رهبران G7 «فرایند هیروشیما» را برای مدیریت هوش مصنوعی کلید زدند

آمریکا و شش متحد دیگرش در گروه هفت با اشاره به نگرانی از پتانسیل برهم‌زننده تکنولوژی‌های در حال توسعه بر لزوم حاکمیت بر هوش مصنوعی مولد در راستای ارزش‌های G-7 به توافق رسیدند. براساس این توافق و از طریق فرایند هیروشیما، نمایندگان رده‌بالای کشورهای گروه هفت تا انتهای سال جاری میلادی برای ساخت دستورالعمل‌هایی به مذاکره پرداخته و نتایج آن را تا انتهای سال ارائه می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک رهبران آمریکا، انگلستان، کانادا، فرانسه، ایتالیا و ژاپن بر سر ساز و کاری در راستای مدیریت و حاکمیت بر هوش مصنوعی مولد که تکنولوژی‌هایی مثل ChatGPT و بینگ جدید را شامل می‌شود به توافق رسیدند.

به گفته بلومبرگ، دولت‌های هفت کشور با ساز‌وکاری که «فرایند هیروشیما» نامیده شده قرار است مذاکراتی در رده‌های بالا را در همین زمینه به انجام رسانده و نتیاج آن را تا پایان سال ارائه کنند.

فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن، برای تضمین توسعه مورد اعتماد و انسان‌محور هوش مصنوعی به دنبال همکاری همه جانبه برای تضمین امنیت داده‌های میان‌مرزی است و برای کمک مالی در این راستا تلاش می‌کند. پس از شهرت بی سابقه ChatGPT از شرکت اوپن‌ای‌آی و جدا تازه‌ای که بین ابرقدرت‌های تکنولوژی رقم خورد،‌ رهبران دولتی و صنعتی هردو خواستار کنترل و قانون‌گذاری بیشتر این حوزه هستند.

ترس از آن است که این ابزار در صورت توسعه بی حد و مرز به سلاحی قدرتمند برای شایعه‌پراکنی و اختلالات سیاسی بدل شود. سم آلتمن، مدیرعامل اوپن‌ای‌آی، به همراه رئیس بخش حریم خصوصی IBM، هفته گذشته مشترکا در مقابل سناتور‌های آمریکایی خواستار قانون‌گذاری بیشتر هوش مصنوعی شدند.

سازمان جهانی بهداشت نیز در بیانیه‌ای مجزا اعلام کرده است که استفاده سریع از هوش مصنوعی احتمال خطاهای پزشکی را افزایش داده است.

ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلستان، نیز خواستار پیش‌نویس سیاست‌هایی است که بتوانند خطرات و مزایای هوش مصنوعی را مدیریت کنند و در همین راستا از آلتمن و دیگر رهبران تکنولوژی برای حضور در انگلستان دعوت به عمل آورده است. اتحادیه اروپا اما به عنوان پیشتاز قانون‌گذاری هوش مصنوعی از شرکت‌ها خواسته تا زمانی که کاربران با هوش مصنوعی در ارتباط هستند این مساله را به روشنی به آنها اطلاع دهند و استفاده از این ابزار برای شناسایی افراد در عموم را ممنوع کرده است. آلتمن می‌گوید از یک نهاد جدید رگولاتوری برای حفظ پیشتازی ایالات متحده در این حوزه استقبال می‌کند.

با این حال دولت ژاپن دستورالعمل‌های سبک‌تر را بر قوانین سفت و سختی همچون آنچه در اتحادیه اروپا شاهدش هستیم، ترجیح می‌دهد.

هیروکی هابوکا، مشاور ارشد مرکز هوش مصنوعی و تکنولوژی‌های پیشرفته بنیاد وادهوانی (Wadhwani)، می‌گوید: «مهم این است که در صورت بروز یک مشکل بزرگ، دولت نهایتا باید با قوانین سختگیرانه وارد عمل شود.»

به گفته او، در حال حاضر حتی برای کشور‌های گروه هفت هم تنظیم استاندارد بین‌المللی برای قانون‌گذاری هوش مصنوعی مولد دشوار است زیرا هرکدام ارزش‌های اجتماعی خاص خود را دارند.

کیوکو یوشیناگا، از حقوق‌دانان موسسه قانون و سیاست تکنولوژی در مرکز حقوقی دانشگاه جورج‌تاون، می‌گوید برای قانون‌گذاری هوش مصنوعی بهتر است کشور‌های بیشتری از جمله کشور‌های کم‌درآمد نیز در مذاکرات حضور یابند.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

64  −  56  =