آیا کار یونان تمام است؟

افرادی که در حلقه‌های سیاسی یا بانکی حضور دارند، به خوبی واقفند که ممکن است توافقی حاصل نشود. از سوی دیگر متوسط مردم بسیار آرام هستند و به اندازه‌ای که توقع می‌رفت پول از بانک‌ها خارج نکرده‌‌اند. البته می‌توان گفت مردم نگران هستند، اما حال و هوای شرایط بحرانی را ندارند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک نیکولاس اکونومیدیز، استاد مدرسه کسب‌وکار «استرن» در دانشکاه نیویورک و برندن براون، رئیس بخش پژوهش‌های اقتصادی در گروه بین‌المللی «میتسوبیشی یو.اف.جی سکیوریتیز»، طی میزگردی در شبکه تلویزیونی‌«بلومبرگ» به تحلیل اوضاع کنونی مذاکرات یونان با بستانکارانش پرداختند.
به گزارش اقتصادنیوز، نیکولاس اکونومیدیز که به تازگی به یونان سفر کرده، شرایط کنونی این کشور و احتمال دستیابی به توافق میان یونان و وام‌دهندگانش را این‌گونه تحلیل کرد: افرادی که در حلقه‌های سیاسی یا بانکی حضور دارند، به خوبی واقفند که ممکن است توافقی حاصل نشود. از سوی دیگر متوسط مردم بسیار آرام هستند و به اندازه‌ای که توقع می‌رفت پول از بانک‌ها خارج نکرده‌‌اند. البته می‌توان گفت مردم نگران هستند، اما حال و هوای شرایط بحرانی را ندارند.

برندن براون اما در رابطه با نگرانی سرمایه‌گذاران افزود: به عقیده من آنها بسیار نگران هستند و چشم امیدشان به ماریو دراگی (رئیس بانک مرکزی اروپا) است که گفته بود از هیچ اقدامی برای حفظ اتحاد پولی اروپا دریغ نمی‌کند. ممکن است متوجه شویم اقدام لازم، پرداخت پولی بزرگ به یونان است و همین موضوع عواقب مهمی دارد و چنین حمایتی را از سایر کشورهای ضعیف اتحادیه اروپا در آینده دشوارتر می‌کند.

براون درباره اینکه آیا طلبکاران بین‌المللی یونان با پرداختی دیگر به یونان موافقت می‌کنند یا نه، گفت: دو حالت وجود دارد. یکی اینکه دولت محلی سرانجام تسلیم شود و شرایط دشواری برای توافق در نظر نگیرد و حالت دیگر این است که یونان پیشنهاد طرف مقابل را رد کند و بدهی‌اش را نپردازد.

وی تأکید کرد: در هر صورت، در بلند مدت بار سنگینی بر شانه مالیات‌پردازان اروپای شمالی خواهد بود.

مجری «بلومبرگ» از نخست وزیر یونان نقل کرد که «صندوق بین‌المللی پول در قبال مخمصه مالی‌ای که کشورش در آن گرفتار شده، مسئولیت کیفری دارد.» نیکولاس اکونومیدیز درباره اینکه چنین اظهاراتی چگونه ممکن است در روند مذاکرات اثر مثبت بگذارد، اظهار کرد: این‌گونه اظهارات هیچ کمکی نمی‌کند. به عقیده من، آقای سیپراس خودش به خاطر بی مسئولیتی و رساندن کشور به چنین وضع اسف‌باری، مسئول است.

اکونیمیدیز تأکید کرد: اظهارات تندی از این قبیل به شرایط یونان کمک نخواهند کرد اما در پنج‌ماهه اخیر از این دست سخنان به کرات از جانب دولت یونان شنیده شده که در نهایت منجر به دور شدن آنها از بستانکاران، بانک مرکزی اروپا و صندوق بین‌المللی پول شده‌است.

برندن براون در رابطه با انتظارات بستانکاران بین‌المللی از دولت یونان صریح کرد: با توجه به اینکه طلبکارهای اصلی در این بین مؤسسات هستند و بستانکاران خصوصی زیادی وجود ندارند، باید کشورهای دیگر مانند اسپانیا یا ایتالیا را نیز که تا حدودی درگیر بدهی هستند، در نظر بگیریم. چنانچه در مورد یونان اقدام افراطی صورت گیرد، اسپانیا و ایتالیا هم ممکن است عصبانی شوند.

وی در خصوص اینکه آیا نگرانی جدی وجود دارد که یونان مجبور شود حوزه یورو را ترک کند، افزود: این احتمال وجود دارد، اما یونان کارت خوبی در دست دارد و آن هم بیش از 100 میلیارد یورویی است که در نظام بانکی یونان مانده است. مضاف بر آن شهروندان و کارخانجات یونان سهام بین‌المللی بسیاری دارند که به خاطر همان‌ها توانستند در دوران سختی تاب بیاورند. لذا این احتمال وجود دارد که برلین و بروکسل پیشنهادات بهتری ارائه کنند.

مجری «بلومبرگ» باتوجه به اظهارات سیپراس که ادعا کرده بود «بستانکاران بین‌المللی این سختی و ریاضت را به یونان تحمیل و مردم یونان را تحقیر کرده‌اند و آنها دیگر این روند را تحمل نمی‌کنند»، از اکونومیدیز سؤال کرد: «آیا این احتمال وجود دارد که بروکسل یا برلین به اظهارات سیپراس وقعی بنهند؟»

اکونومیدیز پاسخ داد: باید حالات مختلف را در نظر بگیریم. اگر نتیجه مخالفت آنها ورشکستگی داخل حوزه یورو باشد که خیلی زود به ورشکستگی خارج از این حوزه تبدیل خواهد شد یا به طور مستقیم ورشکستگی خارج از یورو اتفاق بیفتد، عواقب بسیار بدی برای یونان خواهد داشت و فاجعه‌آمیز خواهد بود. مردمی که تا امروز هم 25 درصد از درآمدشان را از دست داده‌اند، بخش اعظم دیگری از حقوقشان را می‌بازند.

اکونومیدیز هرگونه توافقی را «نه چندان عالی» اما بهتر از ورشکستگی توصیف کرد.

منبع:دنیای اقتصاد

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  −  2  =  8