هوش مصنوعی، محرک پرقدرت پیشرفت در آینده است/ راه اندازی مرکز توسعه نوآوری هوش مصنوعی ایران

آذری جهرمی:

وزیر ارتباطات از راه‌اندازی مرکز توسعه نوآوری هوش مصنوعی ایران از هفته آینده خبر داد و اعلام کرد این مرکز با مدیریت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و با همکاری وزارت علوم و مشارکت دانشگاه های شریف، تهران و امیر کبیر و به یاد بود همه ی جانباختگان هواپیمای اوکراینی راه اندازی خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک ، «محمد جواد آذری جهرمی» در توییتر خود ضمن اعلام این خبر جزییات بیشتری درباره این مرکز نوشت:

    «هوش مصنوعی محرک پرقدرت پیشرفت در آینده است. دانشمندان هوش مصنوعی پرتوانی در ایران داریم اما عدم وجود توان پردازشی و داده ها به ویژه داده های دولتی دو چالش اساسی توسعه این صنعت در کشور است. برای رفع این دو چالش "مرکز توسعه نوآوری هوش مصنوعی ایران" هفته بعد راه اندازی خواهد شد. این مرکز با مدیریت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و با همکاری وزارت علوم و مشارکت دانشگاه های شریف، تهران و امیر کبیر و به یاد بود همه ی جانباختگان هواپیمای اوکراینی راه اندازی خواهد شد. منتظر سایر دانشگاه ها هم هستیم. این مرکز نقش مهمی در تئسعه اقتصاد دیجیتال خواهد داشت.»

توجه دولت به مساله هوش مصنوعی در ماه‌های اخیر زیاد شده و نقطه عطف آن به سفر آذرماه رییس جمهوری کشورمان به مالزی برمی‌گردد؛ سفری که به منظور حضور در اجلاس سران کشورهای اسلامی برقرار شد و روحانی در آن از اهمیت اقتصاد دیجیتال و توسعه هوش مصنوعی گفت.

پس از آن ملاقات وزیر ارتباطات با معاون وزیر حمل‌ونقل و زیرساخت کشور ترکیه در دی ماه سال جاری صورت گرفت که در این ملاقات موضوع اقتصاد دیجیتال بار دیگر مطرح شد و اعلام شد رشد و توسعه هوش مصنوعی برای رسیدن به اقتصاد دیجیتال ضروری است و این دو کشور باید برای تحقق این موضوع با یکدیگر همکاری‌های مفیدی داشته باشند.

بعد از این دیدار وزاری دو کشور، بار دیگر «حسن روحانی» در اوایل بهمن ماه در جلسه هفتگی هیئت دولت نوید افتتاح مرکز مهم نوآوری در زمینه توسعه هوش مصنوعی را داد و در همان وقت  «محمد جواد آذری جهرمی» در یک پست اینستاگرام ی خبر از صحبت‌هایی جدی با مدیران این دانشگاه‌ها برای انجام یک کار بزرگ داده بود و نوشته بود:

«با رئیس جمهور صحبت کردم و با نظر مساعد ایشان، امروز عصر با وزیر علوم و روسای دانشگاه‌های شریف، تهران و امیرکبیر جلسه مهمی داریم، تا با یاری همه نخبگان این دانشگاه‌ها و به یاد و نام عزیزان «پرواز بی‌بازگشت»، یک کار بزرگ را در مسیر پیشرفت علمی ایران آغاز کنیم.»

به نظر می‌رسد ماحصل این صحبت‌ها در نهایت به انجام این پروژه مهم در عرض چند ماه منجر شده است و باید دید که این مرکز چه بازخوردی از خود نشان خواهد داد. بخش خصوصی در ایران در زمینه هوش مصنوعی فعالیت‌های زیادی انجام داده و تیم‌های فناورانه بزرگی از دل مجموعه‌هایی چون دیجی‌کالا و علی بابا در این زمینه فعالیت‌های بسزایی انجام داده‌اند و از همین رو می‌توان گفت همکاری این نهاد دولتی با بخش خصوصی از اقدامات ضروری برای رسیدن به موفقیت خواهد بود.

گفتنیست در آخرین رتبه‌بندی‌های معتبر جهانی که از سوی نهاد سایمگو صورت گرفته است؛ ایران در زمینه هوش مصنوعی رتبه اول را در غرب آسیا به خود اختصاص داده است.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ×  5  =  40