسته‌های خدمتی طرح تحول نظام سلامت شامل کاهش میزان پرداختی بیماران بستری شده در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه‌ها، ترویج زایمان طبیعی، حضور پزشکان متخصص مقیم در بیمارستان‌های مشمول طرح، ارتقای کیفیت هتلینگ بیمارستان‌ها، حفاظت مالی از بیماران صعب‌العلاج، خاص و نیازمند حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم بود که به‌تدریج آغاز شد. این طرح اگر چه با برخی کاستی‌ها همراه بود اما رضایتمندی مردم را به‌دنبال داشت. حال باید دید که مرحله دوم این طرح هم که طرح تحول بهداشت است، چگونه اجرایی خواهد شد؟ آیا طرح تحول بهداشت هم رضایت مردم را به همراه خواهد داشت؟ طرحی که بنا به قول دکتر سیاری معاون وزیر بهداشت، با همت مجلس و دولت، منابع خوبی برای آن پیش‌بینی شده است.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  −  3  =  5