ایجاد درگاه مشترک بانکی برای جلوگیری از پدیده فیشینگ/جای خالی امضای الکترونیک یک بار دیگر نمایان شد
از سوی پلیس فتا به بانک مرکزی پیشنهاد شد:
معاون تشخیص و پیشگیری پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا در مورد وضعیت امنیت سایبری بانکها گفت: موضوع امنیت بانکداری الکترونیک در جلسات متعددی با حضور مسئولان بانک مرکزی پیگیری و ایجاد یک درگاه مشترک بانکی از سوی پلیس فتا به عنوان پیشنهادی به بانک مرکزی ارائه شد./برداشت غیرمجاز از حسابهای بانکی بیشترین حجم پروندهها را در پلیس فتا به خود اختصاص داده است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک نیکنفس با بیان اینکه موضوعاتی همچون اس ام اس بانک، تقویت سایتها از نظر نوع ورود اطلاعات و انجام اقداماتی همچون تحویل «توُکن» مورد پیگیری قرار گرفته است. افزود:متاسفانه عمده برداشتهای غیرمجاز، از طریق انتشار اطلاعات حساب افراد که به نوعی از روشهای سرقت اطلاعات است، استفاده میشود.
وی افزود:اگر بانکها اقداماتی همچون اس ام اس بانک یا در اختیار گذاشتن «توکن» را انجام دهند سطح جرایم به شدت کاهش مییابد با این حال افزایش آگاهیهای عمومی شرط اصلی است چرا که در صورتی که افراد اطلاعات کمی داشته باشند، امکان سرقت وجود دارد چرا که طبیعتا دقت لازم را نخواهند داشت و به سادگی اطلاعات خود را از طریق مختلف در اختیار مجرمان قرار میدهند.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از برداشتهای مالی مبتنی بر سرقت اطلاعات افراد به دلیل عدمآگاهی مالباختگان است، به ایجاد یک درگاه مشترک اشاره کرد و گفت: ایجاد این درگاه مشترک در مکاتبات از سوی پلیس فتا به عنوان پیشنهادی به بانک مرکزی ارائه شد.
وی در تشریح ایجاد درگاه مشترک یا تجمیع درگاههای بانکی گفت: بر اساس این طرح تنها یک درگاه مشترک ایجاد میشود و اقدامات مربوط به نقل و انتقال از این طریق ایجاد شده که پیادهسازی این طرح علاوه بر کاهش فیشینگ، کنترل را برای بانکها علیالخصوص بانک مرکزی آسانتر میکند که این موضوع نیز در پیگیریهای بانکی مدنظر قرار گرفته است.
توکن (Token) یک رسانه الکترونیکی قابل حمل برای رمزنگاری ایمن و نگهداری مقادیر مربوط به هویتشناسی و انجام عملیات رمزنگاری است. از توکن میتوان برای اعمال کنترل دسترسی استفاده کرد. بطور کلی «توکن» سختافزار مورد نیاز امضای دیجیتال است
معاون تشخیص و پیشگیری پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا در پاسخ به این سوال که کدام یک از بانکهای کشور از ضریب امنیت بالاتری برخوردار هستند گفت: عمدتا بانکهای خصوصی در حوزه امنیت فعالتر هستند و هماهنگی بیشتری با پلیس دارند اما باید توجه داشت که آسیبها به نسبت مساوی در بانکها ایجاد میشود. اما در زمینه همکاری بانکهای خصوصی همکاری بیشتری دارند با این حال پلیس موضوعات کلی را از طریق بانک مرکزی پیگیری میکند و امیدواریم بانک مرکزی دستورالعملها و پیگیریهای مربوطه را انجام دهد که از این طریق بتوانیم امنیت بانکداری را تامین کنیم.
وی در مورد تعامل پلیس فتا با بانک مرکزی گفت: تعاملات در قالب جلسات مشترک دنبال میشود و تاکنون مشکل خاصی نداشتیم اما پروسه انجام اطلاعات امنیتی سیستمها، طولانی مدت است که امیدواریم این امر تسریع یابد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در بحث امنیت بانکداری تنها مسائل مالی مطرح نیست، گفت: توجه پلیس به امنیت بانکها به این دلیل است که حریم خصوصی افراد نیز مورد هجمه قرار میگیرد چرا که اطلاعات شخصی افراد برای وی مورد اهمیت است و این که یک هکر به راحتی اقدام به دستیابی به این اطلاعات کند به هیچ وجه قابل قبول نیست.
به گفته نیکنفس برداشت غیرمجاز از حسابهای بانکی بیشترین حجم پروندهها را در پلیس فتا به خود اختصاص داده است.