بررسی صادرات کالا در قالب تجارت الکترونیکی

در جلسه کارگروه مشورتی راهبری تجارت الکترونیکی که با حضور رئیس مرکز تِتا، رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، رایزن بازرگانی ایران در امارات و نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی و کسب‌وکارهای برتر در حوزه تجارت الکترونیکی برگزار شد، موضوع صادرات از طریق تجارت الکترونیکی که از ابتدای سال در دستور کار مرکز تِتا قرار گرفته است، مورد بحث‌ و بررسی قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک و نقل از روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اعلام کرد: در آخرین جلسه کارگروه مشورتی راهبری تجارت الکترونیکی که هفته گذشته با حضور رئیس مرکز تتا، رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، دبیرکل سابق اتاق اصناف ایران و رایزن بازرگانی ایران در امارات، نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی از جمله کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی ایران، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی و کسب‌وکارهای برتر از جمله اسنپ، دیجی‌کالا و دکتردکتر در مرکز تِتا برگزار شد، درباره صادرات کالاها و خدمات از طریق تجارت الکترونیکی که از ابتدای سال در دستور کار مرکز تِتا با همکاری سازمان توسعه تجارت ایران قرار گرفته است، بحث و تبادل نظر شد.

در این جلسه رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران به فراهم شدن زیرساخت‌های همکاری پلتفرمی بین کسب‌وکارهای ایران و روسیه و نهایی شدن مذاکرات با دو پلتفرم روسی جهت عرضه کالا توسط پلتفرم‌های داخلی اشاره و نسبت به انتقال ارز حاصل از صادرات به صورت رمزارز به داخل کشور یا واردات کالا از طریق آن ابراز امیدواری کرد. رئیس مرکز تِتا هم با اشاره به ماموریت این مرکز نسبت به باز کردن مسیر صادرات از طریق تجارت الکترونیکی در سال جاری، از تلاش مرکز برای ایجاد بسترهای توسعه تجارت الکترونیکی در داخل و خارج از کشور خبر داد. دبیرکل سابق اتاق اصناف ایران و رایزن بازرگانی ایران در امارات از اولویت ورود پلتفرم‌های داخلی به بازار کشورهای عربی و لزوم ایجاد کنسرسیوم‌هایی برای افزایش ظرفیت کسب‌وکارهای اینترنتی داخلی صحبت کردند. محمدرضا طلایی، رئیس کمیسیون فاوای اتاق ایران که مسوولیت مرکز تجاری ایران و امارات را نیز بر عهده دارد ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های مرکز تجاری، به ظرفیت‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس برای صادرات کالا و خدمات از جمله محصولات فرهنگی مثل فیلم و سریال، خدمات سلامت و برخی کالاها مثل خوراکی و میوه اشاره و ابراز امیدواری کرد با تقویت روابط B۲B بین کسب‌وکارهای دو طرف، ورود به بازارهای کشورهای مذکور تسریع شود. ‌

حسین اسلامی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران نیز با اشاره به ظرفیت‌های خوب شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات و کسب‌وکارهای اینترنتی و آمادگی برای صادرات کالا و خدمات، این موضوع را منوط به فراهم شدن بسترهای لازم به ویژه در حوزه انتقال وجوه دانست. ‌فرشاد وکیل‌زاده، رئیس اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی نیز به لزوم بسترسازی و حمایت نهادهای دولتی در عین عدم ورود به عملیات اجرایی اشاره و ضمن اشاره به ظرفیت فنی پلتفرم‌های داخلی، جذب کاربر خارجی از طریق تبلیغات و… را دشواری اصلی صادرات از طریق تجارت الکترونیکی دانست.

در ادامه جلسه، نماینده کسب‌وکار اسنپ نیز مطالعات و برنامه‌ریزی این پلتفرم برای حضور در کشورهای همسایه را تشریح کرد و برای نقش‌آفرینی جهت تسهیل تجارت خارجی و ترانزیت از مسیر ایران اعلام آمادگی کرد. نماینده کسب‌وکار دکتردکتر نیز ضمن توضیح اقدامات کمیسیون سلامت انجمن تجارت الکترونیکی تهران، از برنامه‌ریزی برای ارائه خدمات سلامت به کشورهای همسایه با توجه به ظرفیت فوق‌العاده پزشکی ایران خبر داد. نماینده کسب‌وکار دیجی‌کالا نیز از برنامه‌ریزی خود برای حضور در بازار خرده‌فروشی چین طی جلسات مشترک با سرکنسول ایران در گوانگجوی چین خبر داد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

2  ×  4  =