واحد پول ایرانیان چگونه ریال شد + عکس

پس از چند روز که از عرضه اسکناس های جدید گذشت، چند روز مانده به عید توزیع اسکناس های جدید به یکباره متوقف شد. این امر نگرانی های زیادی را در میان عامه مردم به وجود آورده بود. نوروز در این حال و هوا رسید و بسیاری از مردم در هراس سرنوشت سرمایه های خود بودند. با تعطیلی بانک ها به مناسبت ایام عید، کار صرافی ها سکه شد و در این ایام موضوع صرف اسکناس های جدید، به مشکلی بزرگ برای مردم بدل شد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک از فردا پس از انحصار واردات و فروش قند و شکر در سال های 1308 تا 1310، در سال 1311 نیز کبریت در حوزه انحصارات دولتی قرار گرفت و دیگر هیچ یک از اتباع حقیقی ایرانی حق واردات و یا فروش مستقیم این کالا را نداشت. این امر پس از پیشنهاد دولت و تصویب مجلس به قانون بدل شد. در این اوضاع و از هفته نخست اسفند ماه، قیمت ارز به یکباره رشدی تصاعدی یافت و بسیاری از تجار و مردم را نگران کرد.

 

قیمت پوند بریتانیا از 78 قران به به 88 قران در نزدیکی شب عید سال 1311 رسید. قیمت برخی از کالاهای خارجی از جمله قند و شکر نیز در این ایام با رشدی قابل تامل مواجه شده بود. قند از کیلیویی 33 قران به 36 قران و 10 شاهی افرایش یافته بود. شکر نیز حدود 2 قران گران شده بود. وضعیت برای بسیاری از مردم قابل تحلیل نبود. روزنامه اطلاعات نیز در سرمقاله جسورانه 9 اسفند 1311 خود به افزایش ناگهانی قیمت ارز پرداخته و تلاش می کرد با ادبیاتی کاملا محتاطانه، دلیل اصلی این بی ثباتی در بازار را اعلام کند. در ابتدای این سرمقاله، تلاش می شود که اقدام دولت در زمینه آزاد سازی قیمت ارز به عنوان راهکاری درست مورد تمجید قرار گیرد، اما در بخش های دیگر مطلب، این روزنامه عملا دولت را مسئول این بی ثباتی معرفی می کند.

data-src=http://www.fardanews.com/files/fa/news/1392/1/9/142099_783.jpg

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
بدون نظر
  1. علی احمد ملکیان می گوید

    لطفا درباره تومان توضیح بیشتری بدهید و برایم ارسال شود

ارسال یک پاسخ

2  +  3  =