گروه بانکی لویدز یک گروه خدمات مالی مستقر در انگلیس است که طیف گستردهای از خدمات بانکی و مالی را با تمرکز بر روی مشتریان خرد و تجاری ارائه میدهد. هدف این گروه بانکداری، کمک به توسعه کشور انگلیس با استفاده از گستره دستیابی خود و مقابله با مسائل اجتماعی و اقتصادی در سراسر انگلیس است.
با ظهور تجارت الکترونیک و خریدهای آنلاین، سیستم پرداخت نیز دچار تحول شد، به طوری که پرداختهای نقدی به پرداخت از طریق کارتهای پلاستیکی و سپس پرداختهای بدون تماس تغییر شکل دادند. پرداختها اکنون در کانالهای دیجیتالی از طریق کیف پولهای دیجیتالی، سیستمهای ابری، یا با مکانیسمهای جدید پرداخت دیجیتالی صورت میگیرد. از آنجا که این سناریو به طور بالقوه در حال تحول است، اسامی مختلفی، مانند پول الکترونیکی، پرداختهای خرد و غیره، به اینگونه تراکنشها اطلاق میشود.
اگر گذرتان به استفاده از اطلاعات مربوط به گزارشهای عملکرد نظام پرداخت افتاده باشد متوجه حجم مغایرت موجود در اطلاعات موسسه کوثر شدهاید که چگونه با انتشار اطلاعاتی نامعتبر،گزارشهای بانک مرکزی را به هم ریخته است؛ به گونهای که در گزارش تعداد تراکنش(روی خودپرداز) های اردیبهشتماه (تهران و شهرستانها) ارقامی را منتشر کرده است که با ارقام ماه قبل و ماههای بعد از اردیبهشت تفاوت بسیار زیادی دارد.
گفتگو با مسئول بخش مشاغل جدید بانکداری باز در شرکت مسترکارت
ما در حال حاضر شاهد نوآوریهای بسیاری هستیم. خدمات گردآوری حساب، یک نقطه شروع منطقی است و اکثر بانکها اکنون در حال تحویل این خدمت هستند.بانکداری باز یک زمین بازی گسترده است و هیچ یک از اعضای آن اولین در این بازار یا غالبترین در بازار نخواهند بود. همه در این زمین بازی میکنند. از استارتاپها گرفته تا سیستمهای بانکداری خرد تازه تأسیس.
وقتی بحث از اعتماد به بانکداری باز به میان میآید، باید بدانیم که حتی برخی از بانکهای انگلیس مانند سایر شرکتهای ثالث فعالیت خود را آغاز کردهاند و تقریباً تمام بانکهای بزرگ اکنون خدمات گردآوری اطلاعات را ارائه میدهند؛ مثلاً اگر مشتری NatWest هستید، اکنون میتوانید حسابهای Barclays خود را از طریق اَپ NatWest خود مشاهده کنید و این موضوع به آموزش کمک میکند زیرا میلیونها مشتری در سراسر انگلستان را قادر میسازد تا نحوه عملکرد بانکداری باز را مشاهده کنند.
با پیشرفت بررسی هوشمند دادهها در انگلستان و گزارش کمیتة سنا در کانادا در مورد بانکداری باز، به نظر میرسد که در فرآیندهای به اشتراکگذاری دادهها که شامل یا شبیه به بانکداری باز هستند، رو به رشد است. این امر ممکن است در بعضی از کشورها مانند استرالیا در به اشتراکگذاری اطلاعات میان بانکها رونق بیشتری داشته باشد که با نام بانکداری باز از آن یاد میشود. به دلیل اختلاف در فرهنگ، صنایع و قوانین در کشورهای مختلف، نباید انتظار داشت که سیستمهای بانکداری باز در کشورهای مختلف یکسان باشند.
امروز در بسیاری از کشورهای توسعهیافته و همچنین در حال توسعه مانند هند، نیجریه، آفریقای جنوبی و ... کیف پول الکترونیک تبدیل به ابزاری سودمند برای انجام پرداختهای خود در عین حفظ امنیت اطلاعات تبدیل شده است. در ایران متأسفانه به واسطۀ عدم ورود دستگاههای سیستم مالی کشور به مقوله تشخیص و مدیریت کلاهبرداری هیچگونه سیستم مناسبی برای مقابله با کلاهبرداران ایجاد نشده است و تنها کلاهبرداریها پس از آنکه فرد خسارت دید پیگیری میشود و در صورت وجود اطلاعات مربوط به کلاهبرداری، امکان دستگیری کلاهبرداران وجود دارد.
بررسی مانده ترکیب دارایی های پنج بانک بزرگ دولتی و خصولتی نشان می دهد بانک هایی به غیر از بانک ملت، سایر بخش عمده تسهیلات اعطایی خود را به اشخاص غیردولتی اعطا کرده اند. این موضوعات باعث شده ریسک نکول تسهیلات اعطا شده افزایش یابد به گونه ای که در برخی از آنها حدود یک چهارم از مانده تسهیلات اعطایی در طبقه دارایی های سررسید گذشته، معوق یا مشکوک الوصول دسته بندی شود.
با آن که بانک های ملت و ملی به لحاظ مانده دارایی رقابت شانه به شانه ای با یکدیگر دارند، بانک ملی این رقابت را با استفاده از جذب سپرده تداوم می بخشد که این موضوع هزینه های پرداختی این بانک به سپرده گذاران را افزایش داده است. با این وجود بانک ملت بر منابع داخلی و حقوق صاحبان سهام خود تکیه دارد، لذا هزینه ای برای تداوم این رقابت پرداخت نمی کند.
در گفت و گو با فرهاد فائز، معاون بازاریابی و فروش خدمات انفورماتیک تشریح شد؛
نوآوری در شرکت خدمات انفورماتیک یک انتخاب نبوده و نیست بلکه الزامی است که بنا به ماموریت ها باید همواره در دستور کار داشت.کما اینکه چنین نیز بوده است.شرکت خدمات انفورماتیک با درک چنین مفهومی تلاش کرده تا در بزرگراه نوآوری با درایت هرچه بهتر به سفر خود ادامه دهد. تجربه ifinc در همین راستا است.
متأسفانه با گذشت چندين سال از صدور کارت هوشمند ملی، بحث امضاء ديجيتال فردی، در کشور بلاتکليف باقی مانده است و هنوز هم استفاده از کارت هوشمند ملی برای چنين امری به علت بی توجهی مسئولان، در هالهای از ابهام قرار دارد. در ضمن شاپرک هم با تعلل جدی و بی عملی در حوزه تدوين قواعد امنيتی و چارچوبهای کيف پول و فعالان آن برای سالهای متمادی، به اين ريسک دامن میزند.روش OTP يا رمز دوم پويا به علت برخي اختلالات مخابراتی و هزينه پيامک، روش مناسبی نیست و صرفاً به عنوان يک مُسَکِن می توان آن را در نظر گرفت که البته هزينههای بانکها را با وجود کارمزد فعلی افزايش میدهد و فشار ديگری بر بانکها وارد میکند.
اعتراضهای آبان 98 سؤالات بدون پاسخ بسیاری را برای جامعه بر جای گذاشت و هنوز افکار عمومی و جامعه بینالملل انتظار دارند پاسخهای قانعکنندهای در این مورد بشنوند؛ اگرچه نظام، تلاش دارد به زودی دادگاهی برای متهمان اعتراضهای اخیر راهاندازی کند؛ اما آیا خرد جمعیِ جامعه پاسخهایی را که قرار است بشنوند قبول خواهند کرد؟
هرگاه به بانکداری باز اشاره میشود به معنای ساختاری است که در آن اطلاعات و دادههای مشتریان برای همۀ ارائهدهندگان خدمات پرداخت به اشتراک گذاشته میشود و ارائهکنندگان متناسب با نیاز از آن استفاده میکنند. این دادهها میتواند شامل اطلاعات مشتری، تراکنشها و سایر اطلاعات دارای ارزش افزوده مشتری باشد. امنیت، اطلاعرسانی درست، کسب اجازه از مشتری برای اشتراکگذاری و عدم انحصار از مهمترین موارد مرتبط به بانکداری باز است.
مروری بر دستورالعمل خدمات پرداخت مبتنی بر psd2 (بخش دوم)
درهای بازار خدمات تراکنش به روی TPPها (استارتآپها، فینتکها و ...) گشوده شده است؛ به این معنا که علاوه بر بازیگران قبلی، شرکتها و نهادهای نوظهور میتوانند ارائۀ برخی از خدمات پرداخت را برعهده بگیرند.
همه کسب و کار در مدت عمر خود همواره دچار تغییر و تحولات فراوان می شوند. پیشرفت تکنولوژی، نیاز های مشتریان، نوآوری و ... از عواملی هستند که موجب می شوند صنایع هر روز با تغییر و تحولات همراه شوند. در این میان شرکت هایی که نتوانند با این تغییرات همراه شده و خود را با آن به روز نمایند محکوم به عقب ماندن از سایر شرکت های هم گروه و گاه خروج از دامنه رقابت هستند.گزارش بر آن است که منابع درآمدی هر یک از شرکت های پرداخت را بررسی نموده و تحولات این منابع درآمدی را در سال های اخیر مورد تحلیل قرار دهد.
مروری بر دستورالعمل خدمات پرداخت مبتنی بر psd2 (بخش اول)
مفهوم بانکداری باز که یکی از گرایشهای جدید بانکداری در جهان است، توجه بسیاری از بانکهای بزرگ را به خود جلب کرد.مشتریان بانکها برای انجام امور بانکیِ غیرحضوری خود به برنامههای کاربردی متنوعی نیاز دارند؛ همچنین نوع کاربرد و سلیقۀ کاربران در استفاده از برنامهها با هم متفاوت است.بانکها در تولید برنامهها نمیتوانند پاسخگوی همۀ سلایق و نیازهای روزافزون مشتریان خود باشند بانکداری باز، این بستر را برای توسعهدهندگان نرمافزار فراهم میکند که با دسترسی به سرویسهای بانکی، ایدههای نو و خلاقانۀ خود را جامه عمل بپوشانند.