تقدیر از شرکت خدمات انفورماتیک در خصوص طراحی چکاوک

توسط معاون اول رئیس جمهور و رئیس کل بانک مرکز انجام شد:

معاون اول رئیس جمهور و رئیس کل بانک مرکزی در مراسم رونمایی از چکاوک از مدیرعامل و مدیرسیستم های ملی پرداخت شرکت خدمات انفورماتیک قدردانی نمودند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک ازروابط عمومی دکتر ولی اله سیف در  مراسم افتتاح طرح ملی چکاوک که با حضور دکتر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، سید محمود احمدی، دبیرکل بانک مرکزی، مدیران و اعضای هیئت مدیره بانک های کشور و شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی حضور داشتند؛ اجرای طرح ملی چکاوک توسط شرکت خدمات انفورماتیک را یکی از افتخارات نظام بانکی و الگویی موفق برای توانمندی های اجرایی و فنی در جهت پیشبرد طرح های ملی در کشور عنوان کرد.
رییس شورای پول و اعتبار، رسیدن به جایگاه اول در خاورمیانه و شمال آفریقا به لحاظ حجم تراکنش‌های الکترونیکی را دستاورد مهمی دانست و افزود: این روند نظام پرداخت کشور را 10 سال زودتر از سند چشم‌انداز بیست ساله نظام، به سرمنزل مقصود می‌رساند.

دکتر سیف با تاکید بر اینکه امروزه تصور نظام پرداخت و ارائه خدمات بانکی در کشور بدون به‌کارگیری سامانه‌های «شتاب» ، «ساتنا»، «پایا»، «سحاب»، «تابا»، «سپام» و «شاپرک» غیرممکن است، تصریح کرد: در سال‌های اخیر، انتقال وجه الکترونیکی، به بخشی لاینفک و حیاتی از خدمات بانکی تبدیل شده و یکی از پرکاربردترین و حساس‌ترین خدمات در سطح ملی است که به حق نظام بانکی کشور نیز به خوبی از عهده انجام آن برآمده است.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه همچنین با تاکید بر اهمیت عملیاتی‌شدن چکاوک به عنوان آخرین حلقه تکمیل‌کننده زنجیره پرداخت‌های غیرنقدی در منظومه سامانه‌های الکترونیکی افزود: با راه‌اندازی چکاوک در استان خراسان رضوی که در پنجم خرداد ماه صورت گرفت، تمام چک‌های بین بانکی در سراسر کشور در چارچوب طرح نظام جامع پرداخت و به صورت الکترونیکی، مبادله، پایاپای و تسویه می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه عدم پردازش الکترونیکی چک‌ها موجب شده سطح کیفی خدمات چک با سایر ابزارهای پرداخت کشور فاصله قابل توجهی داشته باشد، گفت: کندی فرآیند کارسازی چک‌ها، به‌ویژه چک‌های بین استانی، از یکسو مانعی مهم در سهولت‌پذیری پرداخت‌های تجاری محسوب شده و از سوی دیگر، از دلایل اصلیِ تمرکزِ فعالیت‌های اقتصادی در پایتخت به شمار می‌آمد. همچنین نظارت بر جریان مبادلات و پایاپای چک‌های بین بانکی در فرآیندهای دستی و کاغذی غیرممکن بوده و گاه به اضافه‌برداشت بانک‌ها دامن می‌زد.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین بر کاربرد چک در نظام تجاری کشور تاکید کرد و افزود: اگرچه، فعالیت‌های پیشین صورت گرفته در خصوص عدم جابه‌جایی لاشه فیزیکی چک در اتاق‌های پایاپای در نوع خود فعالیتی مشکل و قابل تقدیر بوده، لیکن با توجه به معماری و ساختار آن، توسعه بیشتر و نظارت بر مبادلات با دشواری همراه بود. بنابراین بانک‌مرکزی اجرای پردازش چک در نظام پرداخت الکترونیکی را از مدت ها قبل در دستور کار قرار داد.

دکتر سیف ایجاد سامانه چکاوک را طرحی بلندپروازانه با زمان بندی کوتاه‌مدت توصیف کرد و گفت: در طراحی سامانه چکاوک که ظرف پنج ماه صورت گرفت و در مرداد سال 1392 مستند رابط کاربری آن برای بانک‌ها تنظیم و منتشر شد، مطابق با آخرین دستاوردهای فنی در سطح بین‌الملل، تصویربرداری از چک و انتقال داده و تصاویر بین واحدهای بانکی در ساختاری متمرکز و یکپارچه در سراسر کشور با استفاده از زیرساخت قدرتمند شبکه ارتباطی بین بانکی مد نظر قرار گرفت.

وی ادامه داد: این طرح ملی با هماهنگی و تعاملات انجام شده در بیش از 20 هزار شعبه و واحد بانکی، آموزش بیش از 50هزار نفر از کارکنان بانک‌ها و تعدادی از همکاران بانک مرکزی توسط شرکت خدمات انفورماتیک تنها در مدت هشت ماه عملیاتی‌شد.

ظرف شش ماه ابعاد اجرایی طرح همزمان با توسعه سامانه‌های نرم‌افزاری و با همکاری کم‌نظیر مدیران و کارشناسان نظام بانکی بررسی و راهکارها و فرایندهای جدید تدوین شد. در اردیبهشت ماه سال 1393، نسخه اولیه سامانه چکاوک در 22 بانک مورد آزمون قرار گرفت. با رفع اشکالات و مسایل اجرایی، نسخه نهایی نیز در مهرماه 1393 در چهار استان زنجان، قزوین، قم و البرز عملیاتی و اتاق‌های پایاپای اسناد بانکی در این استانها تعطیل شد.

وی اظهارداشت: عملیاتی‌کردن سامانه چکاوک بر مبنای دسته‌بندی استان‌ها و مطابق با کسب نظرات دقیق کارشناسی و اجرایی بانک‌ها صورت گرفت که نقطه عطف این فرایند، عملیاتی کردن «چکاوک» در دی ماه سال 1393 در استان تهران بود.

پیش از این بیش از 200 واحد پایاپای در کشور چندین دهه امور مربوط به مبادلات چک‌های بین بانکی را به صورت دستی انجام می‌دادند.

پس از سخنان رئیس کل بانک مرکزی و اهدا لوح تقدیر به شرکت خدمات انفورماتیک و نمایندگان بانک ها، آقای دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور از مجموعه بانک مرکزی و تمامی کسانی که در به نتیجه رسیدن این طرح همکاری نمودند قدردانی به عمل آورد و یاد آور شد روسای سه قوه نیز از اجرای این پروژه در بانک مرکزی استقبال و تقدیر نموده و تحقق آنرا گام مهمی در پیشگیری از بسیاری سوء استفاده های ناشی از چک  عنوان نمودند.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  −  3  =  3