کاهش تبلیغات آنلاین در شرکت های تکنولوژی

شبح رکود اقتصادی یک بار دیگر هجوم آورده و شرکت‌های فعال و به‌روز تکنولوژی هم از تهدید آن در امان نمانده‌اند. ترس از ظهور دوباره بحران اقتصادی جهانی حالا به خوبی در بازار سهام حس می‌شود و سقوط ناگهانی سهام شرکت‌های فعال در حوزه رسانه‌های اجتماعی نمودی از این نگرانی‌ها هستند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، روز جمعه بورس نیویورک شاهد کاهش شدید قیمت سهام دو شرکت اسنپ‌چت و توییتر بود، در حالی که مدیران این شرکت‌ها دلیل این اتفاق را ناشی از چشم‌انداز مبهم و تاریک اقتصادی می‌دانند.

آنها معتقدند که دورنمای نه چندان روشن وضعیت اقتصادی و دغدغه‌های ناشی از بروز رکود، باعث شده است که شرکت‌های آگهی‌دهنده جیب‌های‌شان را ببندند و ترجیح بدهند با احتیاط بیشتری هزینه کنند.

نگاهی به روند کاهش قیمت سهام رسانه‌های اجتماعی چنین فرضیه‌ای را تایید می‌کند. بر اساس گزارش‌های منتشر شده در این زمینه، قیمت سهام شرکت پینترست – که پلتفرم اجتماعی برای به اشتراک‌گذاری تصاویر است- در روز جمعه کاهش شدید ۳/ ۱۱ درصدی را تجربه کرد.

در این روز قیمت سهام متا (شرکت مادر فیس‌بوک) با کاهش ۶/ ۵ درصدی و قیمت سهام شرکت آلفابت (شرکت مادر گوگل) با کاهش ۳/ ۳ درصدی همراه شدند.

انتشار گزارش مالی فصل دوم شرکت‌ها و اعلام آمارهایی نه چندان امیدوارکننده و کمتر از پیش‌بینی‌ها، در نهایت به کاهش قیمت سهام شرکت‌های تکنولوژی و به خصوص فعال در زمینه رسانه‌های اجتماعی منجر شده است.

در حالی که دو شرکت متا و آلفابت قرار است گزارش مالی مربوط به فصل دوم خودشان را در هفته جاری منتشر کنند، اما با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر بازار کارشناسان انتظارات متفاوتی از این گزارش‌ها نداشته و پیش‌بینی می‌کنند که این شرکت‌ها هم آمار کاهشی میزان درآمد و سودشان در فصل گذشته را منتشر کنند.

از طرفی روز پنج‌شنبه گذشته، بعد از انتشار گزارش مالی فصل دوم شرکت اسنپ و اعلام تصمیم این شرکت برای کاهش میزان استخدام‌هایش، سهام این شرکت هم افت قابل‌توجهی داشت.

در حالی که بسیاری از تحلیل‌گران بازار انتظار داشتند که میزان فروش سهام این شرکت در فصل سوم افزایش ۱۸ درصدی داشته باشد، مدیران اسنپ اعلام کرده‌اند که درآمد آنها همچنان ثابت و بدون تغییر باقی مانده است.

قیمت سهام شرکت اسنپ تنها پس از گذشت چند ساعت از زمان شروع به کار بازار سهام در روز پنج‌شنبه، کاهش ۲۶ درصدی را تجربه کرد، در حالی که بسیاری از سهامداران در انتظار انتشار گزارش‌های مالی فصل دوم شرکت‌های مشابهی بودند که فعالیت‌شان به تبلیغات آنلاین وابسته است.

در آن روز هم قیمت سهام شرکت‌های متا، پینترست، توییتر و آلفابت کاهش پیدا کرد تا سهامداران را بیش از پیش ناامید کند. اسنپ دلیل ضررهای مالی خودش را کاهش تقاضا برای ثبت تبلیغات آنلاین در پلتفرمش می‌داند که ناشی از شدت گرفتن رقابت شرکت‌هایی مانند تیک‌تاک و چالش‌های مربوط به شرایط اقتصادی است.

این شرکت در نامه‌ای به سهامداران و سرمایه‌گذارانش نوشت: «دومین فصل سال ۲۰۲۲ سخت‌تر از چیزی بود که انتظار داشتیم. با این شرایط پیش‌بینی از وضعیت مالی در فصل سوم هم چندان امکان‌پذیر نیست، چون دورنمای این شرایط همچنان و به طرز عجیبی تاریک است. ما هم از نتایج مالی به دست آمده، ناراضی هستیم.»

بررسی‌ها نشان می‌دهد که شرکت اسنپ – که مالک اپلیکیشن اسنپ‌چت است- با کاهش حدود ۴۰ درصدی قیمت سهامش، کمترین میزان رشد فروش فصلی خودش به عنوان یک شرکت سهامی‌عام را تجربه کرده است.

این شرکت در سال ۲۰۲۲ تقریبا دو‌سوم ارزش بازار خود‌ را از دست داده است. کاهش قیمت سهام شرکت اسنپ به قدری بوده است که مدیران این شرکت اعلام کرده‌اند به دنبال منابع درآمدی جدیدی هستند.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

41  −  32  =