آیا به پایان عصر یکه‌تازی‌های یک کسب‌وکار خاص رسیده‌ایم؟

رقابت در بازار خرده‌فروشی آنلاین ایران داغ‌تر شده است. دیوار به دنبال دیجی‌کالا، دیجی‌کالا در سودای آمازون شدن و اینستاگرام هم که دل همه را برده است. آیا به پایان عصر یکه‌تازی‌های یک کسب‌وکار خاص رسیده‌ایم؟ یا شروع دوران رشد بازیگران جدید؟

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، بازار خرده‌فروشی آنلاین وارد دوران تازه‌ای شده است. تنها همین را می‌توان گفت. بازاری که نمی‌توان برای آن اندازه‌ای درنظر گرفت. دیجی‌کالا، تنها بازیگر پرقدرت حوزه خرده‌فروشی آنلاین بود و هر رقیبی هم که از راه می‌رسید یارای رقابت با دیجی‌کالا را نداشت و از دور خارج می‌شد. از میان آن‌هایی که ایستادگی کرده‌اند و سهمی از بازار را نیز گرفته‌اند، هر کدام که بازارهای کوچکی را نشانه رفته‌اند توانسته‌اند بمانند. اما حالا با ورود بازیگران بزرگ بازی در حال عوض شدن است.

⁣ماه گذشته «دیوار فروشگاه‌ها» رونمایی شد که در آن امکان خرید محصولات نو برای کاربران دیوار فراهم می‌شود. کاری شبیه به آنچه آمازون در آمریکا انجام می‌دهد. حال سوال این است که دیوار رقیب کیست؟ دیجی‌کالا یا یک خرده‌فروش آنلاین منحصر‌به‌فرد دیگر؟ آیا دیوار که یکه‌تاز بازار فروش آنلاین کالاهای دست‌دوم است با رونمایی از پلتفرم دیوار فروشگاه‌ها زنگ خطر را برای دیجی‌کالا به صدا درآورده؟ آیا مدل‌های درآمدی فروشندگان و درصد کمیسیون هر یک ازین فروشگاه‌هاست که آینده این رقابت را روشن می‌کند؟

⁣سلاحی به نام کمیسیون صفر!

⁣ارائه خدمات در دیوار فروشگاه‌ها به مغازه‌داران رایگان است. به این صورت که فروشنده‌ها باید تنها جواز کسب و مشخصات کامل خود را در سایت دیوار ارائه و ثبت‌نام کنند. آن‌ها می‌توانند تا ۲۰ آگهی را به صورت رایگان در سایت ثبت کنند. اما نکته کلیدی این است که در دیوار فروشگاه‌ها، کمیسیون پلتفرم صفر است، یعنی فروشنده‌ها برای فروش کالای خود در فروشگاه‌های دیوار، هیچ‌گونه کمیسیونی به دیوار پرداخت نمی‌کنند.

این در حالی است که در مارکت‌پلیس‌های دیگر بخشی از درآمدشان مربوط به کمیسیون دریافتی از فروشنده‌ها است، برای مثال در دیجی‌کالا تا ماه اردیبهشت، حداکثر کمیسیون دریافتی ۱۲ درصد بود، اما گویا در حال حاضر این عدد به ۱۷ درصد از هر تراکنش رسیده است. کمیسیونی که هم در اقبال فروشندگان به یک پلتفرم می‌تواند تاثیرگذار باشد هم در قیمت‌گذاری نهایی اجناس در آن فروشگاه آنلاین.

⁣۱۳۰ میلیون کلیک در ماه

در اینستاگرام که چند سالی است کسب و کارهای را میزبانی می‌کند، چه خبر است. اپلیکیشنی محبوب که پس از یوتیوب بیشترین تعداد نصب را دارد و به صورت میانگین یک میلیارد نفر هر روز از آن استفاده می‌کنند.⁣ فروشگاه‌های اینستاگرامی این روزها بیشترین طرفدار را پیدا کرده‌اند. پلتفرمی عکس‌محور که هر کسی می‌تواند اجناس و کالاها و محصولات خود را برای فروش در این شبکه قرار دهند. بازار اینستاگرامی در حال حاضر طرفداران زیادی دارد اما بزرگترین چالشی که خریداران با فروشنده‌های اینستاگرامی دارند نبود فضای امن برای معامله است. صحت خرید کالا و مبلغ مناسب پرداخت شده برای کالا، از مشکلاتی است که کاربران اینستاگرام با خرید در این شبکه اجتماعی با آن درگیر هستند.

⁣پایان یکه‌تازی دیجی‌کالا

در این میان دیجی‌کالا هم بیکار ننشسته است. بعد از چندین دور تغییر استراتژی فروش، حالا برادران محمدی می‌گویند رقابتی کامل را میان فروشندگان برای ارائه بهترین قیمت ایجاد کرده‌اند. این رقابت با وجود بخش «جعبه خرید» در صفحه هر محصول ایجاد شده است. فروشندگان با امتیاز بالاتر، قیمت پایین‌تر و آماده داشتن محصول در انبار می‌توانند در صدر این جدول قرار گرفته و تبدیل به فروشنده پیش فرض شوند.

در گزارشی که این شرکت در سال ۹۷ منتشر کرد، اعلام شد که ماهانه ۲۰ میلیون بازدیدکننده دارد. سال پیش هم خبر آمد که سهم ۹۰ درصدی بازار خرده‌فروشی از آن این مارکت‌پلیس است. فروش خالص ریالی در دیجی‌کالا، طی ۸ سال گذشته به طور متوسط ۱۱۱ درصد رشد داشته است.

قبل از اضافه شدن مارکت‌پلیس به دیجی‌کالا، این فروشگاه حدود ۳۰۰ هزار تنوع محصولی کالا داشته است؛ دیجی‌کالا می‌گوید ۶۰ درصد مشتریان وفادارش، بین هر خرید بیشتر از یک ماه فاصله نمی‌اندازند. دیجی کالا از وقتی مارکت پلیس شده توانسته ۳۰ هزار فروشگاه را جذب خود کند.

گرچه آرایش بازیگران بازار خرده‌فروشی آنلاین در ایران هنوز سر و شکل نهایی خود را نگرفته، آنچه مشخص است اینکه با ورود بازیگران جدیدی مانند اُکالا و دیوار فروشگاه‌ها و موج خرید آنلاین به واسطه بیماری کرونا، دیگر نمی‌توان دیجی کالا را تنها بازیگر این حوزه دانست.

 

 

منبع: هفت صبح

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  +  73  =  74