راه‌اندازی سامانه احراز هویت آگهی‌دهندگان فروش خودرو در پلتفرم‌های موبایلی

آگهی‌های صوری دلالان خودرو جمع می‌شود؟

قائم مقام وزیر صمت از امکان جدید الزام سفارش دهندگان فروش خودرو مبنی بر الزام به ثبت اطلاعات هویتی و صحت سنجی قمیت ادعایی فروشنده در پلتفرم های موبایلی رونمایی کرد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، محمدصادق مفتح در نشست رونمایی از راه‌اندازی سامانه احراز هویت آگهی‌دهندگان فروش خودرو در پلتفرم‌های موبایلی با بیان اینکه توسعه سایبری امکان تغییر روابط تجاری سنتی را ایجاد کرده، گفت: تقویت این ابزارها و ایجاد امکاناتی برای استفاده از فضای سایبری در جهت ارائه خدمات بیشتر به مشتریان، یک ضرورت است.

وی با تأکید بر اهمیت احراز هویت و سلامت آگهی‌ها در پلتفرم‌های موبایلی جهت جلوگیری از کلاهبرداری‌ها افزود: برخی کالاها مانند روغن، برنج، دستمال‌کاغذی و … کالاهای استانداردی هستند که قیمت آنها مشخص است اما کالاهایی مانند مسکن و خودرو خصوصاً خودروهای دست‌دوم پیچیدگی‌های زیادی در تعیین قیمت دارند که اگر امکان حضوری در محل قرارداد برداشته شود، احتمال کلاهبرداری افزایش می‌یابد بنابراین با همکاری پلتفرم‌ها و با استفاده از احراز هویت و صلاحیت ادعای فروشنده خودرو، از کلاهبرداری در خرید و فروش خودروهای دست دوم جلوگیری می‌شود.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی، رونمایی از امکانات جدید پلتفرم‌های موبایلی در خصوص خودرو را اولین نمونه از همکاری این پلتفرم‌ها با مرکز تجارت الکترونیک وزارت صمت عنوان و اظهار کرد: با استفاده از این امکانات، علاوه بر احراز هویت فروشنده، قطعی بودن وجود کالا و حتی امکان استعلام سوابق بیمه خودرو فراهم شده است.

بعد از خودرو نوبت به ملک می رسد

مفتح در پاسخ به پرسشی مبنی بر احتمال ارائه چنین وب سرویسی از سوی پلتفرم‌ها در جهت فروش املاک اظهار کرد: دنبال آن هستیم تا در پلتفرم‌های موبایلی احراز هویت فروشنده و صحت ادعای وی در خصوص ملک را اضافه کنیم. اگر اطمینان فروشنده حاصل شود، دیگر شاهد ورود دستگاه قضائی جهت مسدود کردن آگهی‌های املاک در پلتفرم‌ها نخواهیم بود.

در ادامه این جلسه علی رهبری رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت با بیان اینکه تا پیش از اجرای ابزار جدید در پلتفرم‌ها، آگهی‌های بدون هویت فروش خودرو از عوامل افزایش قیمت بودند، گفت: با ابزار جدید به مصرف‌کننده اطمینان از صحت ادعای سفارش‌دهنده آگهی فروش خودرو منتقل می‌شود.

وی درباره اضافه شدن امکان استعلام سوابق بیمه‌ای خودرو گفت: با همکاری بیمه مرکزی، سوابق خسارت خودروهای تصادفی به پلتفرم‌ها اضافه شده به این صورت که ادعای خودرو مبنی بر صفر یا بدون تصادف بودن خودرو را برای مشتری راستی‌آزمایی می‌کند.

رهبری با بیان اینکه در سال ۹۸ یک نفر آگهی‌دهنده می‌توانست در پلتفرم‌ها ۸۰ تا ۱۰۰ اکانت جدید ایجاد کند، گفت: این فرد در طول یک یا دو هفته به تدریج تعداد زیادی آگهی‌های فروش خودرو بدون آنکه خودرویی واقعاً وجود خارجی داشته باشد، درج می‌کرد و نهایتاً در عرض چند روز تا چند درصد قیمت خودرو را افزایش می‌داد.

وی یادآور شد: این‌گونه افراد یا شماره موبایل فرد دیگری را می‌دهند یا اینکه خودرو اصلاً وجود خارجی نداشت اما الان با امکان احراز هویت سفارش‌دهنده آگهی، این وضعیت تا حدود زیادی از بین رفته است.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت خاطرنشان کرد: جلساتی با پلتفرم‌های بخش املاک برگزار کرده‌ایم که با استفاده از اطلاعات سامانه املاک و مستغلات و همچنین سامانه سازمان ثبت اسناد اقدام به تعیین قیمت ملک جهت جلوگیری از فروش گران املاک شود.

بیمه هم به آگهی‌های خودرو اضافه می‌شود

رهبری گفت: یکی از پلتفرم‌ها از هشتم دی ماه امکان استعلام و احراز هویت آگهی‌دهنده را بارگذاری کرده که تاکنون ۱۲ هزار خریدار خودرو استعلام بیمه را درخواست داده‌اند. یکی دیگر از پلتفرم‌های موبایلی از سوم بهمن و مشهورترین پلتفرم خرید و فروش خودرو از ۲۷ دی ماه این امکان را فراهم کرده است.

به گفته این مقام مسئول در وزارت صمت، ثبت هویت آگهی‌دهنده فروش خودرو و همچنین درج قیمت خودرو با استفاده از اطلاعاتی که شبکه‌های اجتماعی موبایلی در پلتفرم‌های خود قرار می‌دهند، از افزایش قیمت خودرو جلوگیری می‌کند.

وی منابع دستیابی به قیمت‌ها را از سوی پلتفرم‌های موبایلی شامل قیمت خودروی صفر درب کارخانه، اخذ قیمت‌ها از مراکز تعویض پلاک، اخذ قیمت‌ها از نمایشگاهداران خودرو، همکاری کارشناسان دادگستری با پلتفرم‌ها و نهایتاً قیمت‌های عُرف بازار برای خودروهای دست دوم عنوان کرد.

 

منبع: مهر

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  +  23  =  33