کیف پول ارز دیجیتال چیست ؟

همانطور که برای نگهداری روزمره و حمل پول‌های کاغذی از انواع کیف‌پول‌ها و انواع حساب بانکی استفاده می‌کنیم، برای نگه‌داری ارزهای دیجیتال هم از یک کیف پول مخصوص به نام Wallet یا والت ارز دیجیتال استفاده می‌کنیم.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، کیف پول ارزهای دیجیتال یک برنامه نرم افزاری است که کلیدهای خصوصی و عمومی را ذخیره می‌کند و با بلاک چین‌های مختلف ارتباط برقرار می‌کند تا کاربران بتوانند انواع رمز ارزها را ارسال و دریافت و میزان دارایی دیجیتال خود را کنترل کنند. اگر می‌خواهید از بیت کوین یا هر رمز ارز دیگری استفاده کنید، باید والت ارز دیجیتال را داشته باشید.

کیف پول ارز دیجیتال چگونه کار می‌کند؟

میلیون‌ها نفر از کیف پول‌های کریپتوکارنسی استفاده می‌کنند، اما شاید تعداد کمی از آنها در مورد نحوه کار آن اطلاعی داشته باشند. برخلاف کیف‌پول‌های جیبی، Walletهای دیجیتال ، دارایی شما را ذخیره نمی‌کنند. در واقع رمز ارزها در یک مکان مشخص و به صورت فیزیکی ذخیره نمی‌شوند. هر آنچه شما می‌بینید در واقع سوابق تراکنش‌های ذخیره شده در بلاک چین است.

کیف پول‌های رمز ارزها برنامه‌های نرم افزاری هستند که کلیدهای عمومی و خصوصی شما را در خود ذخیره می کنند و با بلاک چین‌های مختلف رابط کاربری دارند تا کاربران بتوانند پول ارسال کنند و کارهای دیگر انجام دهند. وقتی شخصی بیت کوین یا هر نوع ارز رمزنگاری شده دیگری برای شما ارسال می‌کند، در اصل مالکیت آن ‌توکن‌ها به آدرس کیف پول شما را، امضا می‌کند. برای اینکه بتوانید آن ‌توکن‌ها را خرج کنید، کلید خصوصی ذخیره شده در کیف پول شما باید با آدرس عمومی ارزی که به آن وارد شده، مطابقت داشته باشد. اگر کلیدهای عمومی و خصوصی با هم مطابقت داشته باشند، موجودی کیف پول ارز دیجیتال شما افزایش یافته و ارسال کننده نیز به همین ترتیب کاهش می‌یابد. هیچگونه مبادله واقعی برای کوین‌ها وجود ندارد. معامله صرفاً با ثبت تراکنش در بلاک چین و تغییر موجودی در کیف پول رمز ارز شما نشان داده می‌شود.

کلیدهای عمومی و خصوصی

استفاده از کلیدهای عمومی و خصوصی به عنوان ابزاری برای امنیت، نقش بسزایی در امنیت معاملات در شبکه بلاک چین دارد. بدون آنها، چه کسی می‌داند رمز ارزهای شما در حال حاضر کجا هستند؟

کلیدهای عمومی در کیف پول ارز دیجیتال به عنوان یک آدرس یا یک کد رمزنگاری است که به کاربران امکان می‌دهد پیام، توکن یا کوین‌های مختلف را از طریق آن دریافت کنند. این کلیدها اغلب به صورت رشته‌های طولانی متشکل از حروف و اعداد انگلیسی است. کلیدهای عمومی از کلیدهای خصوصی بدست می‌آیند. اما روند معکوس این کار غیرممکن است.

اگر از کلیدهای عمومی برای رمزگذاری پیام‌ها و تراکنش‌ها استفاده می‌شود، از کلیدهای خصوصی برای رمزگشایی آنها استفاده می‌شود. به این ترتیب، فقط افرادی که کلید خصوصی دارند، می‌توانند پیام ارسالی را رمزگشایی کنند.

کلیدهای خصوصی برای امنیت کیف پول شما حیاتی هستند، بنابراین مطمئن شوید که آنها را در مکانی امن نگه داشته‌اید

اگر دسترسی به کلیدهای خصوصی خود را از دست دهید، احتمال اینکه دسترسی به کیف پول ارز دیجیتال خود را نیز از دست دهید بسیار زیاد است. این کلیدها از طریق یک الگوریتم بسیار پیچیده بدست می‌آیند که تقریبا هک شدن آنها را غیر ممکن می‌سازد.

چند نکته در مورد چگونگی ذخیره ایمن کلیدهای خصوصی :

  • کلیدهای خصوصی خود را به صورت آفلاین ذخیره کنید
  • کلیدهای خصوصی خود را هرگز به اشتراک نگذارید
  • تمام دارایی های خود را یک مکان دخیره نکنید
  • از رمزهای عبور ایمن استفاده کنید
  • همه دستگاه‌های خود را بروزرسانی کنید
  • از کیف‌پول خود نسخه پشتیبان بگیرید

انواع کیف پول ارز دیجیتال

انواع مختلفی از کیف پول وجود دارد که روش‌های مختلفی را برای ذخیره و دسترسی به ارز دیجیتال شما فراهم می‌کنند. والت ها را می‌توان به سه دسته اصلی تقسیم کرد : نرم افزاری، سخت افزاری و کاغذی. در ادامه این مدل‌ها را بررسی خواهیم کرد.

کیف‌پول نرم‌افزاری یا Hot Wallet

کیف پول نرم افزاری یکی از رایج‌ترین و در عین حال پرکاربردترین کیف والت ارز دیجیتال است. و به سه دسته اصلی تقسیم می‌شود :

والت دسکتاپ

کیف‌پول‌ دسکتاپ از طریق دانلود برروی رایانه یا لپ‌تاپ نصب می‌شوند. باید این نکته را در نظر بگیرید که فقط از طریق آن دستگاه که کیف‌‌پول در آن دانلود شده، در دسترس هستند. کیف‌پول‌های رومیزی از سطح امنیت مناسبی  برخوردارند، اما اگر کامپیوتر شما هک شود یا به ویروس مبتلا شود، احتمال از دست دادن کل بودجه شما وجود دارد.

کیف پول آنلاین یا تحت‌وب

امکان استفاده از این نوع کیف‌پول‌ها از طریق انواع دستگا‌ه‌ها و از هر مکانی وجود دارد. در حالی که دسترسی به این نوع کیف‌پول‌ها راحت‌تر است، اما کیف پول‌های آنلاین کلیدهای خصوصی شما را بصورت آنلاین ذخیره می‌کنند و توسط شخص ثالث کنترل می‌شوند و این باعث آسیب پذیری آنها در برابر حملات هک و سرقت می‌شود.

Wallet موبایل

این نوع کیف‌پول‌ها از طریق برنامه‌ای روی تلفن شما اجرا می‌شوند و بسیار مفید هستند زیرا می‌توانید در هرجایی از آنها استفاده کنید و آنها را همراه خود داشته باشید. به خاطر فضای محدودتری که در موبایل وجود دارد، معمولا حجم این نوع کیف‌پول‌ها نسبت به کیف پول دسکتاپ کمتر است.

مزایای کیف‌پول نرم‌افزاری

  • پشتیبانی از رمز ارزهای مختلف
  • امکان استفاده در دستگاه های مختلف
  • معمولا رایگان
  • قابلیت دسترسی در هر مکان و هر زمان

معایب کیف‌پول نرم‌افزاری

  • امکان هک شدن به روش‌های مختلف
  • در اختیار نداشتن کلید‌های خصوصی در برخی از آنها

از بهترین نمونه‌های کیف‌پول نرم‌افزاری می‌توان به متامسک، الکتروم، TrustWallet و Etoro اشاره کرد.

کیف پول سخت‌افزاری یا Cold

این کیف ‌پول با کیف‌پول نرم‌افزاری تفاوت دارد به این دلیل که کلیدهای خصوصی کاربر را روی یک دستگاه سخت افزاری مانند USB ذخیره می‌کند. اگرچه کیف‌پول‌های سخت افزاری تراکنش‌ها را بصورت آنلاین انجام می‌دهند، اما به صورت آفلاین ذخیره می‌شوند که باعث افزایش امنیت می‌شود. کیف‌پول‌های سخت‌افزاری می‌توانند با چندین رابط وب سازگار باشند و از ارزهای مختلف پشتیبانی کنند. و این تنها به این بستگی دارد که شما از کدام رمز ارز استفاده می‌کنید.

انجام یک تراکنش با این نوع کیف‌پول‌ها آسان است. کاربران به سادگی دستگاه خود را به هر رایانه یا دستگاه مجهز به اینترنت وصل می‌کنند ، رمز خود را وارد می‌کنند، سپس بعد از تایید ارز دیجیتال خود را ارسال می‌کنند. تمامی این کارها در این نوع کیف‌پول در حالی انجام می‌شود که رمز ارز شما را به صورت آفلاین نگهداری می‌کند و از لحاظ امنیتی در بالاترین سطح قرار دارد.

مزایای کیف‌پول سخت‌افزاری

  • امن‌ترین روش ذخیره سازی ارزهای دیجیتال
  • پشتیبانی از رمزارزهای مختلف
  • کنترل کامل کلیدهای خصوصی

معایب کیف‌پول سخت‌افزاری

  • قیمت بالا
  • نیاز به استفاده از یک دستگاه دیگر برای اتصال به شبکه

از بهترین نمونه‌های کیف‌پول سخت‌افزاری می‌توان به لجر نانو، ترزور و Keepkey اشاره کرد.

کیف پول دیجیتال کاغذی

استفاده از کیف پول آسان است و امنیت بسیار بالایی را ایجاد می‌کند. در حالی که اصطلاح کیف‌پول کاغذی به کپی یا چاپ فیزیکی کلیدهای خصوصی و عمومی شما اشاره دارد. استفاده از کیف پول کاغذی چندان ساده نیست و برای همگان توصیه نمی‌شود.

انتقال بیت کوین یا هر رمز ارز دیگری به کیف‌پول‌کاغذی شما با انتقال وجوه از یک کیف پول دیگر به آدرس عمومی نشان داده شده در کیف‌پول کاغذی شما انجام می‌شود. و همینطور برای برداشت از کیف‌پول کاغذی، شما نیاز دارید که ابتدا دارایی خود را وارد یک کیف‌پول نرم‌افزاری کنید سپس آن را مورد استفاده قرار دهید.

این فرآیند، که با نام sweeping شناخته می‌شود، می‌تواند به صورت دستی با وارد کردن کلیدهای خصوصی با کد اسکن (QR Code) روی کیف‌پول کاغذی انجام شود.

مزایای کیف‌پول کاغذی

  • رایگان
  • کنترل کامل کلیدهای خصوصی
  • مناسب برای یک سرمایه گذاری طولانی مدت

معایب کیف‌پول کاغذی

  • امکان استفاده تنها برای یک کوین یا توکن
  • مستعد آتش سوزی بوده و قابل سرقت است
  • استفاده از آن آسان نیست

کیف‌پول چند امضایی

یکی دیگر از کیف پول‌هایی که می‌توان برای نگهداری ارزهای دیجیتال استفاده کرد، کیف‌پول چند‌امضایی است. با استفاده از کیف‌پول چند‌امضایی، کاربران می‌توانند از مشکلاتی مثل از دست دادن یا دزدیده شدن کلید خصوصی خود جلوگیری کنند.

در این نوع کیف‌پول‌ها، حتی در صورت به خطر افتادن یکی از کلیدهای خصوصی، دارایی‌ شما در امان خواهند ماند. در این نوع کیف پول، شما کلیدهای خصوصی خود را در چند دستگاه متفاوت مثل موبایل، لپ تاپ و تبلت ذخیره می‌کنید و حتی اگر یکی از دستگاه‌های شما دزدیده شود، دزد تنها با ۱ کلید خصوصی نمی‌تواند به دارایی‌های شما دسترسی پیدا کند. مشابه این قضیه در مورد حمله‌های فیشینگ و بدافزارها نیز صادق است؛ چون هکر تنها به یکی از دستگاه‌ها و کلیدها دسترسی دارند.

این را نیز بدانید که استفاده از تکنولوژی چند امضایی به عنوان تایید دو مرحله‌ای می‌تواند خطرناک باشد؛ به خصوص در کیف پول‌هایی که از سیستم امضای ۲ از ۲ استفاده می‌کنند. اگر یکی از کلیدهای شما گم شود، شما نمی‌توانید به دارایی‌هایتان دسترسی داشته باشید. بنابراین، استفاده از سیستم امضای ۲ از ۳ یا سرویس واسطه تایید دو مرحله‌ای که از کدهای پشتیبان استفاده می‌کند، امن‌تر است.

کیف پول صرافی‌ها

در حال حاضر استفاده از کیف پول صرافی در تمامی صرافی‌های معروف دنیا نظیر بایننس، کوین بیس، بیترکس و دیگر صرافی‌های محبوب، تبدیل به امری رایج شده است. در حالی که استفاده از خدمات کیف پول فراهم شده توسط یک صرافی ممکن است برای یک تریدر فعال مناسب باشد، اما این سرویس ها معمولا با ریسک‌های امنیتی مواجه هستند.

این نوع کیف‌پول مزایا ومعایب مخصوص به خود را دارد که با توجه به استفاده کاربر، می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

مهمترین مزیت این نوع کیف پول‌ها برای کسانی است که به صورت مداوم از صرافی استفاده می‌کنند. چون در اینصورت سرعت ترید آنها در مقایسه با کیف پول‌های دیگر بالاتر است و کارمزد کمتری نیز برای انجام تراکنش پرداخت خواهند کرد. اما بزرگترین مشکل این کیف پول در اختیار داشتن کلید خصوصی شما، از سوی صرافی است. یعنی عملا دارایی شما، در اختیار صرافی قرار می‌گیرد که مانند عملکرد بانک‌های سنتی است. از دیگر معایب استفاده از کیف‌پول صرافی، امکان هک شدن آن صرافی و از دست دادن کل سرمایه شما در آن است.

آیا کیف پول ارز دیجیتال ایمن است؟

میزان امنیت هر کدام از انواع کیف پول دیجیتال متفاوت است. سطح امنیت به نوع کیف‌پول شما و ارائه دهنده خدمات بستگی دارد. به عنوان مثال کیف پول تحت وب برای حفظ ارزهای شما در مقایسه با کیف پول آفلاین، محیطی خطرناک‌تر است. کیف والت‌های آنلاین نیز می‌توانند کاربران را در معرض آسیب پذیری‌های احتمالی سیستم عامل کیف پول قرار دهند که توسط هکرها برای سرقت رمز ارزهای شما استفاده می‌شود..

از طرف دیگر، کیف پول‌های سخت افزاری‌ را نمی‌توان هک کرد زیرا به شبکه آنلاین متصل نیستند و برای امنیت به شخص ثالث اعتماد نمی‌کنند. اگرچه کیف‌پول‌های آنلاین آسیب پذیرتر و مستعد حمله توسط هکر‌ها هستند، اما لازم است اقدامات احتیاط آمیز امنیتی در هنگام استفاده از هر نوع کیف‌پول، اجرا و رعایت شود.

به یاد داشته باشید که مهم نیست از کدام کیف پول ارز دیجیتال استفاده می‌کنید، از دست دادن کلیدهای خصوصی باعث از دست دادن دارایی شما می‌شود.

همچنین باید بدانید که، اگر کیف پول شما هک شود، یا پول برای کسی دیگری ارسال کنید، راهی برای پس گرفتن دارایی از دست رفته یا معکوس کردن تراکنش وجود ندارد. پس شما باید اقدامات احتیاطی را انجام دهید و بسیار مراقب باشید. در ادامه به بررسی برخی از این اقدامات می‌پردازیم.

از کیف پول خود پشتیبان تهیه کنید

سعی کنید فقط مقادیر کمی از دارایی خود را برای استفاده روزمره بصورت آنلاین، در رایانه یا تلفن همراه خود ذخیره کنید، و اکثر دارایی خود را در یک محیط با امنیت بالا نگه دارید. گزینه کیف پول‌های سرد یا آفلاین برای تهیه نسخه پشتیبان مانند کیف پول Ledger Nano X یا کیف‌پول کاغذی از شما در برابر خرابی رایانه محافظت می‌کند و در صورت گم شدن یا سرقت کیف پول‌، به شما امکان می‌دهد کیف پول خود را بازیابی کنید. البته باید در نظر داشته باشید که در حال خطر وجود هکرها وجود دارد و اگر شما انتخاب کردید که از کیف پول آنلاین استفاده کنید، خطرات ذاتی وجود دارد که همیشه نمی‌توان از آنها محافظت کرد.

بروزرسانی نرم‌افزار

نرم افزار خود را به روز نگه‌دارید تا جدیدترین تجهیزات امنیتی را در دسترس داشته باشید. شما باید نه تنها نرم افزار کیف پول خود بلکه نرم افزار موجود در رایانه یا تلفن همراه خود را نیز مرتباً به روز کنید. این بروزرسانی تنها برای کیف‌پول‌های نرم‌افزاری نیست بلکه در کیف‌پول‌های سخت‌افزاری نیز نیاز به بروزرسانی دستگاه خود دارید.

استفاده از لایه‌های امنیتی بیشتر

هرچه لایه‌های امنیتی بیشتر باشد، بهتر است. تنظیم پسوردهای طولانی و پیچیده و نیاز به رمز ورود قبل از برداشت هرگونه وجه می‌تواند شروع خوبی باشد.

سعی کنید از کیف‌پول‌هایی استفاده کنید که از شهرت خوبی برخوردار باشند و لایه های امنیتی اضافی مانند احراز هویت دو مرحله‌ای و مراحل اضافی مانند وارد کردن پین‌کد برای هربار ورود به کیف پول را در نظر گرفته باشد. همچنین ممکن است بخواهید کیف پولی را در نظر بگیرید که امکان برداشت به صورت چند امضایی را نیز پشتیبانی کند.(در این نوع کیف‌پول، قبل از انجام تراکنش نیاز به وارد کردن پسورد حداقل از دو دستگاه مختلف است)

آیا کیف پول ارز دیجیتال ناشناس است؟

کیف پول‌ها در واقع و به طور کامل ناشناس نیستند. کیف پول یک اسم مستعار است. در حالی که کیف پول‌ها به هویت واقعی کاربر وابسته نیستند، اما همه تراکنش‌ها به صورت عمومی و دائمی در بلاک چین ذخیره می‌شوند.

نام یا آدرس خیابان شخصی شما در آنجا مشخص نیست، اما داده‌هایی مانند آدرس کیف پول شما به چندین روش می‌تواند در تشخیص هویت شما مورد استفاده قرار گیرد. در حالی که تلاش‌هایی برای دستیابی به ناشناس بودن و حفظ حریم خصوصی است، اما موارد ناشناخته‌ای برای ناشناس ماندن کامل هم وجود دارد. برای آشنایی بیشتر می‌توانید پروژه DarkWallet را که به دنبال تقویت حریم خصوصی و ناشناس ماندن از طریق آدرس‌های مخفیانه و مخلوط کردن توکن‌ها است، بررسی کنید.

از چه کیف پول ارز دیجیتال باید استفاده کرد؟

 

با توجه به تمام اطلاعاتی که در این مقاله به آن اشاره کردیم، در اینجا چند ایده در مورد انتخاب کیف پول برای شما می‌آوریم.

امن‌ترین ایده این است که از کیف پول رسمی (یا تایید شده رسمی) برای هر کوین یا توکن استفاده کنیم. بنابراین ما، برای بیت کوین، از کیف پول Bitcoin مانند Blockchain، و برای اتریوم، کیف پول اتریوم یا MyEtherWallet را پیشنهاد می‌دهیم. البته این نوع کیف پول‌ها نیاز به دانلود اطلاعات زیادی دارند و برای کسانی که می‌خواهند توکن‌های متفاوتی را نگهداری کنند مناسب نیست.

برای کسانی که مایل به استفاده یا سرمایه‌گذاری در بسیاری از توکن‌ها هستند، کیف‌پول universal یا کیف پول با قابلیت نگهداری چندین دارایی، انتخاب خوبی است. کیف پول‌های نرم‌افزاری زیادی از این نوع وجود دارد مانند Coinomi، Exodus، Atomic Wallet و Ethos که معمولاً دارای نسخه‌های برنامه دسکتاپ و موبایل هستند و کیف‌پول‌های سخت افزاری نیز مانند TREZOR و Nano S برای این منظور انتخاب‌های مناسبی هستند.

در انتخاب کیف‌پول باید بین متصدی و غیر‌متصدی بودن آن نیز تصمیم بگیرید.

در کیف پول‌های غیر‌متصدی مانند Blockchain Wallet و MyEtherWallet شما کلیدهای خصوصی خود را مستقیماً کنترل می‌کنید اما از کیف پول به عنوان یک رابط استفاده می‌کنید. و کیف پول‌های متصدی که در آنها کلیدهای خصوصی خود را مانند Coinbase مستقیماً کنترل نمی‌کنید.

در آخر ، باید از وجود کیف پول‌هایی که برای شبکه‌های خاص و عملکردهای آنها ساخته شده‌اند نیز آگاه باشید. به عنوان مثال، کیف پول Coinbase و Trust به عنوان کیف‌پول‌های مبتنی بر اتریوم هستند که به شما امکان می‌دهد طیف وسیعی از توکن‌های مبتنی بر اتریوم را ذخیره کنید و همچنین می‌توانند به عنوان مرورگر وب برای وب‌غیرمتمرکز عمل کنند.

نتیجه‌گیری

اگر به زبان ساده بخواهیم از تمامی این مطالب یک نتیجه درست بگیریم این است که، کیف پولی را که انتخاب می‌کنید به نیاز شما بستگی دارد.

به طور کلی کیف‌پول‌های غیرمتصدی مانند لجر و ترزور برای ذخیره‌سازی طولانی مدت عالی هستند، کیف‌پول‌های متصدی مانند بایننس اساساً برای ترید کردن ضروری است و یک کیف‌پول نرم‌افزاری مانند Coinbase، Blockchain Wallet و Trust گزینه‌های مناسبی برای استفاده روزانه است.

 

منبع: کوینیت 

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ×  5  =  25