پیشنهاد ذخیره‌سازی گاز در آذربایجان برای ایران

مدیرعامل سوکار از پیشنهاد این شرکت به ایران برای استفاده از تاسیسات ذخیره سازی گاز طبیعی جمهوری آذربایجان خبر داد.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری ترند گزارش داد که رونق عبداللهف در جمع خبرنگاران گفت: شرکت ملی نفت آذربایجان (سوکار) در حال گفتگو با مقام‌های ایرانی برای استفاده از تاسیسات ذخیره سازی گاز طبیعی آذربایجان است.

وی افزود: در آینده این امکان وجود خواهد داشت که گاز ذخیره شده ایران در تاسیسات ذخیره سازی گاز سوکار به مناطق شمالی ایران عرضه شود.

مدیرعامل سوکار گفت: ایران در زمستان برای عرضه گاز به مناطق شمالی با مشکلاتی روبرو می شود، از این رو سوکار به عنوان بخشی از عملیات سواپ بر اساس قراردادی که با ایران دارد، به استانهای شمالی این کشور گاز بیشتری عرضه کند.

عبداللهف تصریح کرد: این شرایط مشکلاتی را به وجود می آورد از این رو ما در حال مذاکره با مقامهای ایرانی هستیم و در جراین این مذاکرات پیشنهاد ارسال حجم گاز مورد نیاز فصل زمستان مناطق شمالی ایران را به تاسیسات ذخیره سازی سوکار ارائه داده ایم.

براساس اعلام وزارت نفت، قرارداد سوآپ گاز طبیعی ایران و جمهوری آذربایجان در سال ٢٠٠٥ میلادی امضا شد، براساس قرارداد ٢٥ ساله، ایران گاز تحویلی از آذربایجان را از طریق مرز آستارا به نخجوان سوآپ می کند. ایران حدود یک تا یک میلیون و ٢٠٠ هزار مترمکعب گاز طبیعی به ایران عرضه می کند.

جمهوری خودمختار نخجوان بخشی از جمهوری آذربایجان و مرکز آن شهر نخجوان است. ارمنستان میان جمهوری خودمختار نخجوان و جمهوری آذربایجان قرار گرفته، بنابراین این دو اقلیم برای تعامل با یکدیگر از خاک جمهوری اسلامی ایران استفاده می کنند.

در هر یک از سالهای ٢٠١٣ و ٢٠١٤ حدود ٤٠٠ میلیون مترمکعب گاز طبیعی از آذربایجان به ایران برای تامین تقاضای گاز جمهوری خودمختار نخجوان ارسال شده است. آذربایجان و ایران با خط لوله گازی قاضی-محمود آستارا-بیند-بایاند به طول هزار و ٤٧٤ کیلومتر متصل هستند و حدود ٢٩٦,٥ کیلیومتر از این خط لوله در خاک آذربایجان است.

این خط لوله شاخه ای از خط لوله قزاق- آستارا-ایران به شمار می رود که در سال ١٩٧١ میلادی ساخته شده است. سه ایستگاه تقویت فشار در قاضی-محمود، آغداش و قزاق بر سر راه این خط لوله قرار دارند، قطر این خط لوله هزار و ٢٠٠ میلی متر است.

حجم قابل توجهی از گاز آذربایجان با این خط لوله انتقال داده نمی شود، با این حال ایران همواره از خواهان خرید سالانه پنج میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از این کشور بوده است. آذربایجان دو تاسیسات ذخیره سازی گاز به نامهای کالماز و قره داغ دارد که بوسیله سوکار مدیریت می شوند.

انتهای پیام

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  −  4  =  5