بانک ها با ارائه خدمات الکترونیک به تلطیف شرایط آب و هوا کمک می کنند

عضو هیات مدیره بانک پاسارگاد:

در همه جای دنیا کارمزد خدمات کارتخوان ها از پذیرندگان این دستگاه ها دریافت می شود اما این قضیه در ایران نیز مطرح و با برخوردی مواجه شد تا بانک ها نتوانند هزینه این خدمات را دریافت کنند

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،مصطفی بهشتی روی در همایش توسعه نظام تامین مالی کشور با اشاره به این نکته که مشکل اصلی در این زمینه سرمایه گذاری عظیم و سنگین بانک ها در بحث زیرساخت ها است که هنوز کارمزدی بابت آن دریافت نمی کنند، افزود: هم اکنون حدود چهار میلیون دستگاه کارتخوان در کشور نصب  و راه اندازی شده است که هزینه هر یک از این دستگاه ها حداقل 700 هزار تومان است که نشان می دهد بانک ها سرمایه گذاری سنگینی در این زمینه انجام داده اند.

وی با تاکید بر این نکته که در همه جای دنیا کارمزد خدمات کارتخوان ها از استفاده کنندگان این خدمات یعنی پذیرندگان این دستگاه ها دریافت می شود، افزود: این قضیه در ایران نیز مطرح شد ولی با برخوردی مواجه شده است تا بانک ها نتوانند هزینه این خدمات را دریافت کنند که اگر این گونه شود، اثر منفی خود را در تامین مالی بنگاه ها خواهد گذاشت.

عضو هیات مدیره بانک پاسارگاد ادامه داد: اگر بانک ها بتوانند کارمزد خدمات خود را دریافت کنند و بخش اعظمی از هزینه های عملیاتی خود را پوشش دهند آن موقع فاصله بین نرخ سود دریافتی و نرخ سود پرداختی کاهش خواهد یافت و تسهیلات ارزان قیمت در اختیار کارآفرینان قرار خواهد گرفت ولی وقتی هزینه ها جبران نمی شود بانک ها مجبورند که فاصله بین نرخ سود سپرده ها و تسهیلات را بالا نگه دارند.

بهشتی روی با اشاره به این نکته که در کشورهای خارجی همواره سه نرخ تورم، سود سپرده ها و سود تسهیلات مدنظر قرار می گیرد افزود: نرخ سود بین بانکی برای بهترین وام گیرنده که کمترین ریسک را دارد متناسب با نرخ تورم تعیین می شود اما نرخ سود تسهیلات به مراتب بالاتر از نرخ تورم است به عبارت دیگر در شرایط کنونی که نرخ لایبور زیر یک درصد است هیچ تسهیلاتی  با نرخ سود کمتر از 4.5 درصد پیدا نمی شود.

وی تاکید کرد: اگر بنا باشد که بانک ها زیر نرخ تورم به سپرده ها سود پرداخت و متناسب با نرخ تورم سود تسهیلات دریافت کنند نوعی نابسامانی ایجاد خواهد شد که امیدواریم با تعقل گرایی که در دولت حاکم شده و با کاهش فشار روی بانک مرکزی، نظام بانکی بتواند تعادل را برقرار کند و عرضه و تقاضا حرف اول را بزند .

عضو هیات مدیره بانک پاسارگاد با بیان این نکته که نظام بانکی تلاش زیادی را برای ارائه خدمات در سال های اخیر انجام داده است، اظهار داشت: از دهه هشتاد، تحولی در خدمات رسانی به مردم به ویژه در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری رخ داده که ایران را در سطح کشورهای جهان در ارائه خدمات الکترونیک قرار داده است.

وی با اشاره به این نکته که بانک ها اکنون دیگر صرفا نقش واسطه گری مالی ندارند و به یک سوپرمارکت مالی تبدیل شده اند، اظهار داشت: بانک ها با ارائه خدمات الکترونیک حتی به تلطیف شرایط آب و هوا و حفظ محیط زیست نیز کمک می کنند و اگر قرار بود که مردم بابت این انجام خیل عظیم تراکنش های بانکی به شعب مراجعه کنند، اثرات سوء زیادی برجای می گذاشت.

بهشتی روی با تاکید بر این نکته که بانک ها می توانند به موتور توسعه تبدیل شوند، تصریح کرد: تامین مالی صرفا به یک سری عقود مثل مضاربه محدود نمی شود بلکه مجموعه از عوامل و شرایط می توانند اقتصاد بانک محور ما را قادر بسازند که از بانک ها استفاده بهتری صورت گیرد.

وی اظهار امیدواری کرد که با نقدهای خوبی که صورت می گیرد، مسوولان برنامه ریزی های کلانی راهبردی انجام دهند  که همه بتوانند در پیاده سازی آن تفکرات و برنامه ریزی ها موثر باشند.

منبع:نقدینه

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

6  ×    =  48