پرونده کریپتولند؛ ۱۳۰میلیارد تومان بین زیان دیدگان توزیع شده است
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص پرونده کریپتولند گفت: این شبکه حدود ۲۸۹ هزار کاربر داشته و میزان مطالبات آنها ۲۰۰ میلیارد تومان است که تاکنون ۱۳۰ میلیارد تومان بین افراد متضرر توزیع شده است.
به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، ذبیحالله خداییان، سخنگوی قوه قضائیه، امروز در نشست خبری قوهقضاییه به وضعیت متضررین رمزارزها اشاره کرده و گفت: پروندههایی در مورد رمزارزها در مراجع قضایی تشکیل شده است که مهمترین آنها پرونده کریپتولند است که در این پرونده ۸ بازداشتی داریم. افراد زیادی در این پرونده متضرر شدند و این شبکه حدود ۲۸۹ هزار نفر کاربر داشته است و میزان مطالبات آنها ۲۰۰ میلیارد تومان است.
او با بیان اینکه اقدامات خوبی در جهت شناسایی متهمان و اموال آنها صورت گرفته است، اظهار داشت: بیش از ۱۶۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و همچنین ۷ میلیون دلار از این شبکه کشف شده است و تاکنون ۱۳۰ میلیارد تومان و حدود ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار بین افراد متضرر توزیع شده است.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: رمز ارزها بازار خطرناکی است که افراد باید توجه کنند و از ورود به این بازار جدا خودداری کنند زیرا امکان کلاهبرداری در آن بسیار بالاست. حتی در درصورت شناسایی کلاهبرداران، ردیابی اموال آنها بسیار مشکل است بنابراین از ورود به این بازار باید جدا تا زمانیکه سامان نیافته خودداری شود.
خداییان از نمایندگان مجلس و دولت خواست که با توجه به پدیده رمز ارزها، نسبت به ساماندهی در این زمینه اقدام کنند و اگر بناست مسئولان آن را به رسمیت نشناسند باید به طور صریح با تصویب قانون منع کنند و اگر بناست به رسمیت شناخته شود نیاز به زیرساخت قانونی دارد و باید ساماندهی شود زیرا اگر ساماندهی نشود ممکن است در آینده با پدیده ای شبیه به موسسات اعتباری غیرمجاز مواجه شویم.
مشخص نیست این مبالغ پرداخت شده صرفا به مشتریان صرافی کریپتولند بوده یا خریداران رمزارز BRG نیز که در این ماجرا متضرر شدهاند، بخشی از مال خود را بازپس گرفتهاند.
اواخر اردیبهشت ماه بود که خبر بازداشت «سینا استوی»، مدیرعامل کریپتولند و مجری توکن BRG به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور اولین بار در حساب توییتر خود او منتشر شد. بعد از دستگیری مالک صرافی کریپتولند، فعالیت این صرافی به حالت تعلیق درآمد و از آن زمان امکان واریز و برداشت پول و دسترسی به داراییهای دیجیتال برای کاربران وجود ندارد. همچنین توکن BRG ریزش قابل توجهی داشت تا خریداران آن متحمل هزینههای سنگینی شوند.