زیان انباشته ۱۲ بانک دولتی به ۳۲۰ همت رسید

نگاهی به آخرین آمار ارائه شده در صورت‌های مالی بانک‌های کشور؛

نگاهی به آخرین آمار ارائه شده در صورت‌های مالی بانک‌های کشور که مربوط به پایان سال ۱۴۰۰ است نشان می‌دهد از ۲۹ بانک فعال در بازار پول کشور زیان انباشته ۱۲بانک دولتی و خصوصی به رقم نجومی ۳۲۰هزار‌میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، بدون تردید یکی از ابر چالش‌های اقتصاد ایران وضعیت نظام بانکی است که سهم بسزایی در نابسامانی اقتصادی کشور دارد‌‌‌.

نسبت بالای مطالبات معوق و مشکوک الوصول به کل تسهیلات پرداختی، اضافه برداشت از بانک مرکزی و زیان انباشته از مهم‌ترین معضلات بانکی است که نسبتی غیر‌قابل انکار با تورم لجام گسیخته سال‌های اخیر دارد.

نگاهی به آخرین آمار ارائه شده در صورت‌های مالی بانک‌های کشور که مربوط به پایان سال ۱۴۰۰ است نشان می‌دهد از ۲۹ بانک فعال در بازار پول کشور زیان انباشته ۱۲بانک دولتی و خصوصی به رقم نجومی ۳۲۰هزار‌میلیارد تومان رسیده است.

ابعاد این رقم وقتی مشخص می‌شود که بدانیم کل بودجه عمرانی در لایحه بودجه سال‌جاری ۲۵۱‌هزار میلیارد تومان بوده است.

بانک های زیان ده

بالاترین میزان زیان انباشته بانک‌ها با ۹۵هزار‌میلیارد تومان به بانک آینده و کمترین میزان زیان انباشته با ۱۷۰۵‌میلیارد تومان به موسسه اعتباری توسعه ملل تعلق دارد.

پس از بانک آینده، بانک ملی ایران به عنوان یک بانک دولتی، زیان انباشته‌ای بیش از ۶۶‌هزار میلیارد تومان را در کارنامه خود دارد.

پس از بانک ملی این بانک سرمایه است که با بیش از ۴۰هزار‌میلیارد تومان زیان انباشته در جایگاه سوم قرار گرفته است.

بانک سپه هم که سال گذشته ۵ بانک و موسسه مالی و اعتباری را در خود جای داده با ۳۵‌هزار میلیارد تومان زیان انباشته در رتبه چهارم این جدول قرار گرفته است.

رتبه پنجم بانک‌های زیان‌ده به بانک شهر تعلق گرفته که رقمی بیش از ۲۲هزار‌میلیارد تومان زیان انباشته را در صورت‌های مالی خود منعکس کرده است.

بانک ایران‌زمین، ششمین بانک با زیان انباشته بیش از ۲۱هزار‌میلیارد تومان است و بانک دی با ۱۲هزار و ۷۲۵‌میلیارد تومان زیان انباشته در جایگاه هفتم قرار گرفته است.

پس از بانک دی بانک خصوصی پارسیان با رقم ۱۲هزار‌میلیارد تومان زیان انباشته جایگاه هشتم را از آن خود کرده است.

بانک‌های تخصصی هم از زیان انباشته مصون نمانده‌اند و به ترتیب بانک کشاورزی با بیش از ۸هزار و ۷۷۵‌میلیارد تومان زیان انباشته، بانک مسکن با بیش از ۴هزار و ۹۰۰میلیارد تومان و بانک توسعه صادرات هم با بیش از ۱۹۰۰میلیارد تومان در رتبه‌های نهم تا یازدهم جای گرفته‌اند.

در این میان همان‌طور که در ابتدای گزارش آورده شد موسسه اعتباری توسعه ملل به عنوان دوازدهمین بانک زیان‌ده با ۱۷۰۵‌میلیارد تومان زیان انباشته در انتهای این جدول قرار گرفته است.

بانک‌های سود‌ده

در بین این ۲۹ بانک، تعدادی از بانک‌ها به‌ویژه بانک‌های غیردولتی تجاری عملکرد بهتری را از منظر سود و زیان در کارنامه خود به ثبت رسانده‌اند.

بانک ملت به عنوان یک بانک تجاری خصوصی شده در پایان سال ۱۴۰۰ توانسته با سود انباشته بیش از ۱۵‌هزار و ۷۰۰‌میلیارد تومان عملکرد قابل قبولی را ارائه دهد.

این بانک خصوصی شده در صورت‌های مالی خود سود انباشته بیش از ۲۱هزار و ۶۰۰‌میلیارد تومان را به ثبت رسانده است.

دیگر بانک خصوصی شده که صورت‌های مالی خود را منتشر کرده بانک صادرات ایران است که در پایان سال گذشته سودی معادل ۳۲۰۰میلیارد تومان را در کارنامه خود دارد و سود انباشته آن نیز به ۵هزار و۵۹۰‌میلیارد تومان رسیده است.

بانک تجارت هم به عنوان یک بانک غیردولتی خصوصی شده در پایان سال ۱۴۰۰ بیش از ۴هزار و ۵۰۰‌میلیارد تومان سود‌سازی کرده و سود انباشته ۳هزار و ۸۵۰‌میلیارد تومان را به ثبت رسانده است.

بانک اقتصاد نوین، پاسارگاد، کارآفرین و سامان هم از بین بانک‌های خصوصی به ترتیب در پایان سال گذشته توانسته‌اند بیش از ۲هزار و ۴۰۰‌میلیارد تومان، ۱۶۰۰‌میلیارد تومان، ۱۲۹۰میلیارد تومان و ۲۲۰۰‌میلیارد تومان سود کسب کنند.

سود انباشته بانک اقتصاد نوین حدود ۱۹۵۰‌میلیارد تومان اعلام شده است. بانک پاسارگاد سود انباشته‌ای در حدود ۱۵هزار‌میلیارد تومان به ثبت رسانده و بانک کارآفرین هم توانسته است سود انباشته خود را به بیش از ۱۳۰۰‌میلیارد تومان برساند و بالاخره بانک سامان نزدیک به ۲۷۰۰‌میلیارد تومان سود انباشته در حساب‌های خود منظور کرده است.

 

منبع: دنیای اقتصاد

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

23  −    =  20