سند الزامات شبکه شاد ابلاغ شد

شورای عالی فضای مجازی سند الزامات سامانه‌های الکترونیکی آموزش و پرورش و شبکه آموزشی دانش‌آموزان (شاد) را مشخص و آن را برای اجرا به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرد.

به گزارش بانکداری الکترونیک، مرکز ملی فضای مجازی از ابلاغ سند الزامات سامانه های الکترونیکی آموزش و پرورش و شبکه آموزشی دانش آموز (شاد) خبر داد.

در اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی با حضور رئیس جمهوری، مرکز ملی فضای مجازی مکلف شد با توجه به نزدیکی آغاز سال تحصیلی جدید، چارچوب آموزش در فضای مجازی را نهایی و به شورای عالی ارائه کنند.
با گذشت حدود ۲ ماه از آن جلسه،  الزامات سامانه‌های الکترونیکی وزارت آموزش و پرورش و شبکه شاد توسط مرکز ملی فضای مجازی مشخص و ابلاغ شده است.  
به گزارش مرکز ملی فضای مجازی،  این سند با هدف افزایش پایداری و تداوم خدمات رسانی شبکه آموزشی دانش آموز (شاد) به عنوان بخشی از زیست بوم جدید تعلیم و تربیت رسمی عمومی کشور به تصویب شورای عالی فضای مجازی کشور رسیده است.
به گزارش ایرنا، الزامات این سند که توسط مرکز ملی فضای مجازی منتشر شده است، ۲ ماده دارد و با هدف افزایش پایداری و تداوم خدمات رسانی شبکه آموزشی دانش آموز (شاد) به عنوان بخشی از زیست بوم جدید تعلیم و تربیت رسمی عمومی کشور به تصویب شورای عالی فضای مجازی کشور رسیده است.
در ماده یک این سند برای رسیدن به این هدف فعالیت‌هایی برای آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است. در این زمینه باید آموزش و پرورش اقدام به اتخاذ تمهیدات لازم برای استمرار فعالیت سامانه شاد به عنوان بخشی از آموزش‌وپرورش مجازی در دوره همه‌گیری کرونا و پسا کرونا در چارچوب محیط صیانت شده مجازی توسط آموزش و پرورش در نظر گرفته شود.
پس از آن تقویت واحد سازمانی مربوط برای اعمال حاکمیت و مدیریت سامانه شاد و تعیین و معرفی رسمی نماینده تام‌الاختیار وزیر برای راهبری و اعمال حکمرانی در سامان شاد ظرف مدت یک ماه در نظر گرفته شده است.
ارائه خدمات با کیفیت آموزشی و پژوهشی پایه رایگان (طبق برنامه رسمی مصوب) به جامعه هدف (دانش‌آموزان و فرهنگیان) و تنظیم‌گری و صدور مجوز ارائه خدمات ارزش افزوده آموزش و پرورش مجازی برای بخش دولتی و غیر دولتی در قبال اخذ هزینه متعارف از کاربران با نظارت وزارت آموزش و پرورش ظرف مدت یک ماه نیز جزو این سند است.

توسعه ویژگی‌ها و امکانات مربوط به سیستم مدیریت یادگیری و سیستم‌های نظارت و ارزش‌یابی در سامانه شاد متناسب با نیازمندی‌های مقاطع مختلف تحصیلی از دیگر وظایفی است که برای وزارت آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است. در این زمینه سیستم‌هایی از قبیل بهبود برنامه‌های پرورشی، بازی‌سازی، برنامه‌های تولید و ویرایش محتوا، برگزاری کلاس‌های مجازی هم‌زمان دوسویه و چند نفره، تعریف دوره‌های آموزش و تقویم آموزشی با مشارکت بخش دولتی و غیر دولتی ظرف سه ماهه در نظر گرفته شده است.
اخذ تاییدیه امنیت سامانه شاد در زمینه احراز هویت، آزمون‌های نفوذ و پایداری خدمت طرف مدت دو ماه از مراکز مدیریت راهبردی افتا از دیگر وظایفی است که بر عهده وزارت آموزش و پرورش گذاشته شده است.  
در ماده ۲ این سند وظیفی  هم برای سازمان برنامه و بودجه کشور در نظر گرفته شده است. در ابتدا این سازمان باید تعریف ردیف مشخص در قانون بودجه سنواتی کشور ذیل بودجه وزارت آموزش و پرورش به منظول توسعه کمی و کیفی آموزش و پرورش مجازی را داشته باشد. در قدم دوم این سازمان باید کمک مالی یا تسهیلات ارزان قیمت بانکی برای تامین تجهیزات و ابزار دسترسی لازم برای معلمان و دانش‌آموزان کمتر برخوردار در چارچوب طرح‌های مورد تایید مرکز ملی فضای مجازی را فراهم کند.
در پایان هم اعلام شده که دسترسی به سامانه شاد برای معملمان و دانش‌آموزان تا پایان همه‌گیری کرونا و تامین هزینه ترافیک شاد رایگان باشد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  +  51  =  54