رابطه مصرف مداوم ظروف یکبار مصرف با سرطان کبد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: استفاده دراز مدت از ظروف یکبار مصرف سبب ابتلا به سرطان کبد و بیماریهای گوارشی میشود.
به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک به نقل از ایسنا دکتر حسن اشرفیان در کارگروه سلامت و امنیت غذایی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه استفاده از ظروف یکبار مصرف وارد زندگی مردم شده است، اظهار کرد: این ظروف از پلیمرهایی هستند که از سنتز مواد اولیه به نام مونور تهیه و سبب ایجاد سرطان میشود.
وی ادامه داد: ظروف پلی استایرن شفاف برای نوشیدنیهای سرد ساخته میشود لذا ریختن مواد داغ مانند چای در آن بسیار خطرناک است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل یادآور شد: مواد غذایی داغ در ظروف یکبارمصرف با رنگ روغن شفاف به دلیل ضعیف بودن سبب آزاد شدن مونور میشود.
اشرفیان تصریح کرد: ضرر ظروف یکبار مصرف پلی استایرن در هنگام مصرف مواد نوشیدنی اسیدی و چرب مانند نوشابه و کاکائو بسیار بیشتر از مصرف چای داغ است.
وی با تاکید بر اینکه از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف در ماکروویو استفاده نشود، گفت: از این ظروف به خصوص برای غذاهای حاوی روغن و چربی استفاده نشود چراکه گرما باعث ترکیب پلاستیک و روغن شده و در نتیجه سم دیوکسین میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه در صورتی که اب بیش از 6 ماه در بطری آب آشامیدنی نگهداری شود، آلوده میشود، گفت: خانواده ها باید از استفاده مکرر این ظروف برای نگهداری آب در یخچال خودداری کنند.
اشرفیان هشدار داد: همچنین از یخ زدن بطریهای یکبار مصرف باید خودداری شود زیرا سبب ابتلا به سرطان میشود.