اپلیکیشن روبیکا و موتور جستجوگر ذره بین از گوگل پلی حذف شدند

به نظر می‌رسد اپلیکیشن روبیکا پس از ایجاد جنجال‌ بر سر ایجاد حساب‌های جعلی، از گوگل پلی حذف شده؛ همچنین اپلیکیشن موتور جستجوی بومی «ذره‌بین» هم با گزارش کاربران ایرانی از گوگل پلی حذف شده است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، پس از گزارش‌ دادن اپلیکیشن روبیکا توسط کاربران ایرانی، به نظر می‌رسد این برنامه از فروشگاه اپلیکیشن گوگل حذف شده است. جنجال کپی شدن حساب‌های کاربری اینستاگرام در روبینو از آنجا آغاز شد که چند بازیکن تیم پرسپولیس و اینفلوئنسرها با انتشار تصاویری از روبیکا اعلام کردند حسابی در این پلتفرم داخلی ندارند.

پس از آن مشخص شد که تعداد این حساب‌های کاربری جعلی که بدون اطلاع اشخاص ساخته شده، بیشتر از تصور اولیه است و حتی به افراد کمتر شناخته‌شده هم تسری پیدا کرده. روبیکا دو روز پس از انتشار این اخبار اعلام کرد در حال پیگیری اقداماتی برای فراهم‌ کردن امکان گزارش‌ دادن این اکانت‌ها است؛ اما هنوز نمی‌داند این حساب‌ها چگونه و توسط چه کسانی ساخته شده‌اند.

با اینکه صفحه اپ روبیکا در کافه‌بازار، بزرگ‌ترین اپ استور ایرانی هم با پیغامی مبنی بر حذف این برنامه به درخواست توسعه‌دهنده‌اش نمایش داده می‌شود؛ این اتفاق تازگی ندارد و ظاهرا روبیکا از تاریخ فروردین ۹۹ از کافه‌بازار حذف شده است. حساب توییتری فروشگاه اپلیکیشن اناردونی هم طی روزهای گذشته اعلام کرد به‌ دلیل ایجاد حساب‌های کاربری فیک در روبیکا، انتشار این برنامه را به حالت تعلیق درمی‌آورد.

ذره بین، موتور جستجو بومی همراه اول، از گوگل پلی حذف شد


همراه اول ۱۷ اسفندماه ۹۹ از جستجوگر خود رونمایی کرد. از آن زمان به بعد، شهروندان ایرانی شاهد تبلیغات پیامکی و تسهیلات گسترده این اپراتور برای استفاده از ذره‌بین بوده‌اند.

با ایجاد اعتراض‌هایی حول عملکرد روبیکا در ماجرای اکانت‌های جعلی طی روزهای گذشته و گزارش‌دهی کاربران ایرانی در فروشگاه‌های اپلیکیشن، روبیکا از گوگل پلی حذف شد. به نظر می‌رسد که ذره‌بین هم هدف کاربران قرار گرفته و اکنون دیگر در نتایج جستجوی استور گوگل دیده نمی‌شود.

طی سال‌های اخیر، شاهد معرفی چند موتور جستجوی ایرانی ازجمله یوز و پارسی‌جو بوده‌ایم که متأسفانه نتوانستند نتایج قابل قبولی به کاربران ارائه کنند. چندی پیش، موتور جستجوی یوز هم غیر فعال شد اما اطلاع‌رسانی رسمی درخصوص آن انجام نشد. با انتشار اخباری از بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی در مجلس طی ماه اخیر، نگرانی‌ها از ایجاد محدودیت در استفاده از پلتفرم‌های محبوب خارجی افزایش یافته است.

با اینکه برخی موافقان و تدوین‌گران این طرح می‌گویند تمرکز طرح صیانت بر ایجاد محدودیت نیست؛ در طرح از اختصاص مدت زمانی برای جایگزینی پلتفرم‌های محبوب خارجی با نمونه‌های داخلی یا پلتفرم‌های دیگر کشورها سخن گفته شده که حاضر به همکاری با ایران هستند. حال آنکه عملکرد غیر شفاف برخی پلتفرم‌های داخلی از سال‌های گذشته تاکنون موجب ایجاد نگرانی در مردم و فعالان حوزه فضای مجازی شده و آن‌ها خواستار قانون‌گذاری این فضا به‌جای برخوردهای سلبی با پلتفرم‌های خارجی و نحوه استفاده از اینترنت هستند.

 

 

منبع: زومیت

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ×  6  =  42