ارزش بازار بانکداری اسلامی مصر به ۱۷.۶ میلیارد دلار رسید

انجمن مالی اسلامی مصر (EIFA) فاش کرد که حجم بانکداری اسلامی در بازار مصر در مارس 2023 با رشد 25 درصدی نسبت به مارس 2022 به 544 میلیارد پوند مصر( 17.6 میلیارد دلار) افزایش یافته است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، طبق گزارش اخیر این انجمن، بانکداری اسلامی حدود 5 درصد از کل بخش بانکداری مصر را تشکیل می دهد.

EIFA تصریح کرد که بانک اسلامی فیصل مصر با گردش مالی 169/2 میلیارد یورویی که 1/31 درصد از حجم صنعت بانکداری اسلامی در کل بازار مصر را تشکیل می دهد، جایگاه اول را در بازار بانکداری اسلامی در مصر به خود اختصاص داده است.

این نشان می دهد که کسب و کار بانک اسلامی ابوظبی (ADIB) مصر در دوره جاری به سرعت در حال توسعه است، زیرا این بانک با حجم 124/3 میلیارد پوند مصر، با سهم 23 درصد از اندازه بازار، جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است. نرخ رشد نسبت به سال قبل 33/3 درصد بوده است و بدین ترتیب بالاترین نرخ رشد در میان بانک های اسلامی در مصر به دست آمده است.

بانک مصر در معاملات اسلامی با گردش مالی 110 میلیارد یورویی با سهم 21/1 درصدی با نرخ رشد 23 درصدی در جایگاه سوم قرار گرفت و بانک البرکه مصر با گردش مالی 193/3 میلیارد یورویی با سهم 17/4 درصدی در جایگاه چهارم قرار گرفت. یونایتد بانک با گردش مالی 14 میلیارد پوندی با سهم 3 درصدی در جایگاه پنجم قرار دارد.

بر اساس گزارش EIFA، حجم سپرده‌ های منطبق با احکام شرعی بالغ بر 413/3 میلیارد پوند، با رشد 28/5 درصدی نسبت به مارس 2022، 34 میلیارد پوند مصر افزایش یافته است که این سپرده‌ ها حدود 6 درصد حجم کل سپرده ها در بخش بانکداری مصر به عنوان یک کل است.

از سوی دیگر حجم تامین مالی منطبق با احکام شرعی بالغ بر 430/6 میلیارد پوند، افزایش 88 میلیارد یورویی با نرخ رشد 25/7 درصد بوده است. این نوع تامین مالی 5 درصد از حجم کل تامین مالی در بخش بانکداری مصر را تشکیل می دهد.

طبق گزارش EIFA، بازار بانکی مصر شامل 14 بانک است که دارای مجوز ارائه محصولات اسلامی از بانک مرکزی مصر هستند که از این تعداد 3 بانک کاملا اسلامی هستند که بانک اسلامی فیصل مصر، بانک البرکه مصر و بانک اسلامی ابوظبی مصر می باشد. این بانک ها علاوه بر 11 شعب سنتی، دارای شعب اسلامی نیز هستند.

تعداد شعب اسلامی در بانک های مصر به 254 شعبه می رسد که 5/2 درصد از کل شعبه های بازار بانکداری مصر را تشکیل می دهد و به حدود 3 میلیون مشتری خدمات ارائه می دهد.

بر اساس گزارش EIFA، حجم صنعت بانکداری اسلامی در سراسر جهان تا پایان مارس 2023 به 3/6 هزار میلیارد دلار می ‌رسد و پیش ‌بینی می ‌شود طبق گزارش ‌های بین ‌المللی منتشر شده در این زمینه، تا پایان سال به حدود 4 هزار میلیارد دلار برسد.

در همین زمینه EIFA با اشاره به اینکه در پی صدور قانون صکوک شرکتی و آیین ‌نامه اجرایی آن در پایان سال 2018، 6 صکوک به ارزش 12/8 میلیارد یورو با اشاره به اینکه 3 صکوک جدید صادر شده است، تا پایان مارس 2023 صادر شده است. در حال حاضر در بازار مصر این روند در حال مطالعه هستند.

این سازمان افزود که قانون صکوک مستقل ایالتی نیز صادر شد و آیین نامه اجرایی آن تصویب شد و اولین صکوک دولتی در 21 فوریه 2023 به ارزش 1/5میلیارد دلار معادل 46 میلیارد پوند براساس قرارداد اجاره سود صادر شد.

EIFA توضیح داد که 17 صندوق سرمایه گذاری، 11 شرکت بیمه تکافل در بازار مصر، دو شرکت تامین مالی مصرف کننده، برای تامین مالی املاک و برای تامین مالی خرد به اندازه یکسان وجود دارد که همگی مطابق با قوانین شریعت اسلامی فعالیت می کنند.

مترجم: مسعود اسکندری

منبع

https://www.zawya.com/en/islamic-economy/islamic-finance/islamic-banking-in-egyptian-market-increases-to-1760bln-in-march-2023-gqrrkgwu

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ×  3  =  15