آمریکا دوباره موتور محرک اقتصاد جهانی شده است

بلومبرگ طی گزارشی با اشاره به افزایش رشد اقتصادی و کاهش بیکاری در آمریکا نوشت: آمریکا پس از 15 سال نظاره کردن پیشتازی چین و اقتصادهای نوظهور، مجددا به جایگاه اصلی ترین موتور محرک اقتصاد جهانی بازگشته است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،از تسنیم به نقل از بلومبرگ، آمریکا پس از 15 سال نظاره کردن پیشتازی چین و اقتصادهای نوظهور، مجددا به جایگاه اصلی ترین موتور محرک اقتصاد جهانی باز گشته است.
به گفته اقتصاد دانان جی پی مورگان چیس، داچ بانک و بی ان پی پاریباس، بزرگترین اقتصاد جهان امسال 3.2 درصد یا بیشتر رشد خواهد داشت که بهترین عملکرد آن حداقل از سال 2005 به این طرف است. این تقریبا نتیجه ای است که هر یک از این بانک ها برای اقتصاد جهانی نیز پیش بینی می کنند. بدین ترتیب بر اساس آمارهای صندوق بین المللی پول، این اولین بار از سال 1999 تاکنون خواهد بود که میزان رشد اقتصادی آمریکا پایین تر از رشد اقتصاد جهانی نیست.
آلن سینایی، مدیر اجرایی موسسه دیسیژن اکونومیکس در نیویورک گفت: «آمریکا مجددا به موتور محرکه رشد اقتصاد جهانی تبدیل شده است… اقتصاد آمریکا درخشان به نظر می رسد و در بهترین حالت خود از دهه 1990 تاکنون قرار دارد.»
در جدیدترین نشانه از تقویت اقتصاد آمریکا، وزارت کار این کشور در 9 ژانویه اعلام کرد که میزان فرصت های شغلی ایجاد شده در ماه دسامبر به 252 هزار مورد رسیده است، در حالی که نرخ بیکاری به 5.6 درصد رسیده که پایین ترین رقم از ژوئن 2008 تاکنون به شمار می رود. رشد فرصت های شغلی در ماه گذشته تا حدی ناشی از بالاترین رشد استخدام در بخش ساخت و ساز در حدود یک سال گذشته بود. کارخانجات، ارائه کنندگان خدمات بهداشتی و خدمات تجاری نیز به افزایش میزان فرصت های شغلی کمک کردند.
حدود 3 میلیون آمریکایی در سال 2014 شغل جدید پیدا کردند، که بیشترین میزان در 15 سال گذشته بود. این نشانه ای بود مبنی بر اینکه شرکت ها نسبت به تداوم رشد تقاضا حتی در صورت نامساعد بودن وضعیت در بازارهای سایر کشورها خوشبین اند.
پس از انتشار این گزارش و تمرکز سرمایه گذاران بر کاهش غیرمنتظره دستمزدهای ساعتی در ماه گذشته، ارزش اوراق بهادار  دولت آمریکا افزایش یافت.
دنیس لاکهارت، رئیس فدرال رزرو آتلانتا در روز 9 ژانویه گفت: «ما همچنان در انتظار مشاهده تقویت دستمزدهای ساعتی هستیم.»
اتحادیه بانکداران آمریکایی در روز 8 ژانویه اعلام کرد، ناتوانی در بازپرداخت اقساط وام ها در سه ماهه سوم 2014  به رقم 1.51 درصد کاهش یافت. این در حالی است که متوسط رقم ناتوانی در بازپرداخت اقساط وام ها در 15 سال گذشته 2.3 درصد بود.
بر اساس گزارش گروه ای ای ای، خانواده های آمریکایی همچنین از تقویت بازار کار و افت قیمت نفت منتفع شده اند. هزینه متوسط هر گالون بنزین معمولی در آمریکا در 8 ژانویه امسال به 2 دلار و 17 سنت رسید که پایین ترین رقم از می 2009 تاکنون بود.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ×  5  =  45