مسیر تکامل بلاک چین؛ چالش‌هایی مشابه با اینترنت

در دوره اینترنت، قبل از هر چیز به ارتباط نیاز داشتیم؛ برای اینکه در کریپتو نیز به این مزیت دست یابیم به صرافی‌ها نیاز داریم. صرافی‌ها در حوزه ارز دیجیتال نقش ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی (ISP) در دوران ابتدایی اینترنت را ایفا می‌کنند. صرافی‌ها نیز در نهایت مانند ISPها به کالای مصرفی برای عموم مردم تبدیل خواهند شد. حالا مرحله اولِ پیاده‌سازی بلاک چین دقیقاً مشابه با مرحله دسترسی به اینترنت به انجام رسیده است. موج دوم، مشابه پهنای باند در اینترنت است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، حیات اینترنت از بیش از ۳۰ سال قبل شروع شد. در این سه دهه، اینترنت تقریبا تمامی جوانب زندگی ما را تحت تأثیر قرار داده است. امروزه تقریباً تمام کارهای ما بر بستر اینترنت انجام می‌شود. در حال حاضر تصور زندگی بدون اینترنت محال است، فناوری به سرعت به پیشرفت خود ادامه می‌دهد و اکنون به یک نقطه عطف رسیده است. انقلاب فناورانه دیگری که چنین تأثیری در زندگی انسان‌ها خواهد داشت، بلاک چین است. اگر چنین پتانسیلی در بلاک چین نمی‌بینید، بهتر است کمی دقیق‌تر به موضوع نگاه کنید. در این مطلب، به کمک مقاله‌ای از وب‌سایت کوین تلگراف، نگاهی کلی‌تر به این موضوع خواهیم داشت.

کسانی که نسبت به این موضوع بدبین هستند، مدام این سؤالات را می‌پرسند که چرا کسی از بلاک چین استفاده نمی‌کند؟ دارایی‌های دیجیتال به چه دردی می‌خورند؟ مردم چه زمانی خواهند توانست با بیت کوین کالا یا خدمات بخرند؟ این سؤالات به قدری زیاد و خسته‌کننده شده‌اند که می‌توان از آنها برای درمان بی‌خوابی استفاده کرد.

فکر کردن درباره پاسخ این سؤالات، گم کردنِ مسیر است. اگر به این فکر می‌کنید که کِی می‌توانیم با پرداخت بیت کوین مستقیماً از آمازون خرید کنیم، شاید به این زودی این اتفاق نیفتد. اگرچه آمازون این امکان را به کاربران خود داده است که به‌صورت غیرمستقیم و از طریق خرید کارت هدیه با بیت کوین، اقدام به خرید کالاها از این فروشگاه کنند.

اگر فکر می‌کنید به زودی برای خرید بنزین از بیت کوین استفاده خواهید کرد، فکرتان اشتباه است. بسیاری از چرخه‌های نوآوری قبل از اینکه به‌صورت روزمره در جامعه مورداستفاده قرار گیرند، مسیرها و لایه‌های مشابهی را طی می‌کنند. برای درک کامل انقلاب بلاک چین و پتانسیل آن برای تأثیرگذاری بر زندگی ما، باید چند قدم به عقب برگردیم و ببینیم که اینترنت چگونه از یک ایده سرد و خسته‌کننده به یکی از پرشورترین تغییرات در زندگی انسان تبدیل شد.

اینترنت و چالش‌های کاربردپذیری

اولین تجربه عموم مردم در استفاده از اینترنت، مربوط به زمانی است که شرکت‌هایی مانند «آمریکا آنلاین» (AOL) که از اولین ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت در آمریکا بودند، شروع به وارد کردن داده‌های موجود در سی‌دی‌ها به ایمیل کردند. تعدادی از ما که به‌اندازه‌ی کافی قدیمی هستیم، مودم‌های «9,600-baud» و «28.8K» را به خاطر داریم. وقتی این دستگاه‌ها به نت وصل می‌شدند، با صبر و حوصله به صدای نوستالژیک آنها گوش می‌دادیم.

بدون وجود شرکت‌هایی مانند AOL ما هرگز نمی‌توانستیم چیزی به‌نام شبکه جهانی وب داشته باشیم. در روزهای اول، استفاده از اینترنت جالب و سرگرم‌کننده بود و به نوعی به یک اسباب‌بازی جدید تبدیل شده بود. اما در آن مقطع، عملاً هیچ مورد استفاده واقعی برای اینترنت وجود نداشت. ما به همدیگر وصل می‌شدیم؛ اما نمی‌توانستیم هیچ بهره‌ای از این ارتباط ببریم.

اما در آن زمان کسی به‌دنبال «مورد استفاده کاربردی» برای اینترنت نبود و کسی علت وجود آن را زیر سؤال نمی‌برد. هیچکس نمی‌پرسید که آیا اینترنت مقیاس‌پذیر است؟ کسی در این مورد که چرا نمی‌توانم برای دوستم فیلم سینمایی بفرستم گله‌مند نبود. با وجود تمام این مشکلات، هیچکس پیشنهاد نکرد که اینترنت را به کلی خاموش کرده و به کار آن پایان دهیم. در عوض، ساعت‌های بی‌شماری در انتظار ماندیم تا کامپیوترمان بارها در تلاش برای وصل شدن به اینترنت شکست بخورد. تمام این مشکلات را تحمل کردیم، فقط به این دلیل که برخی از ماها زندگی اجتماعی خوبی نداشتیم.

با عبور سریع از دوران تحول اینترنت، به دوره تجارت الکترونیک می‌رسیم. برخلاف چیزی که در حال حاضر به نظر می‌رسد، تجارت الکترونیک به کُندی اما با اطمینان و اعتبار بالا پیاده‌سازی شد. با رایج شدن تجارت الکترونیک، حالا دیگر همیشه آنلاین بودیم. شروع به خرید و فروش در فضای وب کردیم و قبل از آنکه متوجه شویم، یک مورد استفاده بسیار مهم برای اینترنت به وجود آمد.

خرید و فروش در اینترنت، استفاده از شبکه‌های اجتماعی مختلف، سفارش دادن کالا از آمازون و استفاده از خدمات آنلاین، همگی از طریق یک حساب ایمیل ممکن شدند. بدون یک ایمیل ساده، تقریباً هیچکدام از این خدمات آنلاین قابل دسترسی نبودند. به این ترتیب، سال‌ها بعد از پیدایش اینترنت، یک مورد استفاده بسیار مهم برای آن به وجود آمد.

کاربردی شدن ایمیل باعث گسترش اینترنت در تمام حوزه‌ها شد

حالا سوال اصلی اینجاست که این مسیر تکاملی اینترنت، چگونه با بلاک چین و ارزهای دیجیتال ارتباط دارد؟ در دوره اینترنت، قبل از هر چیز به ارتباط نیاز داشتیم؛ برای اینکه در کریپتو نیز به این مزیت دست یابیم به صرافی‌ها نیاز داریم. صرافی‌ها در حوزه ارز دیجیتال نقش ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی (ISP) در دوران ابتدایی اینترنت را ایفا می‌کنند. صرافی‌ها نیز در نهایت مانند ISPها به کالای مصرفی برای عموم مردم تبدیل خواهند شد. حالا مرحله اولِ پیاده‌سازی بلاک چین دقیقاً مشابه با مرحله دسترسی به اینترنت به انجام رسیده است. موج دوم، مشابه پهنای باند در اینترنت است.

اولین موج از آدرس‌های ایمیل را ISPها فراهم کردند. سپس ارائه‌دهندگان ایمیل مستقیما وارد میدان شدند. استفاده از همه اینها مستلزم دانلود یک برنامه برای دسکتاپ بود و بعد از آن ایمیل دانلود می‌شد؛ چیزی که بسیار سخت و طاقت‌فرسا بود. سپس پلتفرم انقلابی هات‌میل (HotMail) ‌وارد بازار شد که رابط کاربری بسیار جذاب‌تری داشت و دسترسی به آدرس ایمیل را برای همه آسان کرد. به‌یک‌باره وارد مقطعی شدیم که همگی می‌توانستیم علاوه بر ارتباطات شخصی، ارتباطات کاری خود را با شرکت‌های مختلف هم از طریق خدمات ایمیل گسترش دهیم.

حال این سوال ایجاد می‌شود که معادل آدرس‌های ایمیل در بلاک چین چیست؟ کیف پول! کیف پول همان چیزی است که همه ما قبل از ورود به حوزه ارزهای دیجیتال به آن نیاز داریم. بدون ابزاری که بتوانیم با آن دارایی‌های دیجیتال را دریافت یا ارسال کنیم، نخواهیم توانست از ارزهای دیجیتال استفاه کنیم.

دقیقاً مانند اولین موج استفاده از ایمیل که توسط ISPها ارائه می‌شد، اولین موج استفاده از کیف پول‌ها نیز توسط صرافی‌ها امکان‌پذیر شد. موج دوم مستقل خواهد بود. دقیقاً مانند رقابت برای ارائه خدمات ایمیل، در این رقابت نیز بیش از یک برنده وجود خواهد داشت.

این موضوع به قابلیت استفاده از کیف پول‌ها وابسته است. در حال حاضر، کیف پول‌های کریپتو رابط کاربری ساده‌ای ندارند. علاوه بر این، کیف پول موضوع پیچیده‌تری نسبت به ایمیل است. در حال حاضر هر بلاک چین کیف پول خود را دارد، ما به نوعی از قابلیت هم‌بستگی بین بلاک چین‌ها نیاز داریم؛ چیزی مانند یک کیف پول همه‌کاره. علاوه بر این کیف پول، به کیف پول‌های مخصوص برای هر بلاک چین نیاز داریم که به‌صورت زیرشاخه‌هایی از کیف پول اصلی کار کنند.

کیف پول‌های کاربردی‌تر، کلید ورود به دنیای بلاک چین هستند

کلید اصلی برای ورود بر مرحله بعدی از رشد بلاک چین و ارزهای دیجیتال، این کیف پول است. هر کسی که بتواند این چالش را حل کند می‌تواند یکی از معماران اصلی آیند ما باشد.

جمع‌بندی

هر نوآوری جدید، در ابتدای راه با چالش‌های بسیاری روبه‌رو می‌شود. اینترنت، به‌عنوان بزرگترین نوآوری فناورانه عصر حاضر، سال‌ها پیش به وجود آمد. اما این فناوری تا مدت‌ها کاربرد خاصی نداشت و فقط به یک تفریح تبدیل شده بود. اما تلاش‌های گسترده ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی باعث شد استفاده از ایمیل به‌عنوان اولین پلتفرم اشتراک اطلاعات، در دسترس‌تر و کاربرپسندتر شود. به این ترتیب، استفاده از اینترنت بیش‌ازپیش رواج پیدا کرد و تبدیل به یکی از ضروری‌ترین ابزار زندگی روزمره شد.

بلاک چین، به‌عنوان جدیدترین انقلاب فناورانه با مشکلاتی مشابه با آنچه که برای اینترنت به وجود آمده بود درگیر است. برای عبور از این مشکلات، باید امکان استفاده از بلاک چین و ارزهای دیجیتال برای عموم مردم تسهیل شود. در این راه صرافی‌ها می‌توانند نقشی مشابه با ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی ایفا کنند. کلید ورود به دوران بلاک چین، توانایی عموم مردم در استفاده از این تکنولوژی و کیف پول‌های بلاک چینی است.

 

 

منبع: ارزدیجیتال

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

75  −    =  68