به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، دکتر محمد طالبی در جریان این بازدید ضمن تقدیر از اقداماتی که در راستای افزایش نظارت و امنیت در شبکه پرداخت الکترونیکی کشور توسط شاپرک انجامگرفته است، گفت: یکی از مشکلات و موانع اصلی بر سر راه رشد و شکوفایی اقتصاد کشور ما نبود شفافیت کافی است.
وی افزود: این کمبود به بقا و گسترش اقتصاد زیرزمینی کمک میکند و منجر به عدم تخصیص دقیق منابع، ریشه دواندن فساد و بروز چالشهای فراوان برای بخش مولد اقتصاد میشود و دقیقاً از همین منظر وجود و هوشمندی نهادی مانند شاپرک میتواند به تضعیف اقتصاد زیرزمینی کمک بسیاری کند.
دبیر کل بانک مرکزی با اشاره به توضیحات مدیران شاپرک درباره سامانهها و روشهای رصد تبادلات پولی بر بستر شبکه پرداخت الکترونیکی گفت: از توضیحات مسئولان شاپرک کاملاً معلوم است که گامهای بلندی در مسیر نظارت و پایش هرچه دقیقتر در حوزه پرداختها برداشتهشده و این اتفاقی مبارک و خوشحالکننده است چراکه در پنهانیترین رفتارهای اقتصاد زیرزمینی نیز همچنان به ابزارهای پرداخت الکترونیکی نیاز است و اگر اشراف خوبی بر این بستر داشته باشیم تا حدود زیادی دامنه و عمق عدم شفافیت در اقتصاد را کاهش دادهایم.
دکتر طالبی دستاوردهای شاپرک را در حوزه نظارت بر شبکه پرداخت مایه دلگرمی و اطمینان خاطر مسئولان کشور دانست و گفت: این باور در میان مسئولان وجود دارد که امنیت و شفافیت نمیتواند بهطور صد در صد حاصل شود و همواره متخلفان و سودجویان به دنبال روشهای پنهانکاری و تخلف هستند ولی اطلاع از اقدامات و برنامههای شاپرک در حوزه رصد تبادلات بر بستر الکترونیکی خوشبختانه این آرامش و اطمینان خاطر را به وجود آورده است که بخش زیادی از تلاشهای متخلفان در تور نظارتی قرار دارد و با رصد رادار شاپرک پیش از بروز خنثی میشود.
دبیر کل بانک مرکزی تأکید کرد: ارزش اقدامات شاپرک در اقتصاد کشور نهتنها کمتر از ارزش تولید، صادرات و اشتغال آفرینی نیست بلکه همارزش با آنها است.
گفتنی است، دبیر کل بانک مرکزی از واحدهای مختلف شرکت شاپرک مانند مرکز داده، مرکز امنیت، سامانه جامع پذیرندگان و.. بازدید کرد و با توضیحات مسئولان شاپرک در جریان فعالیتها و روش کار این واحدها قرار گرفت.
پنجاهمین شماره از ماهنامه بانکداری آینده به سردبیری محمود فراهانی در بهمن 99در 5 پرونده و 96 صفحه منتشر شد. در این شماره اهمیت دیجیتالی شدن بانکها و آینده پر ریسک بانکهای داخلی در صورت عدم ورود به صنعت دیجیتال بررسی شده است.