ده روند برتر بانکداری از دید گزارش Accenture

فاطمه السادات طباطبائی؛ کارشناس فناوری اطلاعات

بهره ­برداری از قدرت فناوری ­هایی چون هوش مصنوعی، رایانش ابری و داده ­کاوی، به هسته دیجیتال قوی نیاز دارد؛ از این­رو بازنگری بانک ها در سامانه ­های متمرکز بانکداری خود، یکی از روندهای مهم سال 2023 است. با مطالعه گزارشی از Accenture و ترجمه اهم مطالب آن، ده روند برتر بانکداری در سال 2023 شناسائی که خواندن آن خالی از لطف نمی‌باشد.

افزایش نرخ ­های بهره بانکی، سرعت نوآوری در محصولات را بالا می­ برد

  • نرخ‌های بهره پایین و ثابتی که در یک و نیم دهه گذشته بر اقتصاد کلان جهانی تسلط داشته ­اند، ممکن است برای مشتریان جذاب به­ نظر برسد؛ اما مزایای آن برای بانک­ ها محدود بوده­است. در آن زمان، سپرده­ ها سود کمی داشته و سپرده ­گذاران حداقل سود را دریافت می­ کردند.
  • در سال 2023 پیش بینی می گردد بانک هایی که محصولات خود را به یک پیشنهاد یکپارچه که از سپرده­ ها تغذیه می­ شود، تبدیل می ­کنند موفق خواهند بود که این کار با توجه به کلیت نیاز هر مشتری، مزایای بیشتری را برای آنان به همراه دارد.

رنسانس در شعب بانکی

  • امروزه چالش اصلی بانک ­ها آینده شعب می باشد.
  • تاکنون غالب بانک­ ها برای حفظ روابط نزدیک خود با مشتریان، رویکرد تعامل حضوری حداقل را داشته­ اند و همچنین تمرکز بانک ها در سال 2023، روی افزایش تعداد شعب بانکی است.

ابهام­زدایی از متاورس

  • متاورس صنعت بانکداری را در سال 2023 را متحول نخواهد کرد؛ اما روند بلوغ خود را ادامه خواهد داد که در این راستا تعداد بانک­ های طرفدار متاورس، افزوده می­ شود.
  • مدیریت ریسک در زمان بهره­ برداری از این فناوری بسیار مهم است.

فرهنگ مناسب و استعداد مناسب

  • لزوم به کار گرفتن افراد با استعداد در فرایند رهبری بانک­ ها
  • لزوم اتخاذ سبک رهبری جدید در زمانی که پاندمی کرونا، انتظارات کارکنان را حول نحوه انجام کار، استقلال عملکردی، انعطاف ­پذیری و تعادل بین کار و زندگی تغییر داده است.

همه جا باید ریسک کرد

با ظهور مستمر ریسک­ های جدید، بانک­هایی موفق خواهند بود که بر حل مشکلات مشتریان خود تمرکز ­کنند.

داده ­ها به یک محصول تبدیل می ­شوند

  • پتانسل تغییر پایه­های بانکداری، نگاه محصولی به داده­ها میباشد.
  • بانک­ها به اتخاذ تصمیمات مبتنی بر داده و شخصی­سازی خدمات ارائه­شده به مشتریان خوش­بین هستند.
  • مشکل بانک­ها، فقدان داده نیست؛ بلکه فقدان ابزار رمزگشایی آن­ها است. داشتن یک مدیرمحصول داده و پیاده­سازی تفکر او در ساختار بانک، می­تواند کلید نمایان­سازی ارزش داده­ها باشد.
  • تغییر فینتک­ها از ساختارشکنی به توانمندسازی

برآوردن مطالبات فینتک­ ها و اتخاذ رویکرد تعاملی به جای رویکرد رقابتی، سبب بازیابی قدرت سنتی بانک ­های فعلی و انتفاع بسیار آنان می­شود (برای مثال ورود به بازارهای جدید یا گسترش عرضه محصولات فعلی).

توجه بیشتر به مسائل محیط­ زیستی

الزام و اجماع جهانی حول چالش ­های محیط­ زیستی سالانه افزایش یافته و بانک­ ها تحت فشار فزایند­ه­ای از سوی تنظیم­ گران و سهام­داران هستند. لذا مسئله پایداری (به­ خصوص در بعد محیط­ زیستی) در دستور کار هیئت مدیره بانک­ ها قرار خواهد گرفت.

توجه به رفاه مشتریان

نقطه تمرکز ارائه­ دهندگان خدمات، بهبود سفر/ تجربه مشتری بوده و شرکت­ ها خود را حول این سفرها سازمان­ دهی می­ کنند. سال 2023، سال آغاز حرکت برای تغییر تمرکز از سفر مشتری به هدف مشتری است.

مدرن‌سازی سامانه بانکداری متمرکز

بهره ­برداری از قدرت فناوری ­هایی چون هوش مصنوعی، رایانش ابری و داده ­کاوی، به هسته دیجیتال قوی نیاز دارد؛ از این­رو بازنگری بانک ­ها در سامانه­ های متمرکز بانکداری خود، یک روند مهم سال 2023 است. بررسی صد بانک برتر نشان می­ دهد که 63 درصد یا در حال انتقال سیستم ­های اصلی خود به فضای ابری هستند یا برای انجام این کار در آینده آماده می­ شوند.

تهیه کننده: فاطمه السادات طباطبائی – کارشناس فناوری اطلاعات – تابستان 2023

منبع: خلاصه ترجمه گزارش منتشر شده از Accenture

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

8  ×  1  =