طرح جبران هزینه تراکنش ناموفق روی میز شورای پول و اعتبار

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات بانک مرکزی ازارائه طرحی به شورای پول و اعتبار برای جبران هزینه‌های برداشت‌های ناموفق بانکی خبرداد و گفت: محاسبات تراکنش های ناموفق بر اساس جدول ساعتی تنظیم خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک ناصر حکیمی در گفتگو با مهر از ارائه طرحی به شورای پول و اعتبار برای جبران هزینه های برداشت های ناموفق بانکی خبرداد و گفت: برای تشویق بانکها به سرویس دهی مناسب از طریق دستگاه های خودپرداز، بانک مرکزی طرحی را به شورای پول و اعتبار ارائه کرده است که امیدواریم به تصویب برسد. 

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات بانک مرکزی افزود: بر اساس این طرح افرادی که سرویس گیری آنها از طریق دستگاه های خودپرداز به مشکل برخورد می کند و از حساب آنها پول برداشت می شود اما خدمتی دریافت نمی کنند، هزینه ای بابت تراکنش ناموفق به آنها پرداخت می شود.

وی با بیان اینکه این هزینه از محل هزینه های تراکنش های ناموفق بانکها دریافت و به حساب افراد واریز می شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه از لحاظ ارتباطات شخصی و ارتباطات مالی این امر اتفاق نامطلوبی برای مشتری بانکی محسوب می شود، بانک مرکزی درصدد است که به عنوان جبران بخشی از زحمتی که فرد متقبل شده است و سرویسی که دریافت نکرده است، از محل هزینه های تراکنش ناموفق بانکی مبلغی برای جبران زیان به حساب شخص زیان دیده به عنوان معذرت خواهی مالی واریز نماید.

حکیمی با طرح این مطلب که این موضوع به عنوان پیشنهاد مطرح است، گفت: نرخ جبران به میزانی بالا است که هیچ شائبه ای ایجاد نشود که بانک از پول فرد در همان مدت زمان یک یا دو روزی که پول در حساب های بانکی است، استفاده می کند، البته علاوه بر آن هزینه ثابتی هم در نظر گرفته می شود.

این مقام مسئول در بانک مرکزی افزود: فرضا فردی به فروشگاهی مراجعه کرده و نتوانسته از طریق کارت خود هزینه خرید را پرداخت کند، بنابراین یا باید از فروشگاه خارج شود و از دستگاه خودپرداز پول برداشت کرده و دوباره به فروشگاه باز گردد یا اینکه از خرید خود انصراف دهد.

وی با اشاره به اینکه به ازای هر تراکنش ناموفق مبلغی در نظر گرفته می شود، گفت: همچنین بر اساس طرح دیگری محاسبات تراکنش های ناموفق بر اساس جدول ساعتی تنظیم خواهد شد و در ساعات پیک مراجعه مشتریان بانکی هزینه تراکنش های ناموفق بیشتر از ساعت کم ترافیک خواهد بود.

هزینه تراکنش های ناموفق بانکی در حال حاضر به صورت روزانه محاسبه می شود و چنانچه تا 5 درصد خدمات ناموفق باشد هزینه ای از بانک دریافت نمی شود، اگر 10 تا 15 درصد تراکنش ها ناموفق باشد 100 تومان هزینه دریافت می شود. اگر تراکنش های موفق بیش از 85 درصد باشد به ازای هر تراکنش ناموفق 50 تومان هزینه از بانک دریافت می شود.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
بدون نظر
  1. ناشناس می گوید

    آقای حکیمی اول موارد زیر را مشخص کنند جبران تراکنش ناموفق پیش کش ایشون و سایر مدیران بانک مرکزی
    1- میلیاردها تومان پول جریمه که تاکنون اخذ شده کجا رفته و در چه مقصدی هزینه شده یا نشده؟
    2- جزئیات(Detail) تراکنش‌های ناموفق را که قاعدتا به صورت مکانیزه تولید می‌شود، در فاصله زمانی معقول به بانک‌ها اعلام کنند تا بانک‌ها بدانند باگ کارشان کجاست؟ این جرایم فلسفه وجودی داره که ارتقای سیستم‌های بانک‌هاست، اما بانک مرکزی جزئیات نمی‌دهد و اگر بانکی درخواست کند، هفت خوان رستم را باید طی کند تا از شرکت خدمات دیتیل بگیرد.
    3- یک مجهول مهم در تراکنش‌های ناموفق، سهم شتاب در ناموفق شدن تراکنش‌ها است. بانک مرکزی و شرکت خدمات همیشه توپ را به زمین بانک‌ها می‌اندازند، اما خیلی واضح است که بخشی از مشکلات به شتاب برمی‌گردد، مساله‌ای که صحت آن را برخی PSPها و بانک‌هایی که از نزدیک درگیر بوده‌اند مشاهده کرده‌اند و دلیل عدم ارائه دیتیل هم به همین خاطر است. آقای حکیمی محبت کنند به این مساله هم عنایتی کنند.
    4- آمار تراکنش‌های ناموفق را مثل سابق در سایت بانک مرکزی درج کنند.
    5- یادش به خیر در همایش اول پژوهشکده آقای حکیمی فلسفه راه اندازی شاپرک را حمایت از مردم دانست، مثل صحبتی که الان در مورد تراکنش‌های ناموفق دارد و بعد دیدیم چه بر سر pspها آمد و هنوز که هنوز هست نفهمیدم با این طرح «چه چیزی به مردم رسید؟»

ارسال یک پاسخ

  −  3  =  4