کاربران قبل از اطمینان از اتمام پردازش و خاتمه عملیات بانکی محل را ترک نکنند

پلیس فتا هشدار داد

این پایانه ها برای اقتصاد دستگاهی شناخته شده بوده و به نوعی وسیله ای مطمئن در مبادلات تجاری محسوب می شود اما متاسفانه در کشور ما به دلیل عدم فرهنگ سازی و ناهماهنگی دستگاه های متعدد اقتصادی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا رییس پلیس فتای انتظامی استان کردستان درباره کلاهبرداری از دستگاههای کارتخوان (POS ) گفت:یکی از این فن آوری هایی که خدمات اقتصادی ارایه می دهد دستگاههای pos ( کارت خوانها) هستند که روزانه میلیون ها نفر در سرتاسر دنیا برای خرید و فروش ، انجام خدمات بانکی و غیره از این دستگاهها استفاده می کنند.

سرهنگ شاکری افزود : این پایانه برای اقتصاد دستگاهی شناخته شده بوده و به نوعی وسیله ای مطمئن در مبادلات تجاری محسوب می شود اما متاسفانه در کشور ما به دلیل عدم فرهنگ سازی و ناهماهنگی دستگاه های متعدد اقتصادی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

وی کلاهبرداری از طریق قطعات سخت افزاری ˈاسکیمرˈ ، برداشت و انتقال وجه به صورت غیر مجاز و کلاهبرداری از طریق تعویض کارت و سرقت آن را از جمله سوء استفاده های مجرمان از دستگاه کارت خوان دانسته و عمده ترین دلیل سوء استفاده از دستگاههای pos را نیز بدین شرح عنوان کرد:

*دستگاه های کارت خوان بطور کلی در اختیار و در خدمت فروشنده هستند و نه خریدار ، این دستگاه ها بیشتر در داخل گیشه فروشنده است به نوعی که خریدار اصلا به آن دسترسی ندارد.

*فروشندگان ، کارت و رمز مشتریان را درخواست می کنند، در صورتی اگر از ارائه کارت و حتی رمز شخصی به فروشنده خودداری شود انگار که کار غیر عادی انجام گرفته و به نوعی برای فروشنده ایجاد حق شده است.

*رایج شدن چنین سهل انگاری هایی موجب شده تا امنیت دستگاه (POS) کاهش یافته و زمینه را برای انواع کلاهبرداری، سرقت و برداشت های غیرمجاز از مشتریان فراهم کند ، در این نوع کلاهبرداری، مظنون اصلی که توسط شاکی( مشتری) معرفی می شود کسی جز فروشنده نیست.

رییس پلیس فتای انتظامی استان کردستان در اداامه هشدارهایی را نیز در خصوص استفاده از دستگاه های کارت خوان به شهروندان ارائه کرد :

*کاربران نقش مهمی در ارتقای امنیت کارت های بانکی خود دارند، کاربران برای افزایش امنیت حساب های بانکی خود باید از ارائه کارت های حساب شان به دیگران و حتی فروشندگان پرهیز کنند.

*کارت بانکی خود را در دستگاه کارت خوان کشیده و شخصاً رمز عبور را وارد کنید زیرا مسئول حفظ پول و موجودی حسابمان هیچکس جز خودمان نیست.

*کاربران قبل از اطمینان از اتمام پردازش و خاتمه عملیات بانکی محل را ترک نکنند؛ در صورت بروز تراکنش ناموفق، رسید مربوطه را تا حصول اطمینان از کسر نشدن وجه از حساب خود نگهداری کنند؛ رسید دریافتی از دستگاه خودپرداز و کارت خوان در محل رها نشود.

*شهروندان درصورت مشاهده وضعیت غیر عادی روی محل کشیدن کارت در دستگاه های pos (چسب خوردن، وجود شیء اضافه)مراتب را به مسئولین بانک مورد نظر اطلاع دهند و یا حتما پلیس فتا را در جریان امر قرار دهند.

*در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسCyberpolice.ir بخش تماس با ما ، گزارش کنند.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

3  +  7  =