رکوردشکنی پیاپی فدرال رزرو در خلق پول

بانک مرکزی آمریکا همچنان موتور دستگاه چاپ پول خود را باقدرت روشن نگاه‌ داشته و در حال عبور دیوانه‌وار از مرزهای پیشین است، اما آیا چاپ فزاینده پول واقعاً به افزایش نرخ تورم منجر خواهد شد؟

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، به نقل از کوین تلگراف، دن مورهد (Dan Morehead)، مدیرعامل پنترا کپیتال (Pantera Capital) در نامه‌ای به سرمایه‌گذاران که در تاریخ ۲۹ ژوییه (۸ مرداد) منتشر شد به این نکته اشاره کرده است که ایالات ‌متحده برای مقابله با بحران اقتصادی ناشی از ویروس کرونا خلق انبوه پول را در دستور کار خود قرار داده است.

مورهد در این نامه نوشته است:

    ایالات متحده، تنها در ماه ژوئن (خرداد)، بیش از دو قرنی که از تأسیس آن می‌گذرد، پول چاپ کرده است. کسری بودجه ۸۶۴ میلیارد دلاری آمریکا در ماه گذشته از مجموع بدهی این کشور از سال ۱۷۷۶ تا پایان سال ۱۹۷۹ بیشتر است.

مورهد در این نامه با صراحت می‌گوید که پنترا کپیتال به بیت کوین به‌عنوان راه‌حل بحران کنونی نگاه می‌کند. او در ادامه با اشاره به اثرات ناشی از خلق پول در چنین مقیاسی، از دیگر رخداد‌هایی نام برده که در طول قرن‌های مختلف با همین مقدار پول در ایالات متحده به سرانجام رسیده است:

    با نخستین یک میلیارد [دلار چاپ شده] ما امپریالیسم بریتانیا را شکست دادیم، سرزمین‌های آلاسکا و لوییزیانا را خریدیم، فاشیسم را درهم کوبیدیم، به رکود بزرگ (۱۹۲۹ تا ۱۹۴۰) پایان دادیم، شبکه بزرگراه‌های بین ایالتی را ساختیم و به ماه سفر کردیم.

مورهد در سخنان خود تاکید کرده است که تورم ناشی از خلق بی‌حساب‌وکتاب پول، می‌تواند دلیل اصلی «خروج از سیستم پول کاغذی و ورود به بیت کوین باشد.» به‌گفته وی: «در سیستم‌های مبتنی بر بیت کوین، دیگر نیازی به محاسبه قیمت‌های تعدیل‌شده بر اساس نرخ تورم نیست، زیرا هیچ تورم یا ابرتورمی در آن وجود ندارد.»

پیتر شیف، یکی از طرفداران سرسخت طلا نیز درباره تبعات چاپ بی‌رویه پول نگران است. او به اظهارات جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس فدرال رزرو هم اشاره کرد که در صحبت‌های خود در همین هفته گفته بود که فدرال رزرو در پاسخ به بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ «از تمام ابزارهای خود» مانند چاپ پول، نگه‌داشتن نرخ بهره نزدیک به صفر و ثابت‌ نگه‌داشتن خرید دارایی‌ها در سطح ۱۲۰ میلیارد دلار در ماه استفاده می‌کند.

شیف در اکانت توییتر خود نوشته است:

    آمریکا به‌زودی یکی از بزرگ‌ترین دوران‌های تورمی تاریخ خود را تجربه خواهد کرد. هر اعتباری که برای فدرال رزرو باقی مانده است، از دست خواهد رفت. کاغذهای فدرال رزرو به‌زودی به اندازه اسکناس‌های کانتیننتال هم ارزش نخواهند داشت.

گفتنی است اسکناس‌های کانتیننتال (اسکناس‌های زمان جنگ داخلی آمریکا) زمانی با اسناد خزانه‌داری به ارزش یک درصد ارزش اسمی آنها مبادله می‌شدند.

بسیاری از کارشناسان به‌رغم هراس عمومی از تورم، پیش‌بینی می‌کنند که قیمت‌ها وارد یک دوره تورم منفی خواهد شد. این دقیقاً همان اتفاقی است که این هفته در استرالیا رخ داد و طبق گزارش شبکه ای‌بی‌سی نیوز (ABC News) قیمت کالاهای مصرفی در این کشور نسبت به ماه ژوئن (خرداد) حدودا ۱٫۹ درصد کاهش یافت. این نرخ از تورم منفی از زمان جنگ کره تاکنون بی‌سابقه بوده است.

البته خیلی از صاحب‌نظران هم بر این باور هستند که تورم در قیمت کالاهای مصرفی ظاهر نشده بلکه در قیمت دارایی‌ها خود را نشان می‌دهد. چاپ پول درواقع از سیر صعودی سهام بازار سهام در بحبوحه همه‌گیری کرونا پشتیبانی کرده است.

گفتنی است شرکت پنترا کپیتال در این نامه از استراتژی سرمایه‌گذاری ساده خود برای عبور از بحران بیماری کرونا پرده برداشته است:

    تا زمان بازگشایی مدارس و مهدکودک‌ها سرمایه‌گذاری خود روی ارزهای دیجیتال را حفظ کنید. تا آن زمان، چرخ اقتصاد به‌درستی نخواهد چرخید و چاپ پول ادامه خواهد داشت.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ×  8  =  64