جنگ صلیبی بایدن علیه کمپانی های بزرگ تجارت الکترونیک

تصمیم هفته گذشته بایدن برای انتصاب جاناتان کانتر به عنوان رئیس بخش ضد انحصارات وزارت دادگستری مهمترین نشانه تمایل وی برای درگیر شدن با شرکت‌های آمریکایی به‌منظور فراهم کردن فضای رقابتی در بازار فناوری‌ها و کمک به اقتصاد در سراسر کشور است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، بایدن به جنگ کمپانی‌های بزرگ رفته است. داستان کمی عجیب است: یک میانه‌رو از دموکرات‌ها حالا در قامت فرشته پیشروها ظاهر شده است. شاید اگر قرار باشد میانه‌روهای دموکرات نزدیک‌ترین داستان را به ورود بایدن به کاخ سفید پیدا کنند، داستانی بهتر از اسب تروآ پیدا نکنند.

نیویورک‌تایمز گزارش می‌دهد که بایدن تهاجمی‌ترین تیم را علیه انحصار شرکت‌های بزرگ گرد هم آورده است تا یک جنگ صلیبی خونین علیه کمپانی‌های بزرگ راه بیندازد. او قصد دارد شرکت‌های بزرگ را بخش بخش کند یا اینکه مانع ادغام آنها شود.

تصمیم هفته گذشته بایدن برای انتصاب جاناتان کانتر به عنوان رئیس بخش ضد انحصارات وزارت دادگستری مهمترین نشانه تمایل وی برای درگیر شدن با شرکت‌های آمریکایی به‌منظور فراهم کردن فضای رقابتی در بازار فناوری‌ها و کمک به اقتصاد در سراسر کشور است. جاناتان کانتر سال‌ها به عنوان یک وکیل به نمایندگی از شرکت‌های رقیب به مبارزه با کمپانی‌های بزرگ مانند فیس‌بوک و گوگل پرداخته است.

در صورت تایید مجلس سنا، وی به لینا خان ملحق می‌شود‌ که به بازآفرینی بحث دانشگاهی درباره ضد انحصار کمک می‌کند و اکنون رهبری کمیسیون تجارت فدرال را بر عهده دارد و تیم وو‌، طرفدار قدیمی شکستن فیس‌بوک و سایر شرکت‌های بزرگ هم در این راه او را یاری می‌دهد و در واقع دستیار او در این کار بزرگ است.

این انتصابات نشان‌دهنده تلاش‌ها و تمرکز مجدد ضد انحصاری حزب دموکرات است و بیانگر نگرانی روزافزون دولت بایدن در خصوص تمرکز قدرت در فناوری و همچنین سایر صنایع مانند داروسازی، کشاورزی، بهداشت و درمان  است و این انحصار را به ضرر  مصرف‌کنندگان و کارگران آسیب دیده می‌داند. افزون بر این، اعتقاد حزب دموکرات این است که شرکت‌های بزرگ با ایجاد انحصار فضای رقابتی را در اقتصاد این کشور از بین می‌برند. همچنین این باور وجود دارد که اصلا بایدن منتظر اقدامات کنگره نماند و با قدرت منحصر به فردی که در اختیار دارد، اقدامات را علیه شرکت‌های بزرگ آغاز کند؛ رویکردی که سریع‌تر اما بالقوه خطرناک‌تر هم است.

به همین‌ منظور، او در این ماه یک دستورالعمل اجرایی حاوی ۷۲ طرح ابتکاری به منظور ایجاد رقابت در صنایع مختلف، افزایش نظارت بر ادغام‌ها ارائه داد. همچنین بخشی از این دستورات اجرایی به سود کارگرانی بود که مجبور بودند تن به کار در یک فضای غیررقابتی بدهند.

گروه‌های خارج از دولت و متحدان ایدئولوژیک دولت هشدار می‌دهند که اگر بایدن دوست دارد تا قدم در راه بت‌های خود‌ مانند تئودور روزولت و فرانکلین روزولت در زمینه اقدامات ضد انحصاری بگذارد، نیاز دارد که اختیارات گسترده‌ای را به قانون‌گذاران فدرالی جهت نظارت، به‌ویژه در حوزه فناوری اعطا کند.

قوانین اصلی ضد انحصاری فدرال  که بیش از یک قرن پیش نوشته شده است، نوع تجارت امروزی را پیش‌بینی نمی‌کرد؛ جایی که شرکت‌های بزرگ ممکن است قیمت‌های پایین را در فضای رقابتی ارائه دهند. دولت بایدن بی سر و صدا از قانونی که در مجلس نمایندگان در حال کار کردن روی آن هستند، حمایت کرده است اما هنوز دولت بایدن در مسیر مبارزه با انحصار از طریق کنگره قرار نگرفته است؛ آن‌گونه که پیش‌تر در زمینه قوانین مراقبتی از کودکان، مسائل زیرساختی و اقتصادی‌ ۴ تریلیون دلاری با کنگره همکاری و همراهی کرده است.

در مسیری که بایدن قرار گرفته است، ممکن است قضات یا سایر آژانس‌ها برای دولت بایدن مشکل ایجاد کنند. ماه گذشته یک دادگاه، پرونده‌ای را که علیه فیس‌بوک شکل گرفته بود، قابل قبول ندانست و گفت که ‌دلیل قانع‌کننده‌ای درباره انحصاری بودن شرکت ارائه نکرده و آنها را برای توجیه بهتر ادعاهای خود راهنمایی کرد. این مهم‌ترین اسلحه‌کشی خان روی یک شرکت بزرگ بود که با عکس‌العمل منفی یک دادگاه مواجه شد.

تیم ضد انحصارات بایدن استدلال می‌کنند که فیس‌بوک، گوگل و آمازون قدرت انحصاری دارند و از موقعیت مسلط خود در رسانه‌های اجتماعی، جست‌وجو و خرده‌فروشی آنلاین برای له کردن رقبا استفاده کرده‌اند و گزینه‌های کمتری را برای انتخاب‌ مصرف‌کنندگان باقی گذاشته‌اند. خرد کردن شرکت‌های بزرگ آرزوی دیرینه پیشروها در این کشور است.

 

 

منبع: دنیای اقتصاد

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ×  7  =  21