فعالیت ۸۰۰ واحد فناور و ۱۵۰ مرکز رشد در دانشگاه آزاد تا پایان ۹۶

واشقانی فراهانی اعلام کرد

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی که به منظور شرکت در سیزدهمین گردهمایی معاونان پژوهشی دانشگاه آزاد در واحد تبریز حضور دارد، در یک نشست خبری، به ارائه توضیحاتی درخصوص اهداف و برنامه‌های این گردهمایی پرداخت.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی با اشاره به برگزاری سیزدهمین گردهمایی معاونان پژوهشی دانشگاه آزاد گفت: این همایش با هدف تدوین برنامه راهبردی پژوهشی استان‌ها برگزار می‌شود.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه برنامه راهبردی پژوهشی استانها با توجه به ظرفیت‌ها، زیرساخت‌ها و مزیت‌های بومی هر استان تدوین می‌شود، اظهار کرد: از آنجا که برنامه ششم توسعه دانشگاه آزاد اسلامی در حال تدوین است و به زودی ابلاغ می‌شود، معاونت پژوهشی نیز این فرصت را مغتنم شمرده و در این گردهمایی با جمع آوری نظرات و آرای معاونان پژوهشی سایر واحدها، اقدام به طراحی خطوط اصلی این سند در حوزه پژوهشی خواهد کرد.

واشقانی درباره دیگر اهداف برگزاری این همایش گفت: از آنجا که تاسیس پژوهشگاه دانشگاه آزاد اسلامی مورد تاکید دکتر میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و مطالبه رئیس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه است، در نظر داریم در این گردهمایی به تبیین جایگاه استان‌ها در راه‌اندازی این پژوهشگاه بپردازیم.

بررسی راهکارهای عملی اجرایی شدن طرح ساها

وی همچنین به موضوع ساماندهی آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و افزود: موضوع دیگری که در این گردهمایی درباره آن به بحث و تبادل نظر خواهیم پرداخت، راهکارهای عملی اجرایی شدن طرح ساها خواهد بود. خوشبختانه تاکنون گام‌های خوبی در اجرای این طرح برداشته شده، اما در این نشست نحوه دسترسی متقاضیان به این سامانه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

واشقانی فراهانی افزود: یافتن راهکارهای عملی برای اجرایی کردن یکی از سیاست‌های اصلی دانشگاه یعنی گذر از نسل اول دانشگاه‌ها (دانشگاه‌های آموزش محور) و رسیدن به نسل سوم دانشگاه‌ها (دانشگاه‌های کارآفرین)، از دیگر موضوعات مورد بررسی در این گردهمایی خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی کاملاً ضابطه مند صورت گرفته است، اظهار کرد: توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی مطابق با اسناد بالادستی نظام و کاملاً هماهنگ با سیاست‌های وزارت علوم صورت گرفته است. با این وجود هنوز تا رسیدن به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص توسعه تحصیلات تکمیلی، فاصله داریم.

ارتقای کیفیت، یکی از شعارهای اصلی دانشگاه آزاد اسلامی است

واشقانی فراهانی با بیان اینکه بالا بردن کیفیت، یکی از شعارهای اصلی دانشگاه آزاد اسلامی است، تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی یک موسسه غیردولتی است و نظام اقتصادی در آن مورد توجه است، اما با این وجود کیفیت و رعایت ضوابط و استانداردهای وزارت علوم در آن مورد تاکید و مورد توجه است.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برگزاری اولین دوره دکترای پژوهش محور در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: پیش از این تجربه‌های گوناگونی درخصوص برگزاری این دوره‌ها در کشور وجود داشته است، اما دانشگاه آزاد اسلامی سعی کرده با رویکردی جدید این دوره‌ها را برگزار کند. در واقع این دوره‌ها با هدف حل مسائل و مشکلات صنعت و جامعه برگزار خواهد شد.

بودجه پژوهشی در سال 94 از محل فعالیت‌های اقتصاد دانش‌بنیان به 10درصد افزایش یافت

وی همچنین درمورد بودجه پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: از آنجایی که توسعه فعالیت‌های پژوهشی مورد توجه مدیریت دانشگاه است، میزان بودجه پژوهشی دانشگاه از 6 درصد در سال 92 به 8 درصد در سال 93 افزایش یافت. در سال 94 نیز از محل فعالیت‌های اقتصاد دانش بنیان این میزان به 10درصد افزایش پیدا کرد.

واشقانی فراهانی افزود: مشکل ما بودجه پژوهشی و افزایش میزان آن نیست، بلکه باید سعی کنیم با مدیریت هزینه‌ها و برنامه ریزی برای استفاده بهینه از این بودجه به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم. یکی از اهداف برنامه راهبردی پژوهشی نیز پیگیری این موضوع است.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: هدف ما حمایت از پژوهش‌های کاربردی و ماموریت گراست.

برنامه دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه رشته‌های چندنظمی

وی درباره برنامه دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه رشته‌های چندنظمی نیز گفت: توسعه رشته‌های بین رشته ای مورد توجه ریاست دانشگاه قرار دارد، به همین خاطر این موضوع از دو مسیر راه اندازی پژوهشگاه‌ها و ایجاد کمیته‌های تخصصی فناوری‌های نوین پیگیری می شود.

واشقانی فراهانی با بیان اینکه تمرکز ما بر پژوهش‌های ماموریت گرا و مساله محور است، گفت: سیاست‌های دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص توسعه فعالیت‌های پژوهشی بسیار شفاف و مشخص است، هدف ما تولید علم و تبدیل علم به ثروت از طریق ایجاد و توسعه مراکز رشد و شرکت‌های دانش بنیان است.

وی در ادامه در مورد برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص اشتغال‌زایی اظهار کرد: سعی ما این است که فرهنگ کارآفرینی را ترویج کنیم. یکی از کانال‌های ترویج این فرهنگ نیز می تواند از طریق توجه به دوره‌های کارآموزی در دانشگاه‌ها صورت گیرد. اگر این دوره‌ها به خوبی هدایت و کنترل شود، می‌توان بسیاری از نیازهای صنعت را تشخیص داد و دانشجویان را برای رفع آن آموزش داد.

واشقانی فراهانی ادامه داد: ایجاد فضای کارآفرینی و توسعه اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی یکی از سیاست‌های اصلی به شمار می رود؛ به گونه‌ای که پیش از ابلاغ سیاست‌های علم و فناوری از سوی مقام معظم رهبری، شورای اقتصاد دانش بنیان در این دانشگاه شکل یافت.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه آماری از تعداد مراکز رشد و واحدهای فناور پرداخت و گفت: در حال حاضر 77 مرکز رشد و 500 واحد فناور در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که طبق برنامه ترسیم شده تا پایان سال 96 تعداد واحدهای فناور به 800 واحد و مراکز رشد به 150 مرکز افزایش پیدا خواهد کرد.

زمینه فعالیت برای تمامی دانشگاهیان دانشگاه آزاد در شرکت‌های دانش بنیان فراهم است

واشقانی فراهانی همچنین از برداشته شدن محدودیت فعالیت کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی در شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و گفت: با اصلاحاتی که در بخشنامه مربوطه انجام شده، زمینه فعالیت برای تمامی اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در شرکت‌های دانش بنیان فراهم شده است.

وی درخصوص کمبود تعداد استادان راهنما برای هدایت پایان نامه‌ها گفت: یکی از برنامه‌های اصلی ما استخدام سالانه پنج هزار عضو هیات علمی است که اقدامات اولیه این موضوع انجام شده است. امیدواریم با جذب این تعداد مشکل کمبود استادان راهنما برطرف شود. همچنین برای حل این مشکل از راهکارهایی مانند استفاده از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های دولتی و افزایش 107درصدی حق الزحمه استادان راهنما استفاده کرده‌ایم.

واشقانی فراهانی افزود: یکی دیگر از راهکارهای موقت برای حل این مشکل، اجرای سیاست دوره‌های کارشناسی ارشد آموزش محور است که درخواست آن به وزارت علوم ارسال شده و منتظر پاسخ آنها هستیم.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی درمورد زمانبر بودن چاپ مقالات در نشریات معتبر علمی گفت: سیاست ما بالابردن کیفیت پژوهشی دانشگاه از جمله مقاله‌هاست. بر اساس داده‌های پایگاه اسکوپوس، کشور ما از نظر تولید علم مقام نخست را داراست؛ اما رتبه ما از نظر ارجاع مقالات پایین است. دلیل آن نیز وجود مقاله‌هایی است که از کیفیت مناسب برخوردار نیستند.

وی افزود: بر همین اساس سعی ما این است که از انتشار مقاله‌های بی کیفیت جلوگیری کنیم و خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه پیشتاز است.

در ادامه این نشست، دکتر سیدجواد انگجی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی درخصوص تعداد شرکت‌های دانش بنیان واحد تبریز گفت: در حال حاضر در این واحد 7 مرکز رشد فعال و دو شرکت دانش‌بنیان وجود دارد که خوشبختانه طرح‌های موفقی نیز ارائه کرده‌اند.

انتهای پیام

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ⁄  5  =  1