لزوم تاسیس فدراسیون روانشناسی ورزشی

روانشناس تیم فوتبال تراکتورسازی معتقد است باید فدراسیونی با عنوان روانشناسی ورزشی در ایران تاسیس شود.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک دکتر ناصر صبحی در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با جایگاه روانشناسی ورزشی در بین تیم‌های ورزشی اظهار کرد: اگرچه جایگاه روانشناسی ورزشی در بین تیم‌های ورزشی نسبت به گذشته بهتر شده، اما مطلوب نیست و هنوز جایگاه خود را به صورت یک نیاز اصلی پیدا نکرده است.

وی با بیان این که نگاه مدیران باشگاه‌ها و فدراسیون‌ها به روانشناسان ورزشی مقطعی و رفع مشکلات ورزشکاران در کوتاه مدت است نه بلند مدت، افزود: مدیران ورزشی اعتقادی به روانشناس ندارند، در نتیجه زمانی که با مشکل حاد مواجه می‌شوند سراغ روانشناس می‌روند. در حالی که روانشناس در کوتاه مدت نمی‌تواند کار خاصی انجام دهد و نیاز به زمان دارد تا نتیجه کارش اثربخش باشد.

صبحی خاطرنشان کرد: برای اینکه جایگاه روانشناس ورزش به معنای واقعی در بین تیم‌های ورزشی در تمام سطوح سنی ساختار تعریف شده‌ای داشته باشد، باید وزیر ورزش هرچه سریع‌تر مجوز تاسیس فدراسیون روانشناسی ورزشی را ابلاغ کند تا فدراسیون‌ها با برنامه مشخص و دقیق در زمینه روانشناسی حرکت کنند، نه هر زمان که احساس نیاز دارند، به فکر جذب روانشناس باشند.

وی افزود: مدت 4 سال که به عنوان روانشناس با تیم فوتبال تراکتورسازی کار می‌کنم، در طی این مدت تلاش کردم بیشتر در زمینه تقویت بعد فرهنگی و اخلاقی بازیکنان این باشگاه کار کنم؛ زیرا اعتقاد دارم زمینه بسیاری از بی‌اخلاقی‌ها در بین فوتبالیست‌ها ناشی از ضعف فرهنگی بازیکن است. البته در طی این مدت به الگوهای خوبی در این زمینه دست یافتیم که نمونه این الگو را می‌توان به فرهنگ‌سازی و تغییر رفتار در بین بازیکنان تراکتور در بازی پایانی فصل چهاردهم از رقابت‌های لیگ برتر اشاره کرد که دیدیم چقدر بازیکنان تیم تراکتور از نظر روانی با این مسئله کنار آمدند و الگوی خوبی را از نظر رعایت اصول اخلاقی حرفه‌ای در فوتبال از خود نشان دادند.

صبحی در پایان گفت: با توجه به اینکه امسال سال المپیک است و تیم‌ها به دنبال موفقیت و کسب سهمیه بیشتر در المپیک و پارالمپیک هستند،‌ باید نوع نگاه و طرز تفکر مدیران و مسئولان ورزشی نسبت به روانشناس ورزشی از نظر لوکس بودن خارج شود و مقوله روانشناسی ورزشی را همانند مسائل فنی جدی‌تر قلمداد کنند تا دوباره پس از شکست دنبال ریشه‌یابی علت شکست خود نباشند.

منبع:ایسنا

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  +  8  =  18