فوریت بانک مرکزی در تخصیص و تأمین ارز برای واردات کالاهای اساسی /تصمیماتی از جنس دوران جنگ تحمیلی

امکان واردات کالاهای اساسی (کنجاله، جو،‌ ذرت و خوراک طیور) تا سقف 1.5 میلیارد دلار وفق ابلاغ معاون اول رئیس جمهوری فراهم شد و فرایند تخصیص و پرداخت ارز برای محموله های موضوع ابلاغ یاد شده از امروز به فوریت انجام می شود. 

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک و نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، با گشایش های ارزی انجام شده و پیرو هماهنگی های به عمل آمده بین سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی برای رفع مشکلات ریالی مربوط به تأمین ارز کالاهای اساسی و باتوجه به تضمین صادره توسط سازمان برنامه و بودجه کشور، امکان واردات کالاهای اساسی تا سقف 1.5 میلیارد دلار وفق ابلاغ معاون اول رئیس جمهوری فراهم آمد و فرایند تخصیص و پرداخت ارز برای محموله های موضوع ابلاغ یاد شده از امروز به فوریت انجام می شود.

بر این اساس باتوجه به اینکه برخی محموله های مربوط به این امر از قبل به سمت کشور حمل شده و فرایند ترخیص و تخلیه آنها از امروز انجام می شود، انتظار می رود آثار اجرایی این اقدام به زودی در بازار کالاهای اساسی و ضروری مشاهد شود.

گفتنی است، عرضه کالاهای موضوع این تصمیم (کنجاله، جو،‌ ذرت و خوراک طیور) با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی در سامانه بازارگاه انجام خواهد شد و تأمین و فروش ارز این کالاها توسط بانک مرکزی موجب کاهش تقاضا در سامانه نیما و افزایش تأمین ارز برای سایر تقاضاهای وارادتی خواهد شد.

تصمیماتی با رنگ و لعاب بازگشت به گذشته

بنا بر نظر کارشناسان، اتخاذ چنین رویه ای، بازگشت به ابتدای انقلاب و دوران جنگ تحمیلی است. اینکه بانک مرکزی مستقیما وارد تامین و تخصیص ارز مورد نیاز واردات کالاهای اساسی بشود.
این بازگشت به عقب البته می تواند ناگزیر باشد اینکه بانک مرکزی به جای پرداختن به وظایف ذاتی خود به واردات اقلام اساسی ورود کند طبعا آن چیزی نیست که یک اصول اولیه اقتصاد سیاسی همخوانی داشته باشد اما به عنوان مسکن درد برای مواقع بحرانی احتملا گریزناپذیر بوده است.

کالافقر

در ادامه می توانید گفتگو با حبیب الله محمدی رییس اسبق اداره تهاتر بانک مرکزی درباره کالافقر( کالابرگ) بخوانید که مرتبط با این خبر است.

در این گفتگو آمده است: ما دو روش برای کنترل ارز داشتیم، یکی مقررات واردات و صادرات و یکی هم چند نرخی کردن ارز است. یعنی برای مقاصد گوناگون، ارز با نرخ متفاوت عرضه کنیم.

مدیریت، سه روش دارد یک نرخ ثابت ارز، نرخ شناور ارز و نرخ مدیریت شده که این موارد را در کتابی نوشته‌ام. شما دیگر روش چهارم ندارید.

عواملی که پناهگاه ثروت هستند، سه دسته است. یا مسکن است، یعنی زمین، که محدود است و بالاخره تمام می‌شود، یا سکه و طلا است و یا ارز و دلار.

 

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  +  69  =  73