پیشنهاد ایران به ۱۱ کشور جهان برای نوروز

صالحی امیری یکی از مهمترین پیام های نوروز را صلح و دوستی عنوان کرد و گفت: با این پیام می توان فصل جدیدی از ارتباطات را در منطقه به وجود آورد و در مقابله با افراطی گری های موجود در منطقه که ناامنی و جنگ را در منطقه دامن زده است می توان پیام صلح و دوستی را که در نوروز نهفته است را به منطقه و جهان صادر کرد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،از خبرآنلاین نمایندگان 12 کشور شرکت کننده در نشست تدوین پرونده چند ملیتی نوروز با حضور در کتابخانه ملی با رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و معاون سازمان میراث فرهنگی ملاقات کردند.

محمد حسن طالبیان، معاون سازمان میراث فرهنگی در ابتدای این نشست با اشاره به روند تدوین پرونده چند ملیتی نوروز گفت: ثبت نهایی پرونده نوروز از اهمیت ویژه ای برخوردار است و این پرونده درشمارنخستین پرونده های بین کشوری است که سازمان یونسکو به آن توجه ویژه ای دارد. این پرونده نخستین بار با همکاری هفت کشور برای ثبت جهانی به یونسکو مطرح شد اما به مرور پنج کشور دیگر نیز به این پرونده پیوستند واین دیدار و نشست نیز به منظور تدوین نهایی سندی با حضور 12 کشور برگزار می شود.

او افزود: پیام اصلی پرونده چند ملیتی نوروز صلح و شادی برای جهانیان است و ما ثبت این پرونده چند ملیتی را به فال نیک می گیریم و با ثبت این پرونده زمینه ای فراهم می شود که در منطقه به میراث جهانی چند ملیتی توجه ویژه ای بشود و در جهت حفظ و نگهداری این میراث، همگان بکوشند.

سید رضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران نیز در این مراسم گفت: نوروز نه تنها از جنبه ملی برای ما ایرانیان ارزشمند است، بلکه با دین ما نیز پیوند خورده است و بزرگان دینی ما در تکریم نوروز بسیار سخن گفته اند. همچنین نوروز مهم ترین حلقه ملی ما ایرانی ها به شمارمی رود. رئیس کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران گفت: با فرا رسیدن نوروز در ایران شاهد نوعی دگردیسی فرهنگی و اجتماعی خواهیم بود و نوروز موجب آشتی و انسجام ملی در کشور ما می شود. مثلا همین لحظه که این جا نشسته ایم بسیاری از ایرانی در فکر سبزکردن سبزه سفره هفت سین هستند. سبزه ای که در باور ایرانی ها اگرسبز نشود و در سفره هفت سین جای نگیرد سفره هفت سین ما کامل نمی شود. در واقع سبزه به ما یادآوری می کند که با آمدن نوروز انسان ها با طبیعت آشتی می کنند.

صالحی امیری یکی از مهمترین پیام های نوروز را صلح و دوستی عنوان کرد و گفت: با این پیام می توان فصل جدیدی از ارتباطات را در منطقه به وجود آورد و در مقابله با افراطی گری های موجود در منطقه که ناامنی و جنگ را در منطقه دامن زده است می توان پیام صلح و دوستی را که در نوروز نهفته است را به منطقه و جهان صادر کرد.

او درادامه پیشنهاد تدوین دانشنامه نوروز را به صورت مشترک میان 12 کشوری که فرهنگ شان با نوروز پیوند خورده ارائه داد و گفت: با همکاری یکدیگر می توانیم این دانشنامه را بنویسم و زمینه ای را فراهم کنیم که هنرمندان و پژوهشگران با نگاه ویژه ای با نوروز روبرو شوند و از این میراث ارزشمند برای خلق آثار فرهنگی و هنری جاندار بهره گیرند تا با این وسلیه نیز میراث جهانی خود را به جهانیان معرفی کنیم.

در حاشیه این نشست، نمایندگان 12 کشور از بخش های مختلف کتابخانه ملی ایران بازدید کردند و با گوشه ای از میراث معنوی ایرانی و اسلامی موجود در کتابخانه ملی آشنا شدند. در این بازدید نماینده هایی از کشورهای ایران، ترکیه، آذربایجان، هند، پاکستان، ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان، افغانستان، ترکمنستان و عراق حضور داشتند.

منبع:خبرآنلاین

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

63  ⁄    =  7